September 19, 2011

alahai....n3 t'tunda2.....

Assalamualaikum......

apa khabar sahabat2ku...? hari isnin rasa mcm 'suam2' je mood nak m'naip n3....apa tidaknya 3 hari cuti makanya 3 hari juga blog sunyi sepi....huuuuu.....maklumlah weekend ni mcm2 agendanya....kebetulan mak/abah n adik en.suami ada kat sini....mmg x sempat lah nak dok depan lappy nih....

hari khamis ptg kami b'tolak balik kg utk ambik mak/abh,hari jumaat ptg balik saujana semula....hari sabtu seharian beraya (selagi ada balance bulan syawal selagi tu lah x habis2 program raya/open house), ahad pulak pi anta mak/abah balik....singgah plak umah member kat Tiram...huhhhhhh.....mmg pack!!! penat tp syok juga lah....sbb bila ada parent dtg umah mmg rasa meriah jer.....sembang2 mcm citer... ^____^ dpt plak makan masakan air tangan mak mertua (rehat tuan omah...hihihiiikkkk...) tu yg syok benaunya....

ehhhh...dah lari tajuk lak nih....

ni haaa....sbnrnya citer ni pttnya kuar masa bulan ramadhan aritu tp dah last2 minit tuan umah sibuk (mcm lah sibuk sgt..huhhh) buat persiapan raya smpi lah t'lewat utk publish n3 ni.....

dipenghujung ramadhan tu...aku ada dapat sms dr kak hana...katanya ada bungkusan yg dikirim dr kuantan...wahhhh..masa tu dah rasa sgt2 terharu, x sangka lah blogger t'kenal (kak hana ni penah beberapa kali resepi2 dia msk majalah JELITA tau... ) nak bagi cenderajiwa kat blogger sekadar dipinggiran mcm aku ni...uhukss...

~ ini lah bungkusan istimewa dari Pekan.Pahang... Terima kasih kak hana.....terharu rasanya... ~

~ cantikkan kotak nih...... ~

~ Kad hari raya dari kak hana....maaf yer kak, lia x sempat nak balas... ~

~ dan ini lah isi "perut" bungkusan td...mcm2 ada....semua aku suka tp yg paling aku suka penerap donut tuh...sbb aku suka buat donut.....chopstik tu dah selamat aku rasmikan masa makan maggi dgn en.suami.....^_________^ ~

~ FM dr jepun n cameron highland yg dah 'terpahat' kat petiais aku...huuu...bila tgk FM ni sure ingat kat kak hana......insya'allah satu hari nnti klu ada rezeki n pjg umur ingin sgt bersua muka dengannya..... ~

tp kan...sejak balik ke m'sia nih..blog kak hana terus sunyi sepi....sibuk agaknya dgn tugas2 harian hingga membataskan masa utk b'blog...ye lah klu dulu masa kat Jepun kak hana fulltime housewife....x per lah aku doakan mudah2 blog hanamemories akan kembali ceria suatu hari nnti....aminnnn.




p.s: gembira dpt b'kenalan dgn rakan2 blogger w'pun hanya beramah mesra di 'alam maya'.....


10 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kalau Lia cuti 3 hari, kakak cuti hampir seminggu Lia. 3 hari ke sekolah, kemudian 3 hari beraya rumah mak-mak saudara mereka sebab kami belum puas beraya lagi hahaha....

mamalieyna said... Reply To This Comment

waah syok tu...untungnya berbaik sesama kenalan maya ginilah..^_^..sentiasa dihargai..tahniah~

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah best2...murah rezeki lia...mcm2 bende best kak hana kirim tu.....peralatan memasak tu yg best tu.....

lieya pun suke bace blog kak hana tu....sebab die masak mmg nampak sedap pastu gambar2 die pun cantik....mmg tak sah le kalo tak terliur tgk ekeekekekek.....

Lelord said... Reply To This Comment

wah bestnya

akiratoriza said... Reply To This Comment

erm bila plak sy nk dpt surpise mcm akak ae, blog sy lagilh kerdil dr belog akak... huhuhu... sonoknyer dapat banyak hadiahkan..

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Wah bestnyer..susah nk dpt brg mcm tu... Untung kak... Hihihi

Hanis Azla said... Reply To This Comment

seronoknya dpt mcm2 hadiah.. semoha persahabatan yang terjalin berkekalan hendaknya..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah..
bestnya dapat sesuatu dr kak hana..

mmg lama tak nampak kak hana online

AnneRaini said... Reply To This Comment

adakah yg botol tu acuan roti jala?????nak jugak...hehe

kayrul-shah said... Reply To This Comment

untungnya dapat hadiah dari kak hana..rindu ngan kak hana, dah lama blog dia tak update ye