June 02, 2010

mula2 intai...akhirnya dapat juga.....

smlm ptg aku pi tgk mak lagi kat HSA...mak kene admitted wad semula stlh doktor bagi mak rehat 4 hari kat umah.....kaki & tangan mak dah mula m'bengkak sbb air dalam badan dah x blh proses lagi...mak kata dia buang air pun dah semakin sikit tp kerap & x sakit....

esok mak ada appointment utk buat plate kat tangan...aku ingat lps buat plate mak dapat balik umah...dah byk hari mak asyik tanyakan umahnyer...maklumlah sejak mak pi umah adik utk sambut b'day ayah tempohari mak mmg x der balik ke umah lagi....

tapi doktor kata lps buat plate kat tangan mak kene tahan lagi kat wad sbb darah mak ada masalah...x elok utk kondisi jantung mak.so, doktor akakn sentiasa pantau ttg tahap kebersihan darah mak & mak dok kat tu utk pastikan plate yang di pasang serasi dgn badan mak & btl2 matang....

kesian sgt dgn mak...dia nampak sedih bila doktor ckp mcm tu....tp apa blh buat..itu lah yang terbaik utk mak buat masa sekarang...cuma kadang2 kesian dgn adik sbb kene tido kat hospital...maklum ajer lah tido kat wad bukan lah blh tido selesa mcm kat umah...nampaknya cuti semesternya kali ni byk di habiskan kat wad.....

masa on the way nak pi tgk mak damya & afiqah tido...jadi aku pegi dulu tgk mak sementara en.suami jaga anak2 kat dalam kete....memandangkan kanak2 di bawah umur 12 tahun mmg tidak dibebarkan masuk kat dalam wad...jadi aku mmg sengaja x nak kejut anak2....

tgh aku b'sembang dgn mak...tiba2 muncul plak seseorang di celah2 tingkap wad.......

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

~ uhuhu...kesian adik...x dapat masuk tgk nenek...intai je la ikut tingkap....~

~ kongsi makan coklat dgn cu manis ~

~ yeahaaaaaaaaaaaaaaa...akhir dapat juga jumpa nenek....~

~ paksa nenek buat peaceeeeeeeeeeeeeee....huhuhu...sian nenek m'layan ragam cucu.... mak...kak long doakan mak cepat sihat...saaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang mak!!!!! ~


3 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

uiks camne lak fiqa leh lepas masuk nih

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Reply To This Comment

eik..kak..macamana leh lepas nie
sure soggok kat makcik cleaner...tak pun kat nurse.kikiki

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord & ayu...

hehehe...minta kebenaran dari pak guard...dia kata sbb fiqa peramah dia bagi masuk kejap...x lama pun ada la 5 minit...cukuplah utk hiburkan hati nenek.....