June 15, 2010

aktiviti last week part III

Selamat tengahari.....lamanya x bersiaran kan...sibuk yg t'amat2...!! kalah pak menteri..uhuhuhu...selepas majlis "mini kenduri" (yg ni citer next N3 nnti ea...) mcm2 hal pulak yg perlu di uruskan...jd..mana yg lebih penting/utama aku perlu dahulukan....

N3 kali ini sambungan n3 sblm nie...

dah lama aku t'ingin nak makan tauhu bakar...tp x tau kat jb ni kat mana ada tauhu bakar yg sedap...tp adik aku kata kat Dataran Johor bahru mmg byk gerai2 yg jual tauhu bakar ni... jd..mlm tu sambil meraikan adik aku yg bongsu tu sbb clear paper n blh apply degree next year...aku bawa anak2 jalan2 sekali.....

di sebabkan kami ni mmg x penah lagi makan2 kat situ...so, xtau gerai mana yg jual yong taufu & tauhu bakar yg sedap.....main terjah je lah....

and the result...nasib kami x brp nak baik sbb tauhu bakar & yong taufu kat gerai yg aku makan tu amatlah tidak memuaskan hati... so....makan pun x habis,tp aku tapau la kan...x kan nak tinggal...dah bayar mahal2...m'bazir tu.....

lps makan2 kat Dataran kami b'gerak ke Danga Bay...dah janji dgn anak2 nak naik basikal yg 4 org tue....tp x jadi..sbb.....mahai ko!!! sewa 1 basikal yg naik 4 org tuh RM 49.. uiii...klu pi makan chicken chop kat Hutan Bandar kenyang tuh....

jadi...x mau menghampakan damya & afiqah aku bawa dia pi main kat Fun Fair...dapat lah dia org naik train & merry go round....(kuda yg pusing2 tue)

lps main2 kat Fun Fair...kita org pi Petting Zoo pulak...mula2 mmg x mau nak masuk sbb takut x byk binatang dalam tue...tp at last masuk juga sbb en.suami kata "kita try je lah..."

masuk2 jer terus t'nampak para pengunjung sibuk b'gambar dgn harimau.... eheeee....menakutkan... tp en.suami b'ia pulak nak b'gambar dgn harimau yg bernama SINBA tu...aduhai...ketaq kaki...dah ler besor ya..ampunnnnnn..... mula2 ok jer...w'pun damya dah mula menangis x mau ambik gambar dgn mr.tiger tue...tp tetiba adik ipor aku menjerit sbb harimau tu dah libas ekor dia n terkena badan dia...damya apa lagi...terus melompat ketakutan.... m'gigil dia! so,aku pun bawa dia ke tepi n x join pun ambik gambar dgn harimau tuh.....

sementara nak menunggu pertunjukkan haiwan pukul 10.30 malam...kami sempat la ronda2 kat dalam tu...byk juga la binatang...b'patutan dgn bayaran tiket RM10 ( mya & fiqa free jer...) tp aku x tgk byk sgt binatang2 tu...maklum lah tgh pregnant ni kan...org tua2 kata x elok sgt klu tgk binatang2 tue.....

masa pertunjukkan haiwan ni nak start...damya dah mula meragam...penat agaknya...then kita org ni pulak masa masuk tadi x der pun beli air...jd,semuanya kehausan.... nasib baik blh keluar pi beli air kejap....damya minum air soya 2 tin!! sekaligus...uhuhuhuhu....haus sungguh la tuh... aku minum x habis separuh dia dah licin.....sian anak mama.....

pada aku pertunjukkan haiwan tu yg menarik masa mula2 jer... pertunjukkan 'dog' yg sgt comel2 n bijak... 2nd..pertunjukkan beruang naik basikal...mmg lucu & cute jer... yg lain2 tu aku rasa biasa2 jer.. pertunjukkan harimau tu w'pun pengacara tu kata 'pertunjukan yg di tunggu2' tp x best pun..sbb slow motion jer...harimau tu pun mcm x der mood jer.....risau aku kot2 nnti dia telan kepala jurulatih tuh...haihhhh...mengerikan....

habis pertunjukkan..lbh kurang pukul 11 malam..aku pun b'tolak balik ke kota tinggi..sampai umah pukul 11.45 malam...anak2 dalam kete semuanya dah lena diulit mimpi2 indah.....

~ anak2 naik train....aku x larat nak naik takut penin..~

~ free style...~

~ keluarga bahagia...Aminnnnnnn~

~ Romatikkah??? uhuhuhu....sgt jarang dapat b'gambar mcm ni....~

~ happy sgt kakak mlm tue....~

~ adik yg x mau turun naik kuda...t'paksa beli tiket 2x...hehe...kopak la poket pak ngah..!!!~

~ seronok juga masuk sini....tp x byk binatang yg aku tgk sbb en.suami x bg..katanya aku pregnant so,x blh nak tgk2 sgt....~

~ masa ni damya kene paksa ambik gambar....dalam takut2 sempat juga buat "peaceeeeeeee"~

~ hah..!! ini mmg best friend en.suami....sgt b'bangga dapat peluk sang harimau ni....~


6 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

ngeri la pulak sampai kena libas ngan ekor harimau coz nak bergambar punye pasal.

kesian damya, tak nightmare ke kena paksa posing ngan harimau?

hubby k lieya mmg terer laa.. amik gambar ngan harimau mcm amik gambar ngan kucing, muka takde perasaan! eh, logo gerak khas muka harimau kan? patut laa! memang sesuweiii :-p

*teringat patung harimau sikit punya besar kat gate kem sg udang.. erkkk!*

chup.. one more, gambar berdua tu mmg sgt romantik! pheeewiiittt!!!

JaJa'Z said... Reply To This Comment

hehhehe..kalau jaja la kena libas ngan ekor rimau tu mau terjerit gak..tapi main jerit2 buatnya rimau tu mengaum kat situ..lagi la naya kan....
hehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Reply To This Comment

kak lia.

bestnya..
nanti bila en zalie sihat..nak pi sini gak...
bab harimau tu kan..kami sekeluarga dah amik gambar kat melaka ngan 2 ekor harimau...siap beri susu lagi..

time tu umai 2 tahun...alahai..dia cium harimau macam kucing..

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya....

tu la pasal mmg ngeri...tp en.suami tu b'ia sungguh nak menggambar dgn mr.tiger tue....
tgk muka harimau tu pun gerun....risau jg damya mengigau malam tu...tp alhamdulillah semuanya ok....

a'ah la dieya...mmg lambang "GERAKHAS" kan muka harimau....'pantang undur' la katakan....

*****ehehe...romantik ea...tq2!! ssh nak gambar mcm tu dieya....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

btl lah...masa adik ipor akak m'jerit tu..pekerja kat sini suruh relaks...ye la kan..di buatnya dia melompat mau dibahamnya kami semua...eiiii...menakutkan....cukuplah sekali ni...

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

blh la bawa umai ke sini...seronok tgk pertunjukkan haiwan tu...tp bab harimau mmg takut lah....

afiqah relaks jer...tp kakak mmg x mau lansung....