June 25, 2010

beli apa semalam??

selamat petang semua....lewat masuk "umah" arini....mesti kawan2 yg kerja kat office tue dah standby nak balik umah kan.....

smlm...nak kata shopping pun x der la sgt...niat utamanya nak beli sandal baru utk aku...maklum ler yg lama tu dah uzur benor....& yg ke-2nya nak carikan t-shirt utk anak2....sian kat kakak & adik asyik dok pakai baju yg sama jer tiap kali pi jenjalan....

tp sayangnya...setelah lenguh kaki b'pusing mencari baju yg sesuai x der satu pun yg berkenan di hati...klu ada yg aku b'kenan...damya pulak x muat...hadoiii...mmg cukup mencabar nak cari baju kakak...tambah lagi masa nak cari baju2 raya nnti....mmg naik lenguh2 kaki.... skrg ni pun klu nak cari seluar jeans utk dia...kene cari saiz umur 12++ yg jenis,lps tu repair....en.suami pulak klu belikan baju anak2 asyik la nak yg sama....mesti sepasang dgn adik....masalahnya dia org ni b'lainan saiz....

masa aku b'pusing2 cari baju anak2, kakak & adik apalagi....sibuk la tarik tangan baba pi kat kid's corner tu....

~ 2 keping gambar ni jer yg sempat aku snap...ini pun mainan yg last dia org naik....~

lps x dapat cari baju anak2...aku pi kat tingkat bawah utk beli brg2 keperluan umah sikit....punya lah ramai org....maklumlah Jusco kan ada sales..x byk pun barang aku beli...Dynamo, pampers mamypoko damya, sos thausand island, milo, limau sunkist (mama punyer ler....), susu dutch lady ( request dr afiqah) & gula...kami skrg pi belanja kat mana pun mesti beli gula...x kira lah dapat brp kg pun...sajer simpan utk stok kat umah...... tp kan sapa yg m'basuh guna Dynamo..pi la beli kat Jusco..mmg murah...yg 4.7kg tu baru RM 19.38 (klu x silap.resit dah hilang...) klu harga biasa RM27++..

lps berbelanja barulah pi cari sandal mama...puas la memilih..klu ikutkan hati mmg x der yg berkenan...tp en.suami "paksa" juga aku pilih....dah at last aku pilih yg ini....

aku jarang beli kasut kaler2 cerah ni...maklumlah kulit kaki ni dah ler x brp nak 'clear' sat lagi dah jadi cam t**k cicak lah pulak...& sandal kaler cerah ni cpt kotor...tp aku ter'paksa' juga pilih yg ini sbb pattern ni x dak kaler lain....ada 1 tu aku b'kenan juga lah kaler light oren..tp en.suami pulak x kenan...hmmmmm...dah tukang bayor x luluskan....apa nak buat....

damya & fiqa pun tumpang sekaki nak sandal baru...kami bawa dia org pi kedai BATA...( mama beli mahaiii...anak2 bagi yg x brp mahaii..sian dia org kan..kan..kan..uhuhuhu),sekali lagi..x dak yg sesuai utk dia org...ntah apa lah nasib dia org malam tue...kesian sgt....

x per lah...weekend nnti kita jalan2 lagik ea....


1 cerita dari hati:

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

okeh la tu..cantik sandal. seswai sgt utk ibu mengandung hehehe..kalau ada masa gi jln kat angsana is..ada byk kedai bj budak2.tp mintak maap la..mesti ko exhausted nnt..penat nak jalan. Better cari skrg..