September 09, 2011

8 bulan sudah....

Assalamualaikum..selamat pagi & selamat hari raya.... (raya lagik kan..... ^____________^ )

alhamdulillah hari ini genap umur firas 8 bulan (klu ikut en.suami dia kata semalam...), firas semakin montel n manja...skrg ni asyik nak b'dukung jer...pantang nampak baba or mama lalu depan dia cpt je dia angkat2 tangan minta di angkat.....

skrg dah pandai tepuk tangan bila mama nyanyi lagu "tepuk amai2"...comel!! bila kakak2 nyanyi lagu "cak cekur dang gamit..." dia pun mula lah genggam n buka jari2 dia..heeee....

perkembangan lain blm ada lagik....berat momtot tau hero nih..!! setakat ni dia cuma pandai meniarap jer...itu pun x maju ke depan or mengundur ke belakang...statik n guling2 jer...huuuuuuuuuu.....aritu demam panas doktor kata nak tumbuh gigi..hurmmmm...nan hado pun,bayang gigi pun x nampak...heee...

raya aritu jumpa dgn kakak biras aku (kakak adik ipar en.suami) baru 6 bulan dah laju merangkak n dah blh berdiri sendiri sambil pegang sofa...haihhh...firas ni bila lah nak pandai merangkak...tp klu ikut sejarah kakak2 dia mmg x der merangkak pun..dia org terus pandai berjalan...

damya dulu genap setahun pandai berjalan...afiqah pulak 9 bulan dah berlari....firas ni x tau lah,rasanya lambat sikit lah kot...x per lah dik,janji anak mama n baba sihat yer..... ^_______^

~ cptnya masa berlalu...kenangan gambar firas b'usia 3 hari... ~


p.s: Anak2 adalah 'nyawa' saya...........................




7 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

happy 8th month faris montel lg comel~...geram nengok die tau,,,tak sabar auntie nak terima baby baru..hee~ nak jugak cam firas ni, montel, best gomoi2..hee~

perkembngn anak berbeza2 kan..jnji dia sihat sudah..^_^

juliaakmal said... Reply To This Comment

tahniah firas....
alah lia x yah pikir sgt...anak akak (arisa) pun lambat berjalan , 15 bulan baru jalan jatuh....)

Wanita2u said... Reply To This Comment

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

JaJa'Z said... Reply To This Comment

baby ni kalau kita dapat tengok perkembangan diaorang memang syok kan..mcm jaja la, dok tgk perkembangan waqi..yg bestnya, jaja yg perasan dia nak tumbuh gigi dr mama dia..waqi start bercakap..skang ni dok sakan berjalan..orang baru 'dapat kaki'..jalan macam smurft..heheh

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak lihat usia 3 hari pun Firas dah besar Lia... padanya dia montel semacam. Geramlah tengok dia....cute

akiratoriza said... Reply To This Comment

Firas yg semakin montel dgn mata yg booolat.... hihihi...
xper kak biar lambat asal selamat...

lieyalatif said... Reply To This Comment

usia 3 hari nampak mcm baby dah besar jek lia...comel betol...tak lari air muke die dari dlm ari sampai skrang kan....

kejap jek dah 8 bulan kan...lepas ni dah nak setahun dah...alahai....cepat mase berlalu....baby kecik dah jadi baby besar heeheheheheeh

same laa ngna dayyan ...5 bulan tak meniarap lagi hah..ngiring2 jek.....berat bontot gak...tapi betul ke org kate kalo bb boy mmg lambat....tak kisah laaa...yg penting sihat selalu...he he he