October 24, 2011

indahnya persahabatan....

Assalamualaikum....

alhamdulillah b'temu lagi di pagi Isnin nan indah.....masa aku buat n3 ni kat luar tgh hujan renyai2...mendung tgh berarak...... xjadilah aku nak basuh baju nampaknya...pending smpi ptg nnti..tgk cuaca mcmana....

cuaca x menentu skrg....korang jagalah kesihatan elok2 yer...aku ni dah dr semalam tekak dah mula perit2...badan n sendi sakit2...kepala pun cam senoneng jerk, semalam masa buang sampah kat belakang umah mmg ada kene hujan gerimis sikit...x sangka plak blh jd camni...aku mmg da lama x demam ni...harap2 jgn lah smpi x blh nak bgn... (pening2 pun gigih buat n3....ngeee )

sje nak m'abadikan beita gembira ari sabtu lps....tgh aku sibuk2 melayan anak2 makan t/hari...tetiba ada abg posmen POSLAJU dtg anta parcel....masa tu aku mcm dah dapat agak sapa yg bagi sbb 4-5 hari sblm tu ada sorang blogger tu tanya alamat umah.......

~ extremely urgent tue.... ^________^ ~

~ isi dalam bungkusan istimewa ini.....bestkan semua dapat..huhuhuuuuu.....ada b'day kad lagi tau.... ~

~ yeahaaaaaa...buku lagi!!! anak2 mmg suka klu dapat buku sbb sejak da sekolah ni mmg da train "no more" menan yer kakak2....klu pi mana2 beli buku x per...yg atas tu fiqa punya n bawah tu mya punya..... ~

~ yadaaaaaaaa.....mama punya!!! suka sgt2...siyes....masa buka bungkusan n tgk isi dalamnya senyuman ni mmg sampai telinga.....ngeeeee.....thanks dear...x tau nak kata apa.....tqvm!! dah aim beberapa resepi nak buat....tunggu en.suami balik nnti....semua resepi kat dalam ni simple2 nak menarik sgt2.....rasa mcm nak buat semua jer.....~

~ tgk lah pika ni....terus je capai pensil n buat dot2 n arini semua lukisan dot2 tu dia dah siap buat n kaler sekali..... ^________^ (tp x sempat nak ambik gmbo... ) sesuai lah anak2 ni dapat buku masa cuti sekolah kan....ada aktiviti utk dia orang... thank u teacher! ~

~ kakak dgn pose lentok n peacenya x habis2....mcm tau2 je kakak mya suka math... :) ~

terima kasih kepada sahabat ini n sebenarnya aku dah anggap dia mcm adik sndri...w'pun kami x penah lagi b'sua muka sesekali b'tukar sms n cuma mendengar suara di corong hp.....tp kemesraan yg t'jalin spt sudah mengenalinya b'puluh tahun....itulah indahnya persahabatan.......

semoga suatu hari nnti impian utk bertemunya akan menjadi reality...amin!!

terima kasih juga buat kak yus (alam sari) n ayu ( citarasa rinduan ) yg telah memberi kata2 semangat untuk aku.....sayang korang semua... (tetiba mood jd sebak...sayu...pilu....... ) x rugi aku jadi blogger kan...kini aku di kelilingi sahabat2 yg sgt2 prihatin.....w'pun kebanyakkannya x pernah bersua muka lagi tp kemesraan yg terjalin di "alam maya" ini sudah cukup membahagiakan.....alhamdulillah.



p/s : sat lagi lps b/fast nak kene makan panadol nih......


16 cerita dari hati:

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Wah bestnya ... tunggu hadiah dari akak tau. Hadiah dah ada, maybe lambat skit nak pos sbb nak raya ni takut pos pending plak.

@e_da said... Reply To This Comment

sy pun tumpang seronok.. mmg indah persahabatan blogger.. sy pun rasai ... semoga ianya berkekalan

eB ezrin said... Reply To This Comment

bestnyer. nk kwn jugak :)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kak lieya....alhamdulillah...jaja suka sangat2 bila akak and anak2 pun suka dengan apa yg jaja bagi tu..tak tau lah..masa jaja pegang buku tu..jaja terus teringat kak lieya..and bila dah beli buku utk mama nya..terus teringat kat 2 minah gebu gebas tu..diaorangkan suka buku...puas keliling kedai cr buku yg sesuai utk diaorang..

semua resipi dlm buku tu jaja suka..resipi pun simple2 je kan kak..nanti lepas2 ni bila akak try buat resipi dlm buku tu..ingat kat jaja selalu yek....

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah, murah rezeki lia sekeluarga....dpt adiah lagi...dgn2 anak2 pun dpt jugak...hepi semacam le akak2 yeak.....

musim ni lia, lieya pun baru okey dari gejala nak demam....lieya bantai mkn panadol ajek ikut time, tak jadi demam tu nak keluar.....leceh kalo demam ni, tak jalan kang keje umah sebb badan letih.....

ZanaNordin said... Reply To This Comment

musim ler kak lia
kat kluang nie..
boleh dikatakan hari2 hujan..pagi hujan...petang hujan...
bila hujan nie..mula ler kesihatan merosot..esp anak2.

bestnya kak lia
buku resepi tu
nanti dah cuba resepi boleh ler tepek kat blog

betul kak lia
tak rugi kita berblog..
kadang2 hanya melalui alam maya
ikatan persahabatan menjadi semakin kuat....

Lelord said... Reply To This Comment

wathhh bestnya...tahniah2 sapa nk bg aku hadiah ni ekekekkee

rasp said... Reply To This Comment

murah rezki u and murah gak rezki pemberi hadiah tu....

aNaYaNa said... Reply To This Comment

jaga kesihatan yer kak..
banyaknya present..tahniah..:)

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah!!!!!!
mmg terbaiklah...
prihatin sungguh jaja,
kalau umai dapat segala buku2 macam k.long, k.ngah pun sure dia suka yang amat.....

skrag nie asal pi mana2 stesen minyak, umai asyik minta buku...

tak payah ayu nak pi kedai buku..
hahahhahah



kak, kerana kamu sangat istimewa, justeru itu ayu ambil berat ttg kamu..
semoga kamu tabah ya, sayang kak ketat2..

dieya said... Reply To This Comment

wah seronotnyer dapat prezzie..
pasni hari2 laa k lieya masak western.. dah ada kitab tuh :-D
pandai k jaja pilih hadiah.. semuanya disukai ramai

AnneRaini said... Reply To This Comment

baguskan kalau dpt hadiah... dah buat resepi tu jgn lupa pas kat sy eh.. hehe

wahida said... Reply To This Comment

wah..bestnya...aku tumpang hepi...

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

bestnya dpt buku.. ;)

Hanis Azla said... Reply To This Comment

wah.. bestnya dapat hadiah yg menarik.. beruntung semuanya..

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Sini hujan sudaaaaaaaaaaaa.. huhu.. Akak pun suka bersahabat dgn Lia.. mwahhhhhhhhhh!!