November 25, 2012

kisah lalu PART 2 : Restoran Mukmin, Limbongan

Assalamualaikum...

lagi kisah lalu... gnbr dah draft tp nak mengarang citer tu x sempat2.. so minggu ni marathon siapkan semua kisah2 lalu yg dah t'gendala... minggu depan dah balik kampung, rasanya blog ni x kan b'update lah sepanjang sebulan saya & anak2 di kampung halaman...

maklumlah klu kat kg ni kdg2 mmg xder masa nak online... tp b'gantung kepada kelapangan, klu ada masa 'timbul' lah kisah saya di sini...

saya n family sejak ada harraz mmg payah nak makan2 kat luar...rasanya ada lah percubaan 2-3 kali tp biasanya mmg dia awal2 je ok pastu mengamuk tahap mega huhuuu... nak makan pun jd kelam kabut, sbb tu klu t'ingin nak makan apa2 saya akan 'merajinkan' diri masak sendiri.. google je lah resepi apa yg nak di cari kompom ada...

tp masa ni gara2 t'goda dgn gambar udang goreng telur masin yg BFF tayang kat fb...gigih saya bawa anak2 makan kat luar..itu pun sbb lokasinya dekat dgn umah.. x smpi 10 minit jer...

Restoran Mukmin ni menyediakan hidangan chinese food... rasanya tauke kedai ni cina muslim.


~ yg kuning tu air manggo.. tp x berapa nak menepati citarasa saya.lenkali kene order air lain ~ 

 


~ kak ngah n kak long order air laici... makanan blm sampai air dah tinggal 1/2 gelas ~ 

 

~ abg chik yg happy go lucky!! ~

menu kami makan malam tu.....


~ sayur kailan goreng ikan masin.... sedap! ~


~ sup rumpai laut... mentang2 ler jual rumpai laut uhuhuuu... sup ni so-so je lah rasanya... ~


~ hidangan yg di tunggu2..udang goreng bersalut telur masin, yg ni mmg menjilat jari.. sedap!! lps makan kat sini saya dah penah beli lagik,kali ni beli bungkus bawa balik... 6-7 ekor udang RM16 ~


~ tetiba en.suami t'ingin nak makan itik.. 1st time saya makan itik goreng ni, agak liat juga lah dagingnya. saya beli 1/2 ekor je ni tp dah mcm sekor ayam plak... bila hidangan ni smpi x sangka dapat byk mcm ni... sambal pencicah tu pun kurang menepati citarasa kami... agak masin lah ~

 

~ nampak steady je kan... tp awal2 je tu,bila kita org start makan dia pun start tekan gear 4! fuhhh... t'sedak2 mama/baba makan... sudahnya mana yg x sempat nak dihabiskan kami bungkus bawa balik... ~


kesimpulannya ada makanan yg mmg lazat,ada yg biasa2 jer & ada juga x menepati citarasa.. lenkali kene order menu lain plak.. byk juga pilihan makanan yg b'kenan di hati aritu..
 


















p/s: balik kampung nnti klu ada masa nak merasa burger bakar yg t'kenal kat johor tu...dekat je dgn umah adik saya.. harap2 t'capai lah impian ^____^


3 cerita dari hati:

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Lamanya akak balik kg..

mamalieyna said... Reply To This Comment

Hehe..ada anak kecik part mkn luar susah sket kan..hakeemskrg susah jgk kerjanya nak memanjat jer, duk kt babychair pun nak memnjat, tak aman nak mkn..huu..

Waaa hidangan best2x tu... itik? Tak pernh rasa..heee

AnneRaini said... Reply To This Comment

rindulah sy dgn kak lia nnti..hehe

nmpk cam best je udang telur masin tu..tp sy tgh pantang mkn seafood..huhu