June 01, 2010

kak long & kak ngah....

~ kak long & kak ngah~

sblm masak t'hari...rasa nak share citer ni dgn kawan2....sebenarnya dah 3-4 hari en.suami melatih kakak & adik dgn panggilan baru....hehehe..maklumklah org nak dapat adik baru....

kakak dah jadi "kak long" & adik plak dah jadi "kak ngah"..tp dek kerana dah terbiasa panggil kakak & adik kdg2 aku t'lupa pada "nama baru" ni...nnti afiqah la yg selalu ingatkan... "eh..mama,ni kak ngah la...." huhuhu...seronok kemain dia sejak nak jadi kak ngah ni...x tahu lah nnti mcmana reaksi dia bila adik dia btl2 dah muncul depan mata.....

plan tahun depan mmg nak anta dua2 pi sekolah...sblm aku tau aku pregnant mmg dah b'tau pd adik & kakak thn depan nak anta dia org pi sekolah....tp dah k'btlan aku pregnant ni...rasanya mmg itulah yg terbaik sbb bila kakak & adik pi sekolah,mudah sikit aku nak uruskan baby...cuma masalah nak menghantar & ambil dia org dr sekolah pulak....bas mmg ada tp en.suami plak x brp nak setuju....tgk lah mcmana keadaannya nnti..klu dah x der pilihan mmg kene naik bas la kakak n adik.... (still panggil kakak & adik..huhuhu)

~ damya masa umur 2 hari...baru kuar hospital ~

~ damya umur seminggu......kecit jer masa ni...~

~ ambik gambar kat studio....letak atas meja jerk...(gambar x edit) masa ni sblm damya kene cukur rambut... ~

~ uhuhu...kesian sungguh tgk kakak masa ni.....~

~ terkini...semakin m'besar dgn sihat....alhamdulillah~

~ afiqah umur sehari....masih kat wad Hospital Sultanah Aminah,Johor Bahru~

~ pipi tembam sampai skrg.....~

~ adik sblm cukur rambut....~

~ muka adik yg confused sb x dak rambut...ehehe....tp masa ni rambut dah tumbuh sikit.....~

~ terkini...si rambut curly..hehehe...sgt2 aktif & selalu buat mama jadi tarzan rimba...huhuhu~



p/s : dah ada 2 girl...mudah2an lps ni boy plak.....aminnnnnnnnnnnnnnn.

12 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

muahahhaha kak long n kak ngah...
igt lagi ms aku g umah ko tgk fiqa..cian dia lama sgt dok dlm perut kulit menggelupas
tapi skang pehhhh meletoppp

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

hehehehe....a'ah...fiqa ni bby "HEALIN GAMOGEN",mmg x sangka kulit dia jadi putih pada hal aku ngan kmdo x der lansung ciri2 kulit mulus gitu... ;)

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

wah akak pregnent ke. dh berapa bulan dh. exited pulak. hahahha...amin moga2 boy plak lepas ni

mamalieyna said... Reply To This Comment

sihat2 kak long n kak ngah ni..gerammm...! moga nnti dpt adik boboy eh..Amin...!
*syoknya dh peknen, bape bulan ni..kita nak menyusul ni, tp taktau bila..hehe,,

JaJa'Z said... Reply To This Comment

geramnya tengok fiqa kecik2...rambut dia yang tak bleh tahan tu..masa ngandung banyak makan maggi ek.? hehhe

kakyong said... Reply To This Comment

2-2 pun comel & montel....

Mamamya said... Reply To This Comment

asfa...

hehehe...terima kasih as...baru 2 bln jer nih...as bila nak tambah lagi?

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna...

amin3....nak bby boy cute mcm ayep... :D baru 2 bulan jer ieyna...lieya doakan lps ni ieyna pulak yer...mana tau rezeki dok umah baru... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja..

hehehe...xder makan maggi pun jaja...ikut baka baba dia tuh....;)

Mamamya said... Reply To This Comment

kak yong...

terima kasih... :)

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

nak tambah kak...hehhe..kadang2 teruja tgk org mengandung kita pn nk mengandung jugak. tapi not now la. tgu....

Mamamya said... Reply To This Comment

asfa...

hehehe....ye la asa.kita kene ada planning kan...lagi pun adam tgh lasak skrg...x per tggu dia besar sikit....