June 23, 2010

kunjungan my BFF vs mini kenduri...

sbnrnyer n3 ni nak buat minggu lps...tp byk sgt halangannya.....klu ikutkan citer ni dah basi...tp nak juga share kat sini kan...sbb dah janji dgn ayu (CITARASARINDUAN) utk buat n3 ni....

walaupun dah t'lewat janji ttp janji.....

sbnrnya sblm aku tau aku pregnant mmg dah t'ingin sgt nak makan serunding....so,bila makcik2 aku tersayang nak dtg umah sempena cuti sekolah yg lepas aku pun plan nak buat nasi ambeng...( org jawa mesti tau...yg x jawa pun tau juga kan...) kebetulan my BFF lelord a.k.a mamanajla pun nak datang bertandang...wahhhh...makin meriah la umah.....

nasi ambeng ni klu makan ramai2 mmg seronok..lbh2 lagi klu dapat makan sedulang...perghhh...mmg best giler....teringat kenangan dulu2 masa aku dok ngan nyai & arwah yahi ( atok & nenek), kat kampung klu ada kenduri kendara mmg akan ada nasi ambeng....sanggup aku tahan ngantuk sbb nak makan berkat yg arwah yahi bawa....tp semua tu tinggal kenangan...

~ sambal grg jawa resepi bonda tersayang...~


~ serunding.... ~

~ ni bukan gambar nasi ambeng yg aku buat aritu....gambar ni masa majlis kenduri doa selamat adik yg no.3 nak nikah bulan mac lps....yg aku buat aritu x sempat nak ltk cenggini...makan buffet jer...~

sahabatku lelord datang dah nak maghrib...dgn aku yg x sempat nak mandi lagik... ( uhuhuhu... maklum lah tuan umah...busy kan....) sekeping gambaq pun x sempat nak ambik....klu ambik pun rasanya tak "sampai hati" gambar tu nak publish kat sini...wakakaka....

tp aku share juga lah gambar najla n mamanajla masa 1st time singgah sini...klu x silap bulan april..sblm papa najla 'terbang' ke qatar.... sori ea my friend..kali ni aku x sempat nak buatkan ko punyer brownies...sempat buat chocholate cupcake jer.....

next time ko balik m'sia aku buatkan eaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

~ najla yg sgt comel...~

~ pose istimewa dr najla...~

~ hujan lebat masa dia org nak balik.....~

4 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

huhuhu xpe lenkali kite amik gambo terbaek okeh

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

huhu..kerana lelord fail geografi maka aku tak dapat join tau...sian aku..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

insya'allah....raya nnti ko blk m'sia kan....kita pose cantik2 ea....

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

fail geografi??? apasal aku x tau citer.....x per la kita jumpa ramai2 raya nnti ea....