March 08, 2012

MARTABAK SPECIAL "MALIM IKAN BAKAR"

Assalamualaikum....

amboi2...sejak mood makan m'gebu2 nih asyik tayang makanan jerk kan kat blog..hehehee....layan je lah mood mak buyung ni yerk...

esok pun ada n3 makan2 n tayang makanan jugak tau...korang jgn pengsan yerk...anggap je lah n3 makan2 ni sbgi info utk sesapa yg nak dtg melaka..senang nak pi cari tempat makan yg sedap...w'pun aku anak jati JOHOR tp xper aku tolong promote tempat2 makan yg menarik kat melaka nih.... ^_____^

setakat ni x byk tempat lagik yg dapat kami terjah...klu ada yg baru n best nnti aku tepek lah lagi kat sini yerk...

benonya kisah ni dah lama b'laku pun...klu x silap awal bulan feb...gmbr dah ada dalam draft tapi asyik lupa nak update.....

kali ni nak kongsi tempat makan kat area Malin...nama kedai makan ni "MALIM IKAN BAKAR" klu t/hari tmpat ni mmg full!! kat sini ada b'puluh2 jenis makanan utk lunch n ikan bakar dia lah yg special...

tp kali ni kami dtg malam..sbb nak makan martabak special kat sini.....rupa martabak ni ala2 martabak singapore ler...penuh daging luar dan dalam....




~ kami order pakej 'family' RM8...beso sgt..makan 3 org dewasa + 3 org kanak2 riang x blh nak habis...tapau 1/2 bawa balik..dapat buat sarapan esok paginya...rasa dagingnya tu penuh dgn rempah ratus... ada 2 kuah pencicah sos+timun & kuah dal/kari biasa tu... ~


~ klu makan kat luar inilah air yg kami order sirap suam utk anak2 n limau suam utk mama, nescafee tarik utk baba...jarang order air lain ~


~ firas tekun tgk TV ^_____^ ~



~ kakak mya yg moody manjang...pantang x bagi apa yg dia nak mula lah muncung sedepa.... ~


~ pika si curly girl ~


bila weekend biasanya akan cuti masak memasak....tu yg gigih mencari tempat makan sedap kat area yg berdekatan.....





p/s: minggu depan kene tinggal lagi.....

11 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Bila tengok murtabak nie Lia mesti kakak ingat bapak kakak sebab dia suka murtabak macam ini...

Makan tak ada pencecah pun dah sedap.

JaJa'Z said... Reply To This Comment

perghh!!! mengancam tu...sedapnya..harus pekena nanti ni...

Lelord said... Reply To This Comment

Hehehee best ek? Aku mmg x penah g mlm selalu mkn ikan bakar je thn dpn arr try

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy kalau mkn murtabak bulan poase je..bulan lain jarang makan..hahaha.. ni gara2 suami sylah kate murtabak hanya sedap makan time buka puasa je..hehe

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah sedap2....takpe la lia, tepak jek pic makanan...leh lieya cuci2 mato ekeekekek....

mmg puas kalo mkn murtabak singapore ni...isinye byk...puas mkn....kalo lieya plka selalu gi kat bangi tuh....boleh laa buat lepas hajat......

piyasssss ensem....kemain khusyuk tgk tibi hah!!

wahida said... Reply To This Comment

aku tak kira!! kaalu aku dtg melaka nnt, ko kena bawak aku gi mkn mertabak ni...

janji tau!!

*SiRibenMerah said... Reply To This Comment

sedapnyaaaaaa~

terliur!

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Nak kena carik, "baby" dah terliuq .. hehe.

Kat Ayer Keroh ni pun ada Malim Ikan Bakar kan?

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Kak!! Ina suka btoi tgk si PIKA tu kak..
Rambut dia shantekkkkkk!! Hik3!!
Kak, terliur ai tau.. ;p

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

kalau akak tentu gigih menghabiskan, takde bungkus2 separuh punya... huhu

Papa Mifz said... Reply To This Comment

wow wee tak pernah tgk murtabak spesel mcm nih...