November 02, 2012

ole-ole dari Tawau

Assalamualaikum....

ari rabu lepas en.suami balik dari membuat tinjauan di Tawau, Sabah...spt biasa lah kan klu pi tawau (mcm selalu pegi plak...pd hal baru 2x jer pun huhuhuuuu ) barang wajib yg saya kirim adalah udang kering,sotong kering,ikan bilis n ikan masin....selain tu en.suami ada belikan daging rusa, masih blm tau nak apa masak yg sedap daging rusa tu.. ni lah 1st time nak makan...



~ 2kg ikan bilis yg dah siap di kopek... yeahhaaaaa...!! tahun sampai tahun depan nih,x yah le saya b'sengkang mata kopek bilis lagik... ^____^ ikan 1kg udang kering ni RM40, sgt cantik & bersih.. klu kat sini x dapat RM40 tu ~

 

~ ikan masin rangup yg macam kopok...sedap sgt2 1kg RM30 & sotong kering.. dah b'angan nak buat nasi lemak + sambal sotong kering esok atau lusa... ^____^ sotong kering ni agak mahal jugak lah.. 4 keping besar tapak tangan ni RM12 ~

yaehhhhh...inilah stok kolagen asli @ ibu kolagen @ rumpai laut....fresh dari Tawau, Sabah!!! stok saya x beli byk pun sbb saya baru nak bermula....insya'allah klu mendapat sambutan baru blh tambah stok lagi....


~ rumpai laut gred AA kaler gold ~


~ yg ni kaler violet gred AAA ~


sejak mengamalkam minum kolagen ni, alhamdulillah stok susu utk harraz mmg m'limpah2..tu yg blh naik sampai 1kg sebulan.. ^____^ badan pun rasa ringan n x mudah penat.

















p/s : dah lama t'ingin nak makan kuih lapis tp ntah bila lah nak rajin ni...weekend dah janji dgn damya n fiqa nak buat rainbow cupcakes ^_____^






9 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

wah daging rusa.bolehlah buat rendang..hehe

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Bestnye kak..murah2 ek..
Rainbow cupcakes? Rajinnye akak..
Naseb baek ada pembantu =)
Nnt tag saya ye, nk tgk heeheh

NM02 said... Reply To This Comment

rindu sabah!

tunggu qays dah berjalan, kompem terjah sabah lagik!

cheeze maz said... Reply To This Comment

amboi banyaknya ole2..

daging rusa tu buat rendang... boleh lihat resepi akak, kalau sudi di cheezemaz.blogspot.com/2012/10/resepi-rendang-daging-rusa-cheeze-maz.html.

Rumpai laut yg warna ungu tu paling terbaik. akak buat pudding. lepas basuh berkali2 macam basuh beras. akak rendam 1 malam (air basuhan tu jangan buang, buat basuh muka dan mandi). lepas tu akak masak atas dapur 30 minit, letak sikit je gula. ls tu simpan dlm peti ais. esok makan.

baru amalkan 3 hari, muka dah berseri - seri tanpa cream @ bedak

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Huwaaaaaaaaaa... Lia tahu tak??? Akak pun teringin gak nak buat kuih lapis ni, huhu.

Wahhhhh! Husband Lia mcm husband akak, suka borong benda2 kering mcm ni bila ke Sabah & kolagen tu kira mcmn ya Lia???

ieja amieja said... Reply To This Comment

seronoknya dpt byk ole2 ye lia..
borong sakan hbby lia brg2 kering tu.ye la kan thn lama dan yg penting berbaloi sbb murah ye tak..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wahhhh

pandai komandor belanja...

terroo

mamalieyna said... Reply To This Comment

banyak stok tu.. best2x.. ^_^

wah dah mula kembangkan bisnes eh..hope success ok..

Izan Ishak said... Reply To This Comment

bestya kak... semuanya stok wajib ada kat dlm dapur tu. takyah dah risau2 nak kopek bilis tu kan...