September 28, 2011

bila "dia" x der...

selamat t/hari....mesti ramai yg dah kekenyangan skrg kan..ada sesapa yg makan ayam grg pandan ke t/hari ni..??? ^__________^

refer pada tajuk n3...bila 'dia' x der....sapa dia tu...??? dah tentula en.suami kan.....mood nak masak mcm2 mmg jatuh merundum...dum..dum... masak ikut selera anak2 jer....klu dia org sebut nak sup ayam...buat lah...nak sup telo..mama pun buat....mama ikut je apa yg dia org nak makan....

mcm arini plak...damya nak makan singgang ikan... 2 org anak dara montel ni mmg sgt2 suka makan singgang....tp dia org x panggil la lauk ni singgang...tp 'sup ikan'....mya n fiqa ni semua lauk pauk yg b'kuah di katanya 'sup'..heheee

jadinya ni lah lauk kami makan utk t/hari ni.....

~ singgang ikan tenggiri.....sodapppp!! (puji diri sendiri...huuu ) aku pun mmg sgt2 suka makan singgang....klu masak suka letak kuah byk2 sbb sedap je hirup....slurrrrrppppppp! lagi pun nak memasaknya t'sgt lah mudah n lauk ni menyihatkan sbb rebus je kan....haaa...lauk yg ni x der lemak...makan hari2 pun x per.... ^___________^ ~

~ yg ni kangkung grg belacan + cili api berasap!!! waaaa...siap berasap lagik tuhhh... ye la makan klu x de pedas2 ni kurang umphhhh lah.....aku klu makan mesti WAJIB ada sambal.....baru la nyaman je makan....heheee... lauk ni mama sorang yg makan....anak2 x makan sayur....~

korang plak makan apa lunch tadi....????


p/s: sekajap je dah hari rabu kan.....hari ni hari terakhir bulan syawal...semoga bertemu lagi di tahun hadapan...amin.



4 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

today ada dept kat ofc wat jamuan raya. menu? nasi beryani, nasi putih, lauk macam2 tak terkira (ayam merah, daging hitam, dalca, ikan masin + nanas msk lemak cili padi, ayam goreng berempah, ulam2, sambal belacan.. bla.. bla.. bla..) lemang, kek, kuih muih. jawapannya? kenyanggg!

akiratoriza said... Reply To This Comment

lauk yang memang menyihatkan tp Hubby sy tak suka plak lauk tu so memang jarang sangat nak masak.. bila pk2 lek memang dh terlala lama tak masak lauk singgang.. sy pun suka gak lauk tu.. terasa kat tekak ni yg tak kuar lunch pun... sedih!!!

Mamaleesya said... Reply To This Comment

sdpnyee tengok. kenyang jap datang sini hehe

AnneRaini said... Reply To This Comment

singgang pon sodap!