November 04, 2011

suasana yg akan dirindui...

Assalamualaikum......

ini kisah kami ptg rabu aritu.....adik yg no.2 a.k.a pak ngah/mak ngah anak2 ni dtg menceriakan sessi minum ptg kami dan yg pastinya anak2 sgt2 gembira....

pak ngah mmg rajin melayan ragam anak2....suruh lah buat apa jer mesti dipenuhi hajat anak2 sdra yg mmg kdg2 t'lbh manja.....bila tgk2 anak2 b'gelak ketawa tetiba hati jd sedih sbb suasana spt ini bakal kami tinggalkan x lama lagik...

klu skrg pak ngah call kata nak dtg, x sampai 1 jam dah menjelma depan mata, nnti klu dok melaka jarang2 lah pak ngah dtg...

meh la layan gmbo....

~ menu ptg rabu...SIL t'ingin nak makan karipap jd aku dgn senang hati melayan selera 'mak buyung' ni ^_________^, karipap yg kat piring kecil tu x der inti..khas utk anak2.dia org klu makan karipap x mau intinya.... air teh 'O' & kopi 'O' & t'selit bubur firas...huhuuuu... ~

~ afiqah main football smpi t'cabut selipar...pak ngah kemain gelakkan dia.... ~

~ nak pak ngah juga yg pakaikan selipar tu semula...mama tlg x mau... ~

~ pak ngah nak jadi raksasa ker....kikikiiiii... ~

~ sambung main lagik....penat anak2 dara ni mengejar bola tp x dapat2...heheheee....pastu fiqa marah2 kata pak ngah mengelat sbb asyik dia jer yg dapat kejar bola.... ~

~ penonton setia!!! sian hero ni blh tgk je org kejar2 bola...geram je dia tgk....hihihiiiikkk nnti la dik yer...klu dah pandai jalan blh join kakak2 ni.... ~


semalam balik sekolah damya blh plak cakap "mama....kakak blm bersedia lah nak pindah sekolah...." alahai! kakak...mama mmg x blh nak buat apa...mmg akan mengambil masa utk built-up damya kat sekolah baru nnti.....

SELAMAT HARI RAYA AIDILAHDA utk semua sahabat n pengunjung setia (adakah.....????? huuuu ) rasanya hari ini ramai yg akan start b'cuti n balik ke kampung halaman kan...semoga anda semua selamat tiba ke destinasi pilihan dgn selamat....amin.









p/s: today busy nak buat apam bee, lady n angry bird....ingat nak buat pg ni tetiba tgk ovelate plak x dak...haishhh...tukar buat coklat muffin dulu...t/hari baru buat apam...x sabo nak tgk anak2 buat persembahan malam ni.....................

12 cerita dari hati:

Mamaleesya said... Reply To This Comment

sonoknya anak dara berdua tu main bola. Si hero jadi penonton setia ye...

selamat hari raya aidiladha :)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Pak Nagh rajin melayan anak dara berdua itu yg mereka syok nak main. Adik belum dapat kaki, nanti kalau dah boleh hmmm... tak terkejar Lia...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

rapat sungguh dorang ngan pak ngah nye yer...

ieja amieja said... Reply To This Comment

seronok sungguh dorangkan lia..haa..x menang tgn pak ngah dia melayan..firas tu tunggu turn dia je..skrg dok perhati je..next time..siap laa..selamat aidiladha..

eB ezrin said... Reply To This Comment

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA dari kami yer :)

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

sis, ina tgk karipap tu.. ermmmm ptg2 ni sejuk2 dpt mkn panas2 sedap ni.. ;) Selamat Hari Raya AidilAdha dari EmIenAqil!! ;D

mamalieyna said... Reply To This Comment

Salam aidiladha~

waah syok la anak2 ada pak ngah bleh dtg selalu, nnti dh pindah mesti terasa sgt kan..sian..apa nak buat, tentera ni mmg kerap pindah2 eh..eina nasib la..en suami belum ada ura2 nak kena pindah mana2, risau jugak...

harap kt tmpt baru dam sekolah baru nnti, cepat dpt sesuaikan diri..

Lelord said... Reply To This Comment

makin sihat heri ek...almaklum nak jd ayah

AnneRaini said... Reply To This Comment

jgn lupa kongsikan apam angry bird tu ye..

Zana Nordin said... Reply To This Comment

amboi...
seronok anak dara 2 org tu
pak ngah ada datang melayan depa bermain

sama mcm batrice dulu
masa adik zana no. 2 takde anak lagi
siap tido pun nak ngan pak ngah kalau balik tenggaroh..
la nie, pak ngah dah ada anak sendiri
pandai plak cari mama papa dia bila nak tido...

besar laman rumah akak
puas anak2 main....

Ekmi Rabat said... Reply To This Comment

Rajin betul pakngah melayan anak2 buah yang comey nie. Best nya tgk diorang bermain bola sampai selipar tercabut. Karipap tu nmp sgt sedap!

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

bestnya ada pak ngah, pak ngah jom ikut pindah melaka..