November 27, 2012

Kisah lalu Part 3: Bertemu yg jauh dimata tapi dekat dihati....

Assalamualaikum......

ehhh..ada lagi 'kisah lalu'...  ada 2 lagi part kisah lalu ni... ^____^ layan je lah yer...

sejak manjadi blogger ni saya mmg sgt happy sbb sahabat2 saya b'tambah ramai...w'pun hanya kenal m'lalui blog x pernah b'sua muka..kdg2 cuma pernah dgr suara atau sesekali b'tukar khabar dari sms itu pun dah m'buatkan saya sgt bahagia & happy....klu ikutkan hati nak jumpa semuanya, insya'allah suatu hari nnti...

sepanjang 3 tahun menjadi blogger saya cuma pernah sekali je join gathering blogger (n3nya di SINI) mmg seronok sgt tp ntah bila dapat join gathering mcm ni lagi...

okey... "bertemu yg jauh dimata tp didekat dihati"...siapakah????

sekian lama m'atur temujanji utk b'temu (amboiii....skema jer ayat..hahahaaaa) akhirnya t'capailah impian kami..


~ tadaaaaaaaa.... ini lah dia "yg jauh di mata tapi dekat di hati" blogger & seorg guru yg sgt comel jaja sariza.. mcm jaja juga...saya sbnrnya dah ingat2 lupa mcmana blh kenal rapat dgn dia,rasa2nya n s'ingat saya lah kerana segmen yg selalu blogger Ben Ashaari buat.. ye lah masa tu masih baru dalam dunia blogger ni x ramai lagi kenalan ^____^ jaja ni antara org2 yg t'awal follow blog saya, dr cuma 'bertegur sapa' melalui komen2 yg di tinggalkan kat blog...pastu add friend kat fb..pastu tukar2 no phone & now dapat peluk2 n laga2 pipi...heheheeee..... mmg happy sgt bila dapat jumpa jaja... anak2 apatah lagi bila dapat tahu asyik sibuk b'tanya "bila cik jaja nak sampai...???" selang 5 minit asyik tanya jer..... ~


~ masa jaja call kata nak dtg saya mmg dah plan nak buat soto sbb ini antara salah satu menu permintaan jaja & menu kegemaran kami sekeluarga... soto ni saya buat awal...mlm sblm tu saya dah siapkan bahan2 utk buat sup,b'gedil & grg ayam sbb soto ni kan byk aksesori nya klu saya buat & nak siapkan pagi tu kompom jaja saya ajak masak sekali kat dapur heheheeeee.... so,pagi tu saya tinggal touch up sikit2 jer... alhamdulillah semuanya dapat disiapkan on-time ^____^ terima kasih pada en.suami & anak2 yg byk m'bantu... bekas letak aksesori soto tu sbnrnya baru beli pagi tu... (ehhh...t'bukak rahsia disebalik tabir plak.... ^____^ ) & mangkuk soto, pinggan letak buah2 & creampuff pun baru beli malam sblm tu sbb en.suami skrg minat plak dgn pinggan 4 segi... so,masa jaja dtg tu kiranya serba baru lah kecuali gelas n jug... tetamu istimewa la katakan,nasib baik x bentang karpet.... heheheeee....~


~ dessert hari tu... creampuff in the house!!! mentang2 ler baru pandai buat kan... ^____^ ececehhhh...saje lah nak tunjuk skill hahhaaa... xder lah...kebetulan masa saya tag jaja kat fb dia kata x penah makan creampuff ni, tu yg saya buatkan khas utk jaja... ini pun sbnrnya sblm jaja smpi dah byk yg masuk ke mulut damya sbb mmg peberet dia creampuff ni...puas juga lah dok warning karang tetamu smpi dah tinggal 2-3 ketui jerk.. heheheee ~


~ hidangan sampinga buah tembikai susu ~

 


