February 25, 2011

kenangan zaman persekolahan...

morning.....

mood nostalgia pagi nih...ehehehe...sajer layan memori silam.....zassssssss!!!! ^___^

hari berganti hari...bulan berganti bulan..tahun berganti tahun....usia pun semakin bertambah...

bila tgk gambar2 lama masa sekolah t'ingat pula kenangan kisah2 lama....indahnya waktu itu kan...^___^ x der nak fikir mcm2 masalah..happy jer,klu ada masalah pun buat2 xder masalah...

citer bab zaman sekolah ni mmg ada 1001 mcm kenangan.....klu diingat kdg2 blh t'sipu2 sendiri...tp pada aku kenangan zaman sekolah menengah n masa kat U lah mmg sweet jer klu di kenang....rindu kat kawan2 lama & t'ingin juga nak buat re-union,tp kekangan masa masing2 dgn komitmen yg ada agak sukar nak merealisasikan impian tu....

~ ini gambar masa aku darjah 6 (korang blh teka x mana aku dok blah mana?? hehehe...mesti x dapat kan...kan..kan....) bersama cikgu ishak...antara ramai2 ni aku jumpa 3 org je...robi,aku jumpa tahun lps kat bazaar karat,jb..hanum, itu pun sbb dia dok depan umah aku... & asmawati...sbb dia buka kdi HP kat kg...yg lain2 ntah kemana agaknya..x penah lagi aku terserempak....~

~ ini plak gambar masa Tingkatan 3,bersama cikgu sahar sawiran...masa ni aku jadi pengawas sekolah...pakai baju kaler hijau...zaman sekolah menengah ni lah paling byk peristiwa2 yg mencuit hati....kenangan manis.pahit,masam.masin pun ada.....proses nak mengenali diri....zaman2 cinta monyet,secret admire bagai.....^__^ kelakar je kan.....~

~ Tingkatan 5....masa tgk gambar ni,aku cuba ingat semula nama kawan2 sekelas dulu...t'gagap2 juga..maklumlah dah 16 tahun zaman ini berlalu....iskh,lama kan...mcm x sedar jer aku dah semakin tua....uhuks....kdg2 sesekali bila balik ke kampung t'ingin juga nak melawat sekolah lama...nak tgk tmpt2 aku selalu lepak2 dgn kawan2...kelas2 lama aku dulu...ntah wujud lagi ntahkan tidak agaknya....~

~ ini betul2 zaman giler2 remaja lah ni....kat cni lagi byk sgt2 kenangan,maklum lah dah jadi budak 'U' ( korang blh cari aku n lelord x??) skemanya kami masa ni....ingat lagi dulu2 kita org suka tukar2 baju...ye la kan asyik pakai baju yg sama jer pi kelas....klu terserempak dgn geng2 yg tukar2 baju ni mesti akan kene sapa "oit...baju butik ker??" ngeeeeee......aku rindu saat2 itu....sob..sob..sob.......~

ada byk lagi koleksi gambar2 masa sekolah dulu...tp x payah lah aku nak tepek byk2 kan...n3 ni pun sajer nak mengimbau memori silam zaman persekolahan dulu yg pastinya korang pun mesti ada pengalaman2 indah masa pakai baju putih + kain biru kan..kan...kan......

p/s: datangnya mood nostalgia ni sbb en.suami skrg tgh b'ia2 mencari sahabat2 lamanya masa sekolah dulu...bersemangat sungguh...siap buat group kat fb lagik....^__^

24 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

kahkahkah kemain skema lg kite time ni kan...
almaklum ms kat itm segamat kan wajib pakai baju kurung.

hahhaha ms outing pakai baju kurung tp kat dlm kain ade jeans...

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

wakakakaka....kelakor giler lah...yg bestnya siap buka kain yg dalam ada seluar tu kat depan bus stop sbb nak tunjuk kat pak guard tu!! sajer bikin panas kan....

tp skrg dah x macam dulu...pi kelas pakai jeans pun xper...zaman dah berubah..aku rasa dulu UiTM segamat lah yg paling islamik....

wahida said... Reply To This Comment

huwaaaa!!! mmg nak nanges kalau imbau balik kenangan masa belajar kat U dulu...byk sgt memori...

saya dulu pun selalu tukar2 baju kurung ngan room mate...hahaha...maklumlah, masa tu semua pun badan sumer size lebih kurang je...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

hahahha...tapi bagus jugak ni..macam nak buat entry nostalgia jugak lah..aci tak?

