September 15, 2011

berbaloikah...?????

assalamualaikum....

short n3 pagi ni....nak minta pendapat kawan2...x kira lah kat blog or kat FB....sesapa yg ada pengalaman tgg pelaburan emas (yg x der pun blh bagi pendapat) blh la share samada pelaburan ini b'baloi2 atau tidak.....


~ emas 999 PUBLIC GOLD - gmbr ehsan google,tq. ~

aku tgk skrg harga emas semakin mencanak naik....dah xder turun2 lagi dah....klu x silap skrg harga emas 916 1gm RM205....masa aku nak tunang dulu (tahun 2001) emas 1gm baru RM34..dalam masa 10 tahun harga emas naik RM171....nyesal dulu aku x beli rantai besar mcm rantai beskal tuh...klu idak makcik kayo wehhhhh...huuuuuuuuu....







p.s: ada 2 org anak pompuan....mamanya yg sibuk2 nak belikan rantai n gelang bagai....anak x minta pun..... ^_________^,dalam hati baba mesti b'kata2 "nasib baik 2 org...klu 5-6 org botak kepala!!!" huuuuuu....guwau jerk baba....jgn marah ea.....heeeee....balik kije nnti mama buatkan kopi 1 gelas besaq nooo...



8 cerita dari hati:

ieja amieja said... Reply To This Comment

salam lia..
lama x singgah cni..pg lg kan,,hehehe
pendapat ieja la,simpan emas byk2 mmg berbaloi sbb harganyer yg x pernah turun..tp nak beli skrg pun...adoiiii mak!! x termampu, betul kate lia, nasib ank dara ieja pun 2 org je..klu x botak ler c.abg..

lieyalatif said... Reply To This Comment

berbaloi lia....melabur la....husben lieya main....die siap2 simpan kan gold bar tu tuk dayyan, mia dan mija sorang satu....so bile dieorg umur 20 utk sambung belajar, dah boleh gune simpanan tu.....tak mo dah amik ptptn.....kang jadi mcm mak ngan die ...terbeban ngan ptptn...anak dah 3 pun tak abis bayr lagi ni ahahahaaha.....

ni ckp siyes nie, lia...lepas ni emas akan mmg naik dah terus naik...alah kalo turun pun, ciput jek turun, lepas tu dia akan naik lagi...so mmg disokong kalo nak main emas ni.....

Mamaleesya said... Reply To This Comment

betul tu harga emas mencanak naik. Mak mama dulu beli rantai, sekarang jual dapat 2kali ganda harga.

Grrrr rugi dulu2 tak beli. Sebab dulu tak minat emas. Dah kawen baru la berkecimpung dalam dunia emas ni hehe

||aLeaSaRa|| said... Reply To This Comment

slm hari raya :) owh pernah baca ttg emas ni....mmg tgh rcg nak beli buat simpanan...yelah anak2 zaman la ni nak belajar mmg bykkkkkkkkkkkk pakai duit!

Lelord said... Reply To This Comment

aku pun mmg cam nak beli tp duit lak yg kurang huhuhu camne tu? soh komando banje aku seketul bleh tak

ZanaNordin said... Reply To This Comment

berbaloi kak lia
tu lah.....zana pun dok nyesal nie..
coz' before nie ada member ajak melabur emas gakr..tp buat donno jer..
dah jadi lagu nie, baru terpikir balik
harga emas makin naik sis
tp kalau nak beli sekarang nie......rasanya tak berbaloi sangat ler...if beli before2 nie..memang berbaloi2.

wahida said... Reply To This Comment

nok, aku ngan hubby aku pun tgh berkira2 nak labur emas ni...tapi bajet mcm tak de la...

aku tumpang baca komen kat sini...

kalau ko dah melabur nnt, buat n3 ye...aku nak tau jugak...

AnneRaini said... Reply To This Comment

berbaloi kot..ramai jek yg kata baik melabur emas drpd benda lain..

knpalah ms emas murah sy sekolah lg??? kalo dah keje kan best blh beli byk2.hehe