June 23, 2010

ke mana menghilang....????

lamanya aku x jengah blog nih....bukan x sudi..tp masa yg sgt t'batas.. tambah pulak adik selalu ada kat sini...jd mmg aku bg peluang kat dia guna broadband ni.... kesian tgk dia bosan dok umah n sentiasa berulang alik ke hospital utk jaga mak...

aku pulak..ingatkan dah nak masuk minggu ke 12 ni makin ok...tp nampaknyer makin lain macam rasanya...perut ni makin meragam... bukanlah nak mengeluh dgn dugaan ni... tp inilah kenyataannya.....

bila di isi salah... x di isi pun salah.....semua makanan x der yg menyelerakan tekak....sampai en.suami tanya "cuba b'tau...mama nak makan apa?" emmmm....mmg x der t'ingin nak makan apa2 pun....hari2 menu aku makan nasi panas + serunding + ikan masin.... (uhuhu...kesian kan...x der zat lansung!!)

asyik makan limau sunkist jer sampai pahit tekak nih....nak makan asam en.suami x bagi...x elok utk otak baby katanya....tp kdg2 klu dah mual sgt aku makan juga sikit2....

mood jgn nak kata lah...haru biru...emosi x menentu.....tp selalunya aku sedaya upaya cuba kontrol...kdg2 kesian kat "isi rumah" ni...

harap2 cepatlah masalah ni berlalu......


4 cerita dari hati:

Zaidah said... Reply To This Comment

semoga mamamya dapat melalui fasa2 pertama kehamilan dengan kesabaran yer....windu sebab dah lama tak dengar berita

Mamamya said... Reply To This Comment

zaidah...

harap2 mcm tu lah kan...hari2 sbnrnya ingat kat kawan2 kat blog...tp mood nak m'update ni sungguh 'lesu'....smga lps ni makin ok hendaknya...

Lelord said... Reply To This Comment

heheheh dugaan beb sabar tau...
uishhh biler anku nak ngandung lagi nih :)

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

Hanya yang mengalami tahu mcm mana rasanya... aku memahami sebab aku pun kena sama..hahaha... aku sumbat jek pape yg boleh is. pastu dia nak kuo..aku kuokan jek..tak yah tahan2

aku pun tak simpan asam byk.. ada la sket utk masa2 yg sesangat memerlukan..tak elok kan mkn byk2..hubby aku pun kata camtu