March 06, 2012

oblong ke burger..???

Assalamualaikum.....

aikhhhh...semalam citer burger...arini burger lagik...semalam citer segamat,arini kisah burger/oblong Kampung 8 plak...hehehe...layan jo lah yo...

sebenarnya ini kisah kejadiaan ari jumaat lps...masa ambik adik kat melaka sentral aku meronda cari pisang goreng...tp sayangnya dah habis plak (pusing kat taman berdekatan je pun.... ) pastu tetiba t'ingat kat adik ni yg t'ingin nak mkn oblong...sebelum ni bila kami nak pi asyik tutup manjang...

kami smpi awal...lbh kurang pukul 5.30 ptg, kedai pun baru bukak..kiranya kami 1st customer lah ni ^____^ best jugak makan kat sini...tempat terbuka n santai jer...di tiup plak dgn angin sepoi2..nyaman hehheeee....


~ lokasi kedai ni (kedai ke gerai ek...alah sama je lah... ) btl2 depan hostel Kolej Profesional & bersebelahan dgn Klinik Kesihatan Tengkera... ~




~ ni antara menu yg ada di sini...byk lagik tp malas la pulak nak snap byk2... ^____^ sesekali nak cuba menu eksotik yg bawah tu.... ~


~ menu en.suami n cu manis, oblong kambing, aku dah penah sekali makan yg ni.... blh tahan sedap lah.. ~


~ pilihan menu tuan umah petang tu..ambik pakej burger daging + fun fries + air sirap RM5.50 ~


~ yang ni damya punya...dia nak makan hotdog ayam ~


~ anak dara yg sorang lagik nih x mo makan sibuk dgn kipas dia tu smpi gaduh2 dgn kakak mya...sabo je lah.. ~


~ kakak ttp tunjuk 'peace' w'pun tgh panas hati dgn adik dia...huhuhuuuu.... ~


~ firas tgk jerk cu makan x pelawa dia...hahahaaaa..... bagi dia makan kentang goreng je, tp air sirap kakak mya dia bedal smpi ke titisan t'akhir...redha je lah ye kak adik dah pandai demand nak minum air sendiri skrg... ~


~ firas n cu...apasal ambik gmbr tutup mata sebelah la pulak... ~


~ ada2 ajer cu nih...saya pun nak dipakaikan gelang... (dalam hati firas...) heheheheee... ~


sesekali makan burger sedap juga kan....tukar selera ^_____^






p/s: sekarang ni makin kuat makan lah...adehhh baru beberapa jam makan perut dah lapor balik...

11 cerita dari hati:

lieyalatif said... Reply To This Comment

wow menariknye oblog kambing tu....dah le lieya ni peminat kambing heheeheheh.....

takpe lia,makan tuk berdua.....makan jek kalo lapo....takut nanti datang plak mual2 kalo biarkan perut kosong....

AnneRaini said... Reply To This Comment

tetibe rasa cam nak makan burger...ah ni kak lia punya pasal lah ni...huh..hehehe

Izan Ishak said... Reply To This Comment

macam2 ada ye kak lia... tapi izan ni jenis tak berani nak try yg eksotik2 tu...

samalah kita... dah makan pun rasa lapar lagi dan lagi...

Hanis Azla said... Reply To This Comment

semalam dah tergoda.. hari ni tergoda jgk lagi.. he..he.. bab makanan mmg susah sikit tak tergoda.. he..he..

Kakzakie said... Reply To This Comment

Dulu di Kipmart Tampoi ada jual Lia oblong yg sedap sebab dia dulu juara pertandingan teh tarik tapi sekarang dah pindah mana tak tahu. Kakak suka oblong kambing dia sedap...

rasp said... Reply To This Comment

saya kureng skit burger nie sis..
lebih prefer hot dog :D
tapi kalo skali skala keluar makan gini mmg best :)

eB ezrin said... Reply To This Comment

eB ms preggykan aed giler oblong. hik3 ;p

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Kak!!!!
Sob!! Sob!! Sob!!
Teringin kak!!
Huk3!!!!

Papa Mifz said... Reply To This Comment

wah byk sungguh jenis burger kat situ yer...

LYAfrina said... Reply To This Comment

sedapnyerr..

oblong tu untuk burger y bujur pnjang kan.. burger tu bulat2 tu

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

manisnya adik Lia.. sesuailah dipanggil Cu Manis :-))

Wah! Macam2 menu ya, rasa macam nak order semua!