March 13, 2011

kenangan ke SEDENAK

org lain dah semalam lagik dah buat n3 panas ni...aku baru t'kedek2 nak post pagi ni...(uhhhh...dah t/hari pung....) biasalah kan...t/jawab yg penting harus didahulukan.....

semalam slps balik dari umah CMG aku pi umah adik kat gelang patah....stay kat situ kejap sbb mlm ada gathering kat umah kawan en.suami pulak ( skrg ni en.suami tgh hangat menjalankan misi jejak kasih kawan2 sekolahnya dulu....) kebetulan umahnya dekat Kulai juga ( Tmn Permata Impian...klu x silap lah..ingat2 lupa) jadi kami pun singgah,ingat nak singgah petang bali dr umah CMG tu tp kawan en.suami ada hal pulak.....

~ posing dgn baba sementara menunggu ayu sampai...~

~ bolatnya mata saya....~

~ gambar ni jer yg sempat aku snap guna hp cap ayam aku....segan aku semua org dok tayang DSLR...uhukssss....nak jugakkkkkk!!!!! baba...kene kumpul duit nih..... ^____^~

~ budak ini kan x reti nak duduk diam.....tgh aku sibuk nak ambik makanan dia pun sibuk nak ikut.....x reti dok diam..sampaikan t'langgar gelas yg CMG susun kat tepi meja tu...nasib baik x b'derai ke lantai...dibuatnya t'golek2 semua gelas2 tu...miskin mama dik oiiii nak m'ganti.....huaaaaaaaaa~

~ yeayyyy...akhirnya dapat gak b'gambar dgn blogger tegar ini..yg sgt rajin buat mcm2 segmen...sebenarnya aku x sempat pun nak sembang2 dgn ben..gambar ni pun aku ambik masa aku dah sibuk2 nak balik...si firas dah mula menangis n resah sbb dah sampai waktu tido dia...maklumlah biasa kat umah tido pakai buai letrik....tp aku sempat lah sembang dgn zila (wife ben) peramah n manis orgnya....^___^ ~

~ ni antara juadah yg disediakan oleh tuan umah....( gambar copy dr blog ayu....tq ayu!!) selain ni ada juga cheese cake n nasi ayam....klu nak tgk gambar juadah2 yg lain blh klik SINI...sedih tau sbb aku x sempat nak merasa semua juadah yg ada....sibuk dgn anak2....dgn CMG pun sempat sembang kejap masa aku dah nak balik.....mmg sempoi lah CMG ni....best giler!!! nnti nak dtg lagi yer cik mat...heheheh...lain kali dtg umah cik mat aku nak makan byk2....buat je mcm ben kan...x payah kene pelawa terus makan....opsssssssssssssss...sori ben..ngeh3!!!~

masa aku dah balik kak yatie baru sampai, x sempat aku nak sembang2 dgn dia tp sempatlah ambik gmbr dgn dia...itu pun dgn ehsan DSLR ayu.....

pada CMG "terima kasih daun keladi,pjg umur n murah rezeki kami dtg lagi...." balas pantun 2 kerat jer cik mat xreti nak buat pantun2 yg best mcm cik mat tue....eheheh

apa yg dapat aku katakan mmg seronok sgt sbb dapat jupa kawan2 blogger yg lain...w'pun masa mula2 sampai tu aku rasa kecik jer sbb blog aku ni bukan ada sapa2 kenal pun...x glamor..uhuksss....tp alhamdulillah semuanya ramah tamah....

paling yg x aku lupa masa team 1tube nak suruh buat ending program Vblog...kelakar rasanya tp best!!!! satu pengalaman baru...


27 cerita dari hati:

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lieya..akhirnya update gak entry..
terima kasih eyr attend gathering...
walau si firas buat hal..yang pasti happy gila semalam...

Murni said... Reply To This Comment

wah..besttnya akak dpt bgambar ngan abg ben..

JaJa'Z said... Reply To This Comment

nyampah tauuuu..jelesssss..bila kita nak buat gathering bertiga ni??? uishhhhh

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

semalam mmg x sempat lah ayu...balik sampai umah dah kepenatan....pagi ni slps settle buat sarapan.basuh n sidai kain baju baru sempat update....tgk semua org dah buat....huhuhuhu...daku k'tinggalah sudahhhh.....

sedih sbb x dapat nak stay lama n borak2 dgn blogger2 yg lain.....next time insya'allah klu ada rezeki nak join lagi....

