November 25, 2012

KONVOKESYEN TADIKA BIJAK CEMERLANG 2012

Assalamualaikum....

Selamat hari minggu.... arini update blog sbb dah byk sgt n3 yg di drafkan tp x t'publish... byk sgt yg t'tunda2..

kali ni kisah konvokesyen damya...

Tarikh : 11hb November 2012
Tempat : Dewan Perpustakaan Awam,Melaka

majlis start awal..pukul 7.30pagi dah kene ada kat sana.so,baba,mya n fiqa pergi dulu utk registration. mama siapkan firas n harraz... ye lah kesian plak pagi2 dah nak kene kejut... pukul 9 pagi baru baba ambik mama.tp sayangnya sewaktu kami smpi kat sana dah lewat & t'lepas persembahan afiqah... sedih sgt sebenarnya tp nak buat mcmana, xper lah kak ngah next year mama & baba tunggu persembahan kak ngah yer...


~ pukul 6 pagi dah bangun...b'semangat suruh mama make-up, mama ni udah le x reti bab2 mak-up ni.mlm sblm tu gigih ke jusco cari eye shadow n blusher.. mama x penah ada benda2 mcm tu..huhuuu ~



~ persembahan damya "teater Hang Tuah", kak long jd org kampung (damya yg dekat dgn dinding tu...) cuma b'lari2 ketika di serang lanun huhuhuu...x der dialog pun, jadilah utk suka2 ^_____^ ~



~ persembahan koir.. bacaan Doa Solat Dhuha & Lagu B.Inggeris "mawlaya by maher zain" gigih damya menghafal lagu ni & mama rasa bangga sebab dia blh hafal lagu tu dari awal smpi akhir.. syabas kakak!!!! ~


~ harraz yg kepenatan smpi t'tido... firas pun t'lena sbnrnya, maaf nak kata lah majlis ni b'lansung dgn t'lalu p'lahan sbnrnya dgn murid2 yg b'lari ke sana ke sini sewaktu rakan2 yg lain buat persembahan.. alahai... mcm m'ganggu plak... ye lah saya pun faham bukan senang nak kawal2 dia org ni tp guru2 kan ramai ( ada lbh 10 org)s'patutnya dapat m'awal pergerakan anak2 murid... ~


~ damya sewaktu di umumkan pelajar no.3 Terbaik Akademik.. alhamdulillah wlu pun no.3 mama & baba bangga dgn pencapaian kakak... Tahniah!! ~


~ b'gambar kenangan dgn guru2.. masa ni dah x sempat nak ambik gambar full sbb b'asak2 dgn ibubapa yg lain.. udah ler smuanya bawa DSLR n smart phone canggih2 huhuhuuu... ~


~ Alhamdulillah dah makin besar anak mama ^___^ x sangka tahun dpn damya dah darjah 1, tap masa ni mama lupa plak nak belikan bunga ^____^ x per nnti masa kakak ambik diploma/degree mama & baba bawakan bunga besar yer...doa mama setiap hari semoga apa yg kakak impikan akan jd kenyataan...amin. ~


~ balik dari kami makan Restoran Nasi Ayam Penyet AP kat Tesco... biasalah kedai pak lang kan..dapat makan free huhuhuuuu... ~

 

~ "cita-cita saya juruterbang" aminnnnnn. Inilah afiqah...klu dulu dia nak jd doktor gigi skrg dah tukar nak jd pilot pulak...pilihannya sendiri.. insya'allah mudah2an dimakbulkan olehNya.. ~


















p/s : menghitung hari nak jumpa mak lagi...........










2 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

bestnyer experience ni... turn eina lmbt lg laa.. si abang baru nak masuk 4 tahun, tahun depan..hehe~

Inn Sha Allah... moga cita2 anak2 menjadi nyata.. Amin,,.,

AnneRaini said... Reply To This Comment

dah besar dah mya. moga anak2 kite jadi orang yg berjayakan kak.