March 05, 2012

Sesak...padat & penat!!!

Assalamualaikum.....

selamat pagi isnin....aihh..sekejap je da ari isnin kan....

minggu ni minggu yg sgt2 penat rasanya...xtvt x lah byk mana, ada 2 agenda besar jek..ari isnin pi meeting n ahad anta adik balik segamat tp penatnya ampunnnnnnnnnnnnnn....rasa mmg x larat sungguh!

ni pun sisa2 keletihan masih ada...jadinya kita layan ler gmbr sambil b'cerita yerk....



~ "sireh pulang ke ganggang" 6 tahun lps penah pegang jawatan ni, masuk sini dapat semula... ~

 ari sabtu seawal pukul 7.15 pagi dah kuar umah (awal giler kan..haihhh sian ngan firas pepagi dah kene angkut pi meeting dgn mama..heheheee ) meeting start pukul 9 pagi tp sblm tu ada pemeriksaan 'pap smear' secara percuma...pada sesiapa yg berkenaan blh la buat....aku x buat pun,tgh pregnant kan....

meeting habis pukul 3 ptg!!! giler panas dah kepala nih....aku dah nampak mcm2 bintang kejora rasanya....haduiii...montot pun dah naik leper rasanya & ditambah lagi dgn hati yg gundah gulana ingat kat anak bujang sorang tu...takut meragam sbb bangun awal pagi kan....nasib baik masa mula2 je dia mengamuk lps tu ok....

lps m'rat ada plak lawatan ke rumah anggota yg b'salin...pastu b'sambung plak ke Hospital Melaka sbb ada yg masih x keluar wad lagik....nasib baik lah umah dekat dgn hospital sempatlah aku singgah umah mandi2 (dah melengas badan rasanya...) pastu cabut ke hospital pulak....dekat pukul 6 ptg baru sampai umah semula.....fuhhhhhh!!!!!! mmg penat + letih yang amat!! 

mlm tu rasanya aku x sempat nak b'angan2 lah..letak je kepala kat bantal terus ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.............................

esok pepagi b'siap nak ke segamat pulak...b'tolak dari umah lebih kurang pukul 11 pagi sbb en.suami ke pasar dulu klu x mmg sempat lah nak beli belanja basah....

sampai segamat pukul 12.30 t/hari....turunkan adik kat umah sewa dia pastu kami ke bandar segamat pulak....mencari sesuatu yg aku 'rindui'...... jeng3!!!




~ singgah pasaraya BILLION sbb adik nak beli barang kat sini....firas x reti diam, sblm tu mata dah bengkak n biru ( nampak kn kat mata kanan tu bengkak sikit) sebab suka sgt main kat dashboard kete...ntah mcmana blh t'hantuk plak kat situ...aduhai piyas....~


taraaaaaaaaaaaaa...inilah yg aku mmg nak sgt beli..rindu giler dgn burger segamat ni!! rasanya semua student UiTM segamat mmg sinonim dgn burger nih....sbnrnya aku segan gak nak ambik gmbo gerai ni...makanya meminta bantuan dari kakak mya utk jadi model x b'bayar....hahahhahaaaa....layan lah mama ko ni kak kikikiiiiii.............



~ burger segamat ni pada aku mmg x berubah rupa dan rasanya....semua still sama mcm aku selalu beli 12 tahun yg lalu....cume yg b'beza adalah harganya....mmg nostalgia burger segamat ni...klu jumpa kawan2 yg penah sama2 belajar dulu topik pasal burger segamat ni mmg x penah tinggal....glamor kan.... ^____^ t'ingat dolu2 klu sesapa pi outing ke segamat mmg akan jadi 'mangsa' tukang beli burger....b'bungkus2 burger kawan2 kirim... ~

segamat sekarang dah byk berubah...ye lah last aku kat sini tahun 2000 skrg dah 2012...wajarlah byk perubahan. rasanya slps dilanda banjir besar x lama dulu mmg byk yg berubah.....kedai2 tempat aku selalu pegi dulu majoriti dah xder...yg masih kekal Pasaraya UPWELL & BILLION... dulu ada pasaraya FAJAR skrg dah jadi OCBC Bank...pasaraya GREATWALL pun dah bungkus....skrg jadi kedai jual baju2...

kedai SINMA tmpat aku beli aksesori klu ada party wing or kelas dolu2 tu pun dah xder...


~ yang ni masih ada...kekal disini..dulu2 klu buat party kelas mmg kat sini ler... ^_____^ KFC pun masih kat tempat yg lama dulu tu jugak... ~

mmg terlalu byk kenangan kat bandar segamat ni....kiranya kat sini zaman "giler2 remaja" aku lelord mamatina n ramai kawan2 lain... ^____^


on the way balik singgah labis kejap beli cempedak....cari kat melaka dh habis musim, kat segamat masih byk lagik org jual kat tepi2 jalan....beli la 2 biji, selamat dah kami makan malam tadik.x sempat nak buat minum2 ptg... ^____^

balik smpi umah jiran2 tgh buat gotong royong...tp en.suami dah x larat nak join...mmg penat sgt! dah malam tu sempat lah dia join sikit2....

apa xtvt korang weekend aritu....????






p/s: pika n piras demam,batuk n selsema plak....cuaca panas sgt sabtu n ahad ni.....

7 cerita dari hati:

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Kakkkkkkkkkkkkkkkk!!
Nak burger tuh!!!!!!!!!!
Uwaaaaaaaaaaaaa!!
Terliur dah ni kak..
Huk3!!!

Kakzakie said... Reply To This Comment

Zaman belajar walau dimana pun Lia, burger dan maggi mesti dalam lipatan kenangan... itulah makanan murah, mudah, cepat dan kenyang...

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaah memenatkan tu..huu~

alahai anak2 tak sihat ke, hrp2 cepat la baik..arif pun tgh batuk2 tu..seb baik dia kuat minum air, kurang la sket skt tekaknye..

alahai pyas2x..ad je dpt sakit ye..huu~

jauhnye mencari burger ye..org ngidam, kena cari jugak..hehe~

take care~

Hanis Azla said... Reply To This Comment

tergoda akak dgn burger segamat tu.. he..he.. bila berpersatauan, mmg kena peruntukan masa lebih sikit kan.. lebih2 lagi bila kita ada tugas yg dipegang.. hari ni pun akak tak larat sgt.. ada byk kenduri yg kena pergi.. sampai rumah mmg melepek aje dua hari ni..

eB ezrin said... Reply To This Comment

burger tuh nmpk marbeles... perghhhhhhhhh...
kalo eB fensan . hik3

*SiRibenMerah said... Reply To This Comment

erkkk~
terliur tau tgk...
oblong pon sodapppp~

AnneRaini said... Reply To This Comment

mmg burger segamat sinonim betul dgn budak uitm..sy dulu selalu gak lepak kat McD tu pastu mesti nmpk bebudak uitm tunggu bas kat burger tu..hehe