November 14, 2011

malam 111111 kami...

Assalamualaikum.....

citer riang ria kami makan2 di Hutan Bandar Johor Bahru....petang jumaat tu adik a.k.a mak uda sms nak belanja kami makan chicken chop kat Hutan Bandar...sempena meraikan kejayaan damya tp mama/baba n adik pun dpt tempiasnya jugak uhuhuuuu.....

tp ada kisah sedih juga disebalik kegembiraan ni (aihhh...kisah sedih lagik...) kereta mak uda tetiba rosak btl2 sblm traffic light kondo Datin Halimah/simpang nak ke IKM Johor bahru...sudahnya pak uda x dapat join makan2 dgn kita org sbb dia tunggu mechanic sampai...kami tapau kan je chicken chop utk dia....

terima kasih yer mak uda n pak uda...lenkali belanja lah kami lagi.... ^_________^ moh le layan gmbo bercerita.....layannnnnnnnzzzz....


~ sebelum b'tolak bagi can kat hero ni lepas geram kat stereng kete...kemain gumbira dia!! ~

~ as usual kat h/way pasir gudang bila petang.....gini ler senarionya. b'sesak2 dgn segala tok nenek lori...dari yg kecit sampai ler yg besau...nasib baik jem x lama... ~

~ hero mato bolat ni skrg klu kat dalam kete x penah nak duduk diam...b'pusing2 360'! jgn berangan ler mama nak pakai shawl bagai...mmg tudung ekspress sajor lah...klu tidak x sampai kat destinasi shawl dah t'barai...huuuuu ~

~ order malam tu...agak2 korang blh faham ker....ngeee.. LC - lamb chop, FAC - fish and chip & CC - chicken chop... kat sini western food paling murah aku rasa sbb CC & FAC sepinggan RM5 & LC sepinggan RM8 klu kat tempat lain x dapat rege cenggini...fun fries dia pun byk, smpi x habis kami mkn ~

~ mcm biasalah sblm main course sampai...makan otak2 kempas dulu, biasa ada kacang rebus n jelly kelapa..tp mlm tu x der pulak. sempat lagik cu manis buat 'peace'...ingat lagik masa ni cu kata "kak long beli arr DSLR..." nnti ea cu....jap lagik tabung ayam penuh kak long beli ea.....huhuuu, ada terselit tangan mak uda masa tu dok sms pak uda tanya mechanic dah sampai ke belum.....sian sungguh kat adik aku yg sorang ni.....jgn lupa tukau kete baru ye kak..... ^___________^ ~

~ dah b'peluh2 masa ni....tempat ni open yer, malam tu pulak x der angin...fuhhhhh...mmg panas ~

~ masa transfer gmbr dr hp td tetiba ada plak gmbo ni...mesti cu ler yg ambik, apalah yg di jeling mak uda tu (ini lah adikku yg baik hati belanja makan2 malam tu..... ) ni klu mak uda baca blog sohih dia t'sengih sbb aku letak gmbo dia cenggini kat sini....ampun ya buk! jgn mareeeee... ~

~ yadaaa!! order da smpi...ini Lamb chop aku n en.suami punya.... ~

~ yang ni Fish & Chip....sepatutnya utk cu n anak2 makan...tp cu da tersalah ambik Chicken Chop plak....huuuuuuuu... gmbo chicken chop x dapat ambik sbb cu dok jauh dr aku ~

~ makan sampai licin!! masa aku ambik gmbo ni adik aku siap tegur "aikk....gmbo pinggan kosong pun nak ambik jugak ker...???? " haihhh...kata blogger tegar! (perasan jap!!! muahahahaaa... ) ~

~ monyok jer muka sbb dah mula mengantuk.... ~

~ firas mmg hero baba....pantang nampak muka baba mesti hulur tangan nak ikut.... bagus lah dik...ada can mama makan lambat2...huuuu... ~

~ cu sempat juga nak merasa FAC....sian dia tersalah ambik makanan, klu sekali pandang FAC mmg sama je rupa dgn CC, aku mmg x penah order CC or FAC sbb byk tepung...selalu anak2 je yg makan,aku n en.suami mmg makan LC jerk... ~

~ cu OJT jadi mama...ngeeeee! bukan mudah nak jadi mama tau...gini lah jadinya time makan bila anak mula meragam...tp cu rajin layan anak2 buah dia, sbb tu semua anak2 buah dia sayang kat dia.... ^________^ ~

saat2 spt ini juga pasti akan menggamit rasa pilu bila dah dok jauh dgn adik2 nnti...dgn cu rasanya akan lbh kerap jumpa tp dgn mak uda mesti ssh nak jumpa selalu..... :(





p/s: kotak2 utk kemas barang dah selamat smpi....en.suami kata weekend ni dah mula start kemas barang2 kat stor tp smpi saat ini kami masih x dapat umah sewa lagik.... huaaaaaaaa!!!!! rate umah sewa kat melaka pun dah sama tinggi dgn Johor Bahru...uhukss..





13 cerita dari hati:

eB ezrin said... Reply To This Comment

bakper hero u tuh encem cgt.. grr aum aum.. ;p

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak sy dah lame tk mkn western..kesiannyer...

nmpk kuah die tu mcm sedap jek...harus cuba kalo gi jb ni..

LYAfrina said... Reply To This Comment

suka sgt mkn lamb chop.. sos black paper msti nk bnyak..bru sedap

JaJa'Z said... Reply To This Comment

uish..betul punya murah tu kalau lamb chop sepinggan pun rm8 jek..tapi tak merasa la nak amkan kak lieya belanja kalau lepas ni nak pindah melaka dah...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak dah selalu ulang-alik lalu Hutan Bandar bila hantar adik buat rakaman di RTM tapi tak lagi makan di sini Lia. Teringin juga. Tapi kata tak ada kipas/aircond ye Lia. Wah... fresh air lagi...

ieja amieja said... Reply To This Comment

betul la tu lia, mmg murah..kat cni westernfood cenggiti dr 12hggt -18hgt..bertuah betul dapat makan free kan..

selamat berpindah..

Pepel BoNda AmaNi said... Reply To This Comment

sedapnya.....

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

akak pindah melaka kat ner nanti?

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

tak pernah makan lagi disitu.. ingat lagi k.lieya ada cdgnkan.. masa en zalie kat hospital..
bila lihat menu yang ala2 kurang sesuai untuk en zalie..
ayu telan air liur jerlah..
nak curi2 makannnnnnnnnnnnnn

PS: statment last terus ayu rasa sayu, cepatnya masa berlalu kan?

wahida said... Reply To This Comment

aku sampai sekarang teringin nak mkn western yg betul2 sedap...


aku harap perpindahan ko dipermudahkan...amin...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

Mifz pun skrg kamain suko bilo pegang stereng keto...bilo dilepaskan kamain marah dio...

Syok yer pergi mkn2...

PCL said... Reply To This Comment

bahaya tuh ! kalo dah gila stereng..hahaha.

mamalieyna said... Reply To This Comment

dapnyee...nmpk menarik tu.harga pun murah..tmbh2 lg orang blanje..lg la nikmat..hee~

huu~ nnti mesti teringat2 kan bila dh pindah..huu~