AnneRaini said... Reply To This Comment

saya suke zaman sekolah...rindu ler

Kakzakie said... Reply To This Comment

Cuba ambil satu gambar letak side-by-side mesti senyum sendiri. Saiz badan dan bentuk muka pun dah berbeza :)

dieya said... Reply To This Comment

gambar darjah 6 - tatau k lieya yg mana.. nampak sama je semua..

gambar form 3 - tak nampak laa mana baju ijau.. rabun warnakah saya? oh tidakkk


gambar form 5 - haa.. yg ni 2 kali tengok baru nampak! amboi, gaya peluk2 gitu!

gambar uitm - yang ni gambar k lelord paling clear! takyah cari terus nampak k lelord nyer senyuman trademark.. hahaha.. mesti k lieya yg baju ijau munge-munge sebelah dia tu kan???

p.s. nortalgik habesss! pasni nak tengok gambo2 k jaja pulaksss!

Zaidah said... Reply To This Comment

mama sekolah kat mana yerk....environment tu macam zai kenal aje...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

dieya: yg gambar UITM tu akak rasa kak lieya yang dok no 4 tu la..yang tudung kedepan tu..bukan baju hijaau..betul tak kak lieya? heheh

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak zaidah..
kak lieya sekolah kat SMTA..
\hehehehehhe..

kak lieya...........ayu pun rindu lah..

mamalieyna said... Reply To This Comment

oooh indahnya kenangan lalu..alaa tak perasan mana kak lieya mana lelord..hu~

syoknya bila flasback zaman dedulu kan...alaa pic eina byk tinggl kt kg, tak bwk mai sini pun..hu~

Lelord said... Reply To This Comment

ekekekek salah arrr dhieya...
tepat skali jaja yg no.4 tu arr kak lieya

akiratoriza said... Reply To This Comment

sonok bila dpt kembali ke zaman2 sek. dl2 kan kak.. sy pun teringin nak jmp kengkawan time kat 'u' dl, rindunyer.. lau di ingatkan blh mengalir air mata coz rindu sgt2...

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

huwaaaaaaaaaaaaaa....mmg nak nanges kan sbb zaman tu mmg zaman plh happy lah rasanya.....

byk sgt kenangannya..:D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

buat lah...x der hal lah..nak gak tgk gambar jaja masa zaman sekolah dulu...mesti cute mcm skrg jugak kan..kan..kan....

Mamamya said... Reply To This Comment

anne...

akak pun suka...rindu kat kawan2..:)

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

adehhhh...x sanggup nak bandingkan saiz badan dulu dgn skrg kak....mmh jauh bezanya....tp skrg makin comel kot..eheheheh....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

gambar darjah 6 akak no.5 dari kanan..lain kan...mmg x blh cam...

gambar tingkatan 3 tu yg paling kanannnnnnn sekalik...

gambar tingkatan 5 tu mmg btl lah tekaan dieya...peluk2 dgn mak sdra tu...kami sebaya..:D

yg kat UiTM tu x betul..akak yg pakai baju coklat no.4 dari kiri...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zai...

sekolah rendah kat tenggaroh 5 kak...pastu sekolah men kat batu pahat...SMTI (sek men Tunku Mahmood Iskandar,Pt.Saidi,Senggrang Batu Pahat,JB.)

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

yeayyyyyy...jaja mmg pandai!! clap3!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

akak sek men kat batu pahat ayu...sek en jer kat tenggaroh....

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

x perasan kan iena..sbb muka dah byk berubah skrg,,maklumlah dah jadi mama kan... :)

nnti klu balik kg anta tok kedah balik...blh la ambik gmbo2 lama2 tu...mesti iena maintain comel smpi skrg kan....^___^

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

ekekeke....aku ada iras2 eda kot.... :P

Mamamya said... Reply To This Comment

akira...

zaman giler2 remaja ni mmg seronok klu di kenang kembali kan...memori indah..:D