March 20, 2012

bila mood mak buyung m'layang2.....

Assalamualaikum.....

lambat update blog arini sbb pagi td pi check-up utk minggu yg ke-18++....sekejap je dah nak masuk 5 bulan,pantasnya masa b'lari2 meninggalkan kita kan....

check-up arini semuanya ok..cuma kene tegur sikit lah sbb berat badan x penah naik lansung sejak bula buat buku aritu....bulan ni je dekat 1kg turun,klu x mengandung payah plak dia nak turun! iskhhh...nak kata x makan...dah makan.cuma selalu makan lambat...kdg2 da lewat petang & aku mmg jarang sgt2 makan malam..x tahu lah rasa malassss je nak makan dinner & disebabkan berat badan x naik2 kene lah mengadap setiap 2 minggu sekali.....hurmmm..apa nak buat?? salah sendiri kan sbb x mo makan....

tp masa check jantung bby (cara manual) x dengar lah pulak...puas ler nurse dok tonyoh2 alat tu kat perut ni..rasa nak tembus ke dalam jer..heheeee...tp x dengar lansung bunyi degupan jantung dia...ahhh...sudah! dan bila nurse tanya "awak dah ada rasa bby gerak x?" " belum lah nurse..saya ingat tunggu dah masuk 20 minggu nnti" "ehhhhh...awak ni bior btl, ini bukan anak pertama...s'pttnya dah blh dengar dah nih..." wahhhh....hati dah mula risau sbb masa mengandungkan afiqah dulu penah jugak terjadi bby x gerak n kene tahan wad 1 malam kat Hospital Melaka.

bila refer doktor n scan....ehhhh...elok jer dia m'nari2 kat dalam perut...b'gerak tanpa henti smpi doktor nak ambik ukuran pun x blh... ^_____^ alhamdulillah lega hati dapat tgk dia td & doktor kata uri pun dah naik sikit dr yg sebelumnya (last check-up uri kat bawah)




~ hero yg sentiasa menemani mama.....semua nurse nak dukung dia..tp dia plak yg jual mahal.. ^____^ eksyen je pakai kasut tp soh b'jalan x mau..nak b'dukung sajer......~








p/s: arini x larat sungguh nak masak.....bawa anak2 pi makan KFC je lah nampaknya....

8 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Firas kalau dgn auntie zakie mesti nak kan...:) siapa tak geram tengok mata dan pipi dia tu Lia...

Moga sihatlah baby dan mamanya sekali...

Mamaleesya said... Reply To This Comment

wah siap menari-nari dia dalam perut ye hehe...dia lapar tu sebab mamanya tak makan :)

ijayuji said... Reply To This Comment

Salam kak, eh? mengandung ya? sukenyer dgr org mengandung ni kan kita kalau tahu org menagndung kita yg xcited lebih hihihi.. terbyg2 masa nak carik baju bb sume tp part paling malas nak pantang ahahaha... alololo... dah nak dpt adek ya abg :D uri kat bwh ni bahaya sikit kan kalau tertekan sgt nanti leh bleeding, semoga urusan akak dipermudahkanNya hingga sampai waktunya insyaAllah!

Aine Ainun said... Reply To This Comment

pregant=))


Semoga kandungan n mama sihat sepanjang pregnant=)

adarnadzmie said... Reply To This Comment

lia tak naik berat..akak lak naik dah 3 kilo ni...huhu...abis la nnt kena leter ngan nurse...:)

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy selalu cemburu dgn org pregnant yg beratnye turun...camne eh? sy ni masa pregnant walau muntah seperiuk pun berat tetap naik..berkilo2 lagi..smpi konfius sbb makan tak sberapa..hahah

Salmia said... Reply To This Comment

sy pun due bulan ogos nanti.. now dah 20 weeks :)

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Agaknya sebab Cik Abang selalu takde, tu yg tak selera nak mkn mlm & berat turun. Kesian, Lia.. sabar ya, Lia..