November 21, 2012

kisah lalu PART 1 : hadiah yang tertunda..

Assalamualaikum....

apa khabar semua...?? lama menyepikan diri,bukan ke mana2 pun ada je kat umah...nak kata busy pun xder lah busy mana pun...biasa2 ajer... tp disebabkan skrg kan cuti sekolah, sibuk sikit lah melayan ragam anak2... bak kata kak azlita mmg x kering tangan sbb asyik kat dapur jer...

anak2 tgh nak membesar ni mmg asyik order makan2 jer...tambah lagi cuaca skrg ni kdg2 pagi2 lagi dah hujan... cuaca sejuk2 ni mmg perut sentiasa minta di isi... tp saya happy bila buat apa2 pun makanan anak2 akan makan smpi habis... :)

.ikutkan byk sgt benda yg nak di stori mori kan kat sini...sepanjang 2 minggu lps mmg byk peristiwa pahit manis yg berlaku,tp tu lah bila mood nak mengarang tu m'layang2 di awan biru...rasa malas sungguh nak update blog. ikutkan hari2 saya buka lappy (sbb skodeng resepi huuhuhuuu ) tp blog sendiri x buka pun...

disebabkan byk citer yg t'tunda yg buat part by part n bagi tag "kisah lalu" supaya yg membaca mudah faham bahawa citer yg saya kongsikan ni dah lama berlalu atau bahasa blogger 'citer dah basi' heheheee.....

ok lah...kita start dgn citer yg sweet2 dulu yer....org kata yg pahit tu x payah lah nak di kenang2... xmo sedih2... smileeeeeeeeeeeee!

ikutkan besday saya dah lama b'lalu (22hb sept) bak kata blogger2 klu citer lama ni kira dah basi ler...huhuhuuu tp disebabkan masa besday tu saya masih dalam pantang,nak shopping2 mmg x sempat lah kan... pastu harraz pn kecik lagi nak bawa ke shopping mall mcm masih blm sesuai...so,dia dah 3 bulan ni baru lah nak start semula xtvt m'ronda2 ^_____^



~ hadiah pertama yg saya dapat.... pertama??? maknanya akan adalah yg ke-2 dan ke-3 kan...heheheee/// dah lama saya mencari pemanggang ajaib ni..kebetulan sahabat lama masa dok kuarters dulu ada jual... masa ambik pemanggang ajaib ni damya n fiqa dok ulang2 tag line iklan panasonic "kukus....grill..panggang... kukus...grill...panggang...." hahahhaaaa... ~  

~ bukan saya bakar sate kat sini..tp panaskan je sate ni...mmg memudahkan keje dgn adanya pemanggang ajaib ni.... ~



~ yg ke-2... yg ni paaaaaaling saya suka ^_____^ bukan yg atas tu (thermo pot) yg tu mmg kami beli sbb yg kat umah ni dah hancur b'derai... ikutkan inilah thermo pot kami yg ke-4 sejak kawin 10 tahun lps...ntah knp thermo yg kami beli semuanya x tahan lama...pakai 2-3 tahun mesti b'kecai...dah byk tukar2 jenama tp still gitu jugak & hadiah saya adalah yg di bawah tu... :) bread maker yg dah lama saya idam2kan.... terima kasih baba... ^_____^ sejak ada BM blm penah sehari pun saya x buat roti (kemaruk la katakan....hahahahhaaaa...) anak2 n suami suka makan roti panas2..klu baru keluar oven tu mmg sekejap je dah tinggal 1/2 loyang :) mmg puas hati n b'baloi dgn BM rasa roti tu s'tanding dgn yg beli kat kedai... ~


~ hasi pertama mengguna  bread maker ^____^ roti kentang! yg kelakarnya wlu pun ada guide book yg disertakan saya ttp x confident nak guna...kebetulan BFF datang umah saya minta tlg di ajarkan...huhuhuuu terima kasih yer sohabat.... :) skrg I dah terror tau! hehehheeee....rotikentang ni saya buat dah mlm,dek kerana en.suami x sabar nak rasa n nak tgk hasilnya gigih saya menunggu smpi pukul 2 pagi tau! bila roti dah siap saya 'paksa' en.suami makan... t'kulat2 dia nak telan roti pukul 2 pagi...muahhahahaaaa..... ~


~ hadiah yg ke-3.. yg ni pun mmg saya nak beli,tp saya ckp kat en.suami masih blh KIV lagi sbb dah ada 2 hadiah utk saya...tp dia nak jugak belikan I suka jerk....hehehheee.... lagipun blender ni standby utk harraz bila dia dah blh makan masa umur 6 bulan nnti... ^____^ ~



terima kasih baba.....atas semua hadiah ni.. sebenarnya klu part beli gadget masak2 ni en.suami yg lbh xcited b'banding saya...kdg2 saya sajer citer tp dia yg b'ia nak membeli & sejujurnya kami sebenarnya dua2 suka masak.... seronok bila b'kongsi hobi yg sama ^____^











p/s: nak buat durian crepe lagi lah.... ^____^ en.suami kata kat klebang dah makin ramai yg jula doyan... aritu buat mcm x puas hati...kali nak try lagi...





5 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestnye hadiah2 akak..sypun suke jer brg2 dapur ni...bilalah hasben sy nk murah hati mcmni..hehe

mamalieyna said... Reply To This Comment

Happy belated besday lieya...waaah besar2 hadiahnya..impian kalbu ye...makin rajin la lieya camni.. eina je masih kurang rajin bab ni..huu..

LYAfrina said... Reply To This Comment

murah rezeki aka..sesuai dgn minat akak memasak tu

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Huhu...kalu la saya ni rajin masak mcm akak...
Byk dh boleh jimat...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Untunglah Lia sebab suami Lia pun suka memasak. Kalau kakak agaknya kalau abang pandai masak kakak terus duduk goyang kaki..