September 07, 2011

bila tiba hari raya

Assalamualaikum...selamat pagi & selamat hari raya...... ^________^ masih raya lagi kan...selagi masih berada di bulan syawal x salah rasaya utk mengucapkan selamat hari raya....heee

arini mood nak m'update dah ok dah....seronok semlm baca blog kawan2...majoriti semuanya bercerita ttg kisah riang ria hari raya....

sama juga mcm 'tuan umh' ni...tahun ni mmg lbh meriah dgn kehadiran hero kecit dalam fmly....sememangnya dia sentiasa menjadi rebutan di setiap destinasi... ^_______^ semuanya berebut nak dukung dia sampaikan skrg bila kat umah baru 2-3 minit dok dalam walker muka dah mencebik minta di dukung.....

rutin kami bila tiba hari raya masih sama.....ttp x berubah....selepas selesai sembahyang raya kami semua akan bergerak balik ke kampung...tahun ni giliran kami beraya di Batu Pahat....tp sblm balik kg aku n family singgah kat kedai gambar dulu utk ambik gambar kenang2an raya pertama bersama firas....last aku ambik gmbr raya ni tahun 2009,masa tu damya umur 3 tahun n afiqah 2 tahun...insya'allah tunggu firas umur 3 tahun nnti baru ambik gambar lagi....

~ raya tambah meriah dgn kehadiran hero montel ni..... ^___________^ pantang nampak org makan dia pun nak makan juga..klu x bagi mengamuk....dapat lah firas merasa makan ketupat n kuah lodeh....~

~ posing sblm bergerak ke kampung.....masa ni firas dah mula x selesa,asyik nak menangis jer,rimas pakai baju melayu...mujurlah songkok tu melekat kat kepala.... ~

~ kat kedai gambar....masa ni samping dah ntah ke mana2....b'pusing2 bila di dukung....nasib baik sampai2 sana dapat no.5 x lah lama sgt menunggu...tp anak2 mmg dah bising2 panas.... ~

~ tudung damya n fiqa ni dah lbh 5 kali mama adjust...asyik sengat sana sini...hehehee....kejap2 di tarik ke belakang.... ^___^ ~

~ kakak paling suka bila mama ambik gambar dia.....pose ayu jer.... ^_____^ ~

~ bila firas dah boring...gini lah jadinya...habis semua dia nak pegang.... ~

~ teridur keletihan masa dalam perjalanan ke BP....alhamdulillah tahun ni kami x menempuh kesesakkan jalan raya yg teruk....cuma masa lps Tol Air Hitam nak ke Pt.Raja je sesak sikit..... ~

hari raya pertama mmg destinasi terus menuju ke kampung nenek n nyai (nyai ni nenek juga lah.....org jawa panggil 'nyai') dan seterusnya ke rumah pak long n mak long (kakak sulung ayah), hari raya ke-2 baru lah ada kesempatan beraya ke rumah kawan2 sekolah...itu pun aku dapat pegi 2 buah umah jer.....

~ ni gambar dah on the way balik dr beraya....masa nak pegi gigih cu buatkan rambut terpacak..huhuuuu....bila balik rambut dah flat semula....heheee.... ~

~ kacak x saya.....?????? wink!!! ~




p/s: terima kasih buat ayu (CITARASA RINDUAN) di atas layanan istimewa semalam.....dapat merasa mee bandung ayu... ^______^ akak x sempat lagi nak buat n3 ayu dah buat dulu...huhuuuuu.....klu nak baca n3 ayu blh la pi SINI yer.....



10 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

selamat hari raya~

waah meriahnye raya mereka, bertmbh bil ahli keluarga kan..eina tak sabar nk tunggu next year raya, si abahnye mgkn dpt cuti seminggu dan tak sabar nak beraya dgn 4 ahli keluarga, mesti lebih meriah..^_^

firas makin montel n comel..geram nak cheoum2..herm..bila ada jodoh kita nk bertemu kan..hee~

selamat beraya lagi..hee~

AnneRaini said... Reply To This Comment

firas ensem...!

akiratoriza said... Reply To This Comment

sy pun ada niat nk g wat gambar family kecik sy kt kedai gambar, wat kenangan kan.

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

alooohai....
tomenya firas.. mmg sesuai dia dgn songkok comel tu..

kak..............
ayu ambil gambor raya lat kedai gambor kat bandar tenggara jer kot..
bukan tamo ambil.. susah tak ada yang boleh snap.. heheh

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

selamat hari raya iena....wahhh..dah tau awal yer abahnya dapat cuti seminggu :) mesti meriah dgn kehadiran cahayamata baru (harap2nya girl la pulak yer...amin)

insya'allah klu ada rezeki kita mesti dapat jumpa satu hari nnti..... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

anne...

tq anne...kasyah pun ensem jugak....

Mamamya said... Reply To This Comment

akiratoriza...

ambil lah gmbr dik..blh buat kenang2an bila adam besar nnti...

p.s: klu jumpa akak kat tenggaroh jgn segan2 tegur tau!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

alahai ayu..songkoknya pakai masa raya pertama jer...lps tu simpan dlm kotak semula....raya haji nnti keluar la semula..heee...

x per la ayu...kat mana2 pun blh janji ada gambar kenang2an....

ZanaNordin said... Reply To This Comment

tomeyynyyyeeee firas ngan baju melayu purple...

nampak kereta akak masa hari ke3 kot...kat rumah wak lambak..he he he....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Bila lihat gambar pertama macam dah bujang besar dah firas tu kan Lia.... Bila masuk gambar bawah dia kena dukung baru nampak dia masih baby...