March 16, 2012

mari membaca bersama firas...

Assalamualaikum.......

Syukur alhamdulillah.....semalam en.suami selamat 'mendarat' ke rumah dengan cemerlang...bak kata kartun OSO 'outtttttstanding'!!! hahhhaaaaa...ni gara2 mama pun t'pengaruh dgn kartun yg anak2 tgk...^____^

hari ni sbnrnya x dapat nak citer panjang2..biasalah bila en.suami baru balik out station baju kotor yg dibawa balik mmg tinggi menggunung....jadinya hari ini buka lah kedai Dobi.. ^____^ cuma yg bestnya arini x yah nak masak2 sbb lauk semalam byk lagi....ikutkan semalam aku masak kari ayam + goreng pekasam... tp mlm td tetiba en.suami ajak makan asam pedas claypot...jemu agaknya seminggu dok kedah makan dari kandaq!! hehheee....

tp agak spoil jugak lah mlm td sbb restoran asam pedas claypot tutup...baru aku berangan nak order asam pedas tetel lelord kata best cicah dgn roti canai...hurmmmmm... xdak rezeki apa nak buat....p next time.pastu dah yg tu tutup kami pi la Asam Pedas Hajjah Mona pulak...dah b'tahun x p makan kat sana...order mcm biasa lah asam pedas ikan pari & anak2 order sate sbb mmg da x der pilihan lain......

masa makanan smpi aku tgk je dah hilang selera...aihhhh...dgn kuah yg sejuk,pastu nasi dtg dgn xder telo masin..kene minta 2-3 kali baru sampai..pastu ikan pucat jerk...adehhhh laaaa......sodih betul! ermmm klu dah rupa pun cenggitu rasa pun totally out lah....tawar!

pelik lah dulu aku makan ok jer....naper skrg jd gitu ekkk...???

eeehhheehhhhh...td kata x leh citer panjang2....ni dah membebel kalah mak nenek bongkok 3 ni pesal...???? hahahahhaaaaaaaaaaaaa..... ok2...jom layan gmbo firas lagik best...gmbo asam pedas x dak malas nak ambik....huhuuuu









~ seronok melayan dia membaca w'pun yg bunyi cuma "ba...ba...ba.......ba....." pastu tangan siap tunjuk2 huruf2 gmbr yg ada kat dalam buku....comel jerk!! aritu ada upload video firas membaca kat fb.kat sini x leh la nak upload kene beli iphone 4S mcm lieya baru blh tepek video banyak2..kan lieya kan....hehehheeeeeee....... ~




~ pose manja dari firas sbgi enutup n3 utk minggu ni....... see u next week n happy weekend ~








p/s: teringin nak bawa anak2 tgk belon panas kat Putrajaya nunnnnn...tp masa plak xder n cuaca x menentu skrg ni..anak2 pun baru nak baik demam,batuk n selsema......tunggu lah tahun depan....

12 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy yg dok putrajya ni pun blm tentu dpt pergi..takde mase..huwarghh..

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Sampai terkangkang membaca ye Firas. Cute jer :-)

Aine Ainun said... Reply To This Comment

bagusnya anak mama,...

takpe..sok besar jadi anak bijak n soleh ye Firas...=)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alah2..tomeynya dia...eh, tak leh nak upload video hari tu ke? sayangnya..kalau tak, dapat dgr suara firas yang dok ba..ba..baaa... tu.heheh

lieyalatif said... Reply To This Comment

hahaahaha..gediks la tu lia nak beli iphone jugak semata2 upload video...tapi lieya suke jom2..ade geng heheheehe....

kemain lagi anak bujang sorang nie...beriya hah, mcm betul die tgh membace sbb jari gomok tu dok tunjuk2 buku tu heheeheh...cute giler!!

tu lakan, frust jek bile tempat yg kite nak gi mkn tu dahlain tak mcm dulu....frust jek rase tak sesedap dulu.....

dieya said... Reply To This Comment

firas nyer pose yg last tu tak bleh blah.. mcm gambo baby amik kat studio zaman dolu2

Lelord said... Reply To This Comment

hheheheh lengkali ko try is mmg best asam pedas tetel dgn roti canai..aku bertahun dh tak mkn kat hajjah mona tu x sedap la


wah firas kemain lg yek

Papa Mifz said... Reply To This Comment

tak lamo lagi bijak la membaco nih...:)

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

wah firas...meh teacher awe aja...hihi

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Nampak bijak betul Firas tu, ba ba ba, hehehe

Asam Pedas Hjh Mona akak dah try, mmg agak kurg berkenanlah Lia, huhuhu

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kesian pula kes kak ttg asam pedas...
kak.. ayu dok merayau nak naikkan mood berblog. lama cuti kannn..hahaha

PS: bijaknya firas, moga cepat pandai ya nak

Izan Ishak said... Reply To This Comment

akak, kalau kami pegi kedai yg camtu kan dah terus reject. lenkali takmo singgah dah.

hehe... video yg akak upload kat FB tu izan dah tgk. comel sgt firas wpun dia sebut ba ba ba je...