~ biasalah kan anak2 dara ni mmg kepoh sikit bila ada org dtg...klu blh semua dia nak tunjuk,kebetulan masa jaja dtg dia org baru je lps buat konvo (skrg tadika lagik dah konvo kan.... ) mula lah si kak ngah tunjuk gambar dia ala2 adam mukhriz tu kat cik jaja dia (pada hal dia x penah tgk pun citer Adam & Hawa tu... ) pastu time tetamu makan semua pun nak join sekali (saje lah nak manja2 dgn cik jaja kan.....heheheeee ) waduh!! mmg meriah le jawabnya tp bak kata jaja... saya ni blh b'tukar jadi 'hulk"!! apa tidaknya si pika makan x reti diam...udah le meja yg ada tu kecit..dia makan smpi habis tumpah2 blm b'gaduh/b'rebut air lagik dgn si kak long.. adoiiiii.... sabar2.... ~


~ x puas sebenarnya jumpa jaja....rasa kejap je,mcm x habis sembang ehhh..dah nak balik ker..???? (lenkali sewa homestay kat depan umah akak tu je yer.... ^____^ blh sembang smpi subuh heheheee.....) lihatlah betapa meriahnya suasana smpi si abg x b'baju sbb dah basah/kotor makan soto & minum air manggo.... ~


~ wajib ada gambar kenang2an kan....sbnrnya klu blh nak zoommm kat kami punya jari yg montokss tu,bukan nak tayang jari cantik tp masa jaja awal2 smpi tu teiba dia tunjuk cincin yg dia pakai...sebiji mcm saya punya.... kebetulan kan... org kata ada chemistry..suka sgt! skrg bila tgk cincin mesti ingat jaja ^____^ ~



~ kelakar sgt masa tgk gambar ni kat blog jaja... sajer je lah tu nak tepek gambo candid ni..apalah yg 'makcik' tu cakap kat yani (kawan jaja) smpi gitu sekali ha mulutnya.... hahahhaaaa.... ~


~ ole2 dari cik jaja tersayang.... 2 set puzzle snoopy & winnie the pooh.. kemain seronok anak2 dara ni main... ~

 


~ untuk saya pun ada juga....sejak kenal jaja dia mmg x penah lupa bagi kad & hadiah birthday.. tahun lps dia bagi saya buku resepi ( blh baca kat SINI ) terima kasih yer jaja... ~


insya'allah ada masa nnti kami pula yg akan b'kunjung ke kuantan..... sblm jaja balik aritu saya dah b'tau dia awal2.. saya akan buat n3 ni slps dia publish n3 dia b'kunjung ke rumah saya ( jemput sinngah ke blog jaja utk baca n3 dr jaja yer... ) sbb masa tu saya x sempat nak ambik gambar sgt.. thanks again yer jaja...


 














p/s: ada 2 ekor ikan patin fresh dari pahang...klu ada tempoyak best ni...






























6 cerita dari hati:

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Seronoknye...dr alam maya terus jadi besfren di alam realiti =)
Saya nk jmpe akak gk la =)

Mama Hanim said... Reply To This Comment

best tu dapat kawan dri blog..sape sangka kan.. lgpun x rugi ada ramai kawan..betul x?

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestkan jumpe kawan2 baru..entah bilalah sy nak jumpe blogger2 ni yek..malu sungguh rasanya.. kalau gi jalan ada yg pandang2 pon dah rasa gelabah dah..hehe

mamyharraz said... Reply To This Comment

seronok dpt berjumpa akhirnya..ini yg best berblogging kan..boleh rapatkan silaturahim sesama kita.

sedapnya creampuff tu..terliur bila memandang :")

lieyalatif said... Reply To This Comment

wahh seronok2...mmg best dpt gather2 mcm ni lia....selalu berjumpe di alam maya jek...tup2 dpt face to face...dari malu2 terus rase jadi kawan lama heheheeh

tuan umah plak pandai masak...mmg puas laa dpt mkn sedap2.....

mamalieyna said... Reply To This Comment

Best.. :-)

Ala pic tak keluar semua, bb lembap la ni..rugi tak dpt view pic..huu...