March 22, 2012

tak puas hati punya fasalll.....

Assalamualaikum......

hahhhhh...apa yg x puas hati sgt tuh....???? ala ingat lagik x kisah yg penah aku kongsikan kat SINI, kisah x puas hati sbb x dapat nak makan asam pedas claypot....mak buyung ni t'ingin benor nak makan asam pedas tetel..klu kat johor rasanya jarang2 ada asam pedas tetel ni b'banding dgn kat melaka.....

maka malam sabtu aritu kami gigih ke sini lagi....

moh ler kita layan gmbo sambil cerita ceriti......

 



~ klu makan kat sini mmg wajib order pau kaya utk hero nih...tp malam tu pau kaya sold out la pulak....ganti la ambik pau ayam...tp bagi kat firas yg tepi2 tu je lah....intinya pedas x blh bagi kat dia....erkkk..pasal mata firas ada cahaya tuh....?? rambut dah serabut sungguh....rimas tgk! ~

  

~ ini geng berebut pau dgn firas...^_____^  biasanya 1/2 mmg masuk perut kak ngah ler....air mineral tu dia heboh bawa bekal sendiri dari umah sbb kat kedai ni mmg xder air suam yer...semuanya panas mengegelegak!!! klu kita minta air suam...air panas yg b'asap2 tu jugak yg sampai..kene la minta ais pulak utk sejukkan air tu.... ~


 

~ kak long yg gigih nak makan otak2 panas.....smpi muncung2 mulut..hahahaaa....pedas sikit tp dia suka (mama pun.....hehee ) biasanya 1 meja akan di beri 5 keping otak2...klu nak tambah blh order lagik...harga otak2 mcm biasalah yer sebatang RM0.50 ~



~ hahhh...ini hero tgh kemaruk minum pakai straw, pantang nampak straw riuh ler mulut dia kata "ambik...ambik....ambik......" air segelas tu sekejap pan jerk licin di sedut dia.....tgk lah tu nak jilat2 la pulak gelas.....bagi dia air masak sudah...x leh minum air manis selalu yer ~


~ yeeaahaaaaa...ini lah dia asam pedal tetel yg di idam2kan tuh....rasanya mmg pedas t'angkat!!!! b'peluh2 makan....tp puas hati sbb isinya banyak.... ~


~ x cukup dgn asam pedas tetel tu td aku order jugak asam pedas pari smpi kene tegur dgn en.suami "aihhh...smpi 2 mangkuk asam pedas...blh habis ke??? " huhuhuuuuu...... tp last2 dia kongsi gak asam pedas tetel tu jadinya mmg habis licin ler kami makan...kecuali kuahnya mmg ada lebih byk lah sbb x leh nak masuk dah sbb dah b'asap2 pedasnya..... ~

malam tu mya n pika mcm biasa makan roti kosong sorang sekeping tp x sempat dah aku nak ambik gmbo sbb dah syok sgt makan kan..... ^_____^

*****  ari isnin lps mendapat panggilan dari SI DIA seorang lagi sahabat blogger yg nak sgt aku jumpa...happy hati ni x terkata sbb mmg x sangka akan dapat call dari dia......selama ni sst kagum tgk hasil "tembak menembak" dia kat blog....^______^ insya'allah klu tiada aral katanya weekend ni nak dtg ke melaka...dah plan nak bawa dia n family makan2 kat sini....tp sayangnya malam sabtu tu kat taman ada plak 'program ramah mesra' iskhhhh.....rosak plan..huk..huk..huk..... tp x kira nak jugak jumpa dia...harap2 ari ahad tu dapat la spent time dgn dia...kejap pun jadi lah.......








p/s: malam td mimpi bersalin dapat bby boy....^______^ "mimpi hanya mainan tidurrrrrrrrrr"

17 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

Heheheh akhirnyq mmg bestkan

Uut sapa yg nk dtg???

juliaakmal said... Reply To This Comment

macam sedap jer lia asam pdas tetel tu.....kalau sup @ kari tetel tu biasa la makan.....ni yg teringin nie.....boleh pos tak...hihihi

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak nnti sy gi melaka bawa gi sini boleh???? hehehe

Kakzakie said... Reply To This Comment

Betullah Lia... kakak duduk Johor nie tak pernah lagi ada org buat asam pedas tetel. Boleh cubalah dengar Lia makan sampai berasap terliur kakak.

Hero dah makin pandai. Dah banyak cakap dia ye Lia - jadi teman berebut dgn kakak-kakak dia...

eB ezrin said... Reply To This Comment

uish musti licin punyer. sdp betol nmpknyer tuh :)

lieyalatif said... Reply To This Comment

telan air liur lieya tgk pic asam pedas tetel tu lieya......selalu balik melaka mmg nak gi sini tapi selalu tak jadi sebab mak mertua dah siap2 masak asam pedas hahaahahahaah....

pandai piyas ckp yeak skrnag....mesti keletah jek suare berckp tu.....

adarnadzmie said... Reply To This Comment

asam pedas melaka jrg jumpa kat tempat akak...klu nak mkn mesti calling adik di kg susruh masak... adik memang terror masak asam pedas melaka...hehe...

noor said... Reply To This Comment

otak2 sdpnya...lama xmkn

slm kenal

noor said... Reply To This Comment

otak2 sdpnya...lama xmkn

slm kenal

Hanis Azla said... Reply To This Comment

akhirnya dapat juga ye.. Alhamdulillah.. aduhai.. terliur tgk asam pedas tetel tu..

Papa Mifz said... Reply To This Comment

wah otak2...lamo tak mkn..dpt mkn skrg best nih...

LYAfrina said... Reply To This Comment

aumm.. sedapnyer... lunch td pon lya pekena asam pedas.. puas rasa..

eyh..tu otak2 johor kan?? jauh beza dgn otak2 trg ni

LYAfrina said... Reply To This Comment

aumm.. sedapnyer... lunch td pon lya pekena asam pedas.. puas rasa..

eyh..tu otak2 johor kan?? jauh beza dgn otak2 trg ni

ieja amieja said... Reply To This Comment

seb baik lah senang nak cari menu yg lia idam2kan tuh..
wah dah semakin besar & keletah si firaz tuh..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

adoi makkkkkkkkk ..syedapnyeeeeeee

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

tak pernah lagi try Asam pedas Claypot, nanti kalu dtg Melaka nak cuba jugaklah..

Sapakah itewwwwwww??

ijayuji said... Reply To This Comment

Tak terkata dah bila tgk asam pedas tuu huh! sedapppnyerrrrrrrrr!!!! lama tak mkn asam pedas tau!, otak2 tu lagi ler lama tak makan!! uuuwaaaaaaa....