September 06, 2011

sebelum hari raya tiba.....

assalamualaikum & selamat hari raya.......

fuhhhhh...seminggu x b'update blog ni....rasa mcm x tau mcmana nak mulakan cerita (w'pun sbnrnya byk sgt2 citer nak share kat sini) mcm blur2 pun ada juga....dek kerana mcm ketandusan idea nak sembang2 kat sini...meh le cuci2 mata dgn gambar2 sblm tibanya hari raya....

~ on the way nak balik ke kampung hari sabtu ptg....kakak2 ni t'tidur keletihan,mcm2 pattern tido ada...damya siap tido pakai safety belt lagik...pantang mama or baba kata "kakak...ada polis!!!" mmg cpt2 je dia tarik safety belt tuh.... ^___________^ ~

~ bila kakak2 tido...firas plak baca buku....huuuuuuuu...good boy!!! ~

~ relax jer hero nih.....dah nak dekat sampai umah atok baru dia nak lena... ~

~ ari isnin ptg.....masa ni dah sibuk buat persiapan hari raya...dr awal pagi smpi ke malam sibuk masak2 kat dapur.... :) ~

~ pose dgn cu ecah....habis tumpah2 beras ni dikerjakan dgn anak2 dara montel ni.... ~

~ rendang kawah...sedap woooo....mmg syok sgt2....lain rasanya klu masak guna dapur gas... ~

~ org kuat disebalik tabir..... ^_________^ ~

tahun ni klu ikutkan malam raya aku n family kat umah mertua tp masa masak2 ari isnin tu....pagi aku kat umah MIL ptg pulak kat umah mak...kene adil bila dekat ni kan...

alhamdulillah segala persiapan utk menyambut raya dapat disempurnakan sebelum pukul 10 mlm...penat mmg sgt2 penat tp seronok bila tgk anak2 dah semakin faham apa itu "Hari Raya",tahun lepas masa org bagi duit raya afiqah x mau dia kata "x payah lah bagi duit lagi...duit adik dah byk ni...." ^_____^ tp tahun ni kakak n fiqa bersemangat mengumpul duit raya.....





p.s: raya dah seminggu baru aku sibuk masukkan kuih dalan bekas kuih raya....huhhuuuuuuu.....



6 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

ekekkekee posing baekkk gebus

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak, sy pun tak tahu mane nak mula sbb dah cuti lama..huhuhu

akiratoriza said... Reply To This Comment

wah beria sungguh damya n afiqah tido tu.... kekeke...
erm time kt tgrh ari tu sy ada berselisih kete dgn kete akak tp segan n malu plak nk tegur...

zaidah said... Reply To This Comment

ok jugak tu lia baru masuk bekas.....kuih zai dah licin dah...tinggal 2 3 jenis aje yang tinggal.....huhuhu

wahida said... Reply To This Comment

hehe...klaka lak aku baca dialog si afiqah tu...siap ckp duit dia dah byk..hehe...comel!!

aku pun baru semlm keluarkan bekas kuih raya, baru cuci mlm tadi...

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak.........
kalau ayu singgah, rasanya kuih raya masih banyak lagi nie..
hehehehhe

suka benor kalau anak2 dok kacau kita time buat kerja.. rasa happy jer,, bila penat jadi ringan kan..