Mamamya said... Reply To This Comment

murni....

seronok jugalah sbb bukan senang nak jumpa dia kan.... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

alalalala...jgn lah jeles,insya'allah ada rezeki n panjang umur kita buat gathering sama2 yer...

Lelord said... Reply To This Comment

aku tamo komen ekekekeke

NadiRah said... Reply To This Comment

hehhe...xpe kak..
nad pemalu sikit..
jadi x bape kerap sgt mulut ni bertanya..
geram dengan anak akak si adik tu..
comel sgt! hehhe

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Mamamya, lain kali kita gather2 lagi ek, smlm tak smpat nak bercerita & bermesra mklumlah ptemuan pertama, mcm tergamammmmmm gitu... kih3. Gbr yg last tu jer akak tak sempat mkn, nasib baik ada hubby wakilkan mkn yg tu, hubby kata, sedap... huhuhu. Tu kalu tak sedap maunya nak memuji.. len kali dtg kita mkn byk2 k...

CiKaLi said... Reply To This Comment

tk sempat beramah mesra ngan akak smlm..
apepon all da best..

shahsyaz said... Reply To This Comment

owh, knl mama!!~

kiut ank2 mama taw..hehehhe..
xpe mama, nnt de mase, kite knl2 agi...

Areef Ibn Naim said... Reply To This Comment

assalamu 'alaikum kak...

salam perkenalan kembali... tulah, smlm ms gathering tk smpt nak tegur... in sya allah, leh kali leh kita borak ye kak...

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

xper2...ada masa kita gather sama2 yerk....jgn sedih2 tau!!

Sis-Lin said... Reply To This Comment

Mama...takpe ma, janji ada juga semangat nak join tu..tggu anak2 dh besar, bila ada gther2 kita sembang sampai lebam...!

Mamamya said... Reply To This Comment

nadhirah...

xper..akak faham...tgk orgnya pun akak tau nad mmg pendiam...:) adik?? owhhh..sgt nakal anak itu...x reti dok diam...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak sari...

tu la kan kak...x sempat nak sembang n beramah mesra...

lia pun x dapat nak merasa puff tu kak..sibuk dgn anak2...rugi kan...uhukss...bukan senang nak merasa air tangan sifu ni....

lain kali kita makan smpi licin ek...eheheheh

Mamamya said... Reply To This Comment

cikali...

xper2 lain kali kita jumpa...blh kenal2 beramah mesra :)

azila said... Reply To This Comment

akhirnya dpt gak kenal k.lia..mcmana awal2 zla leh kenal akak?heheh..sudah pasti sbb firas dan kakak2nya yg comel2..heheh

mamalieyna said... Reply To This Comment

woo bestnye layan gambo makanan pepagi ni..nak..huhu~

ooh smpt snap together w mr ben ye..hehe..

oooh si firas botak yg comel..muaaah cayang sket.. ^_^

Mamamya said... Reply To This Comment

shahsyaz....

tu la kan....aritu x sempat nk beramah mesra...jeling2 manja jerk...;)

Mamamya said... Reply To This Comment

areef...

waalaikumussalam.....

insya'allah...ada rezeki n pjg umur,mudah2an kita dapat kumpul ramai2 lagi....

Mamamya said... Reply To This Comment

sis-lin...

tu la kan kak...ada anak2 kecik ni agak t'batas lah masa nak join gathering ni...tp disebabkan nak sgt jumpa kawan2,gagahkan juga lah m'hadirkan diri ^___^....nnti klu anak2 dah besar sikit baru blh join smpi lebam yer...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

zla...

alhamdulillah..akhirnya dapat juga bersua muka kan...:) alaaa...zla pun comel apa..? ^___^ tp sygnya aritu x dapat nak sembang lama kan...dah kelam kabut nak balik sbb kmdo jr.tu dah mengantuk....

mudah2an nnti klu ada gathering lagi blh sembang sampai pagi..ehehehe....

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

happy birthdau iena....:D

makanan tu jamuan makan2 ari sabtu aritu...dah lepas la iena..:)

ngeh4...a'ah..gambar kenang2an....

firas nampak je tembam...tp berat x naik byk pun masa timbang aritu... ;)

shah-kayrul said... Reply To This Comment

bestnya dapat g umah cik mat..mesti sedap makan kat sana....seronok baca entri nie...

Mamamya said... Reply To This Comment

shah-kayrul

mmg best..ada rezeki nak pegi lagi :D

Cik Kamoo said... Reply To This Comment

bestnya kumpul ramai2!!