November 17, 2011

FASA I : Pindah umah

Assalamualaikum......

gambar2 yg sempat di ambil ketika sessi mengemas umah ari isnin lps....ini baru 1/4 jer barang2 yg dah di kemas...ada 3/4 lagi!! uhuhuuuuuu disebabkan masih ada 5 minggu lagi (haaaaa...????? tinggal 5 minggu je ker..??? aduhaiiiii....... ) tinggal di sini, masih byk lagi barang2 yg perlu di guna pakai cuma oven tu sampai hujung bulan ni je dia b'operasi lps tu 'gantung' oven lah nampaknya, tiada aktiviti m'baking lagi :( (sebenarnya masa kemas2 aritu en.suami dah nak masukkan kotak...huaaaaa!!!) dan seminggu sblm pindah aktiviti masak memasak mula dihentikan sikit demi sedikit....

moh ler tgk gmbr yg ada nih.....

~ masa ni kotak baru sampai (ada 15 kotak) kami bertuah kali ni sbb dapat kotak baru n keras lagik...klu dulu guna kotak recycle jerk.baru nak turunkan barang dah bobos ( tembus ke apa yer bahasa aku nak guna nih..adeh... ) ke bawah, habis semua bertaburan... ~

~ kotak pertama...isi baju2 lama.t'shirt & tuala..masa kemas2 ni ler baru perasan..aikkk,byknya t'shirt yg x pakai lagik...selama ni dok dalam toyogo jer x penah buka2 pun sejak pindah ~

~ hero ni mcm biasalah...org kemas dia pun nak ikut kemas jugak...habis semua dia nak punggah, tgk lah tu mangkuk tingkat mama (plastik jerk...) pun dia nak buat main... ^_____^ gigih nak cabut ler tangkai tu..~

~ mcm2 tupperware ada....yg kecit, yang beso! semua ada....yg blm pakai pun ada..huuuu ~

~ set ni jer yang di tinggalkan..spare klu ada tetamu dtg ke rumah, x kan ler nak bagi cawan plastik kan (klu x cukup pakai jg cawan/gelas plastik heheheee... ) ~

~ yang ni kene handle with care xtra!!! huhuuuuu...kasayangan hamba ni! ini kotak pertama yer...ada menyusul kotak yg ke-2, x sangka byk gak tools masak memasak nih....~

~ gelas/cawan & pinggan/mangkuk kaca...sajer letak kat toyogo yg transparent cenggini sbb senang bagi dia org nampak, bila nak angkat nnti kene lah hati2 kan...klu pecah I saman!!! ngeeeeee... ~

~ yang ni toyogo lama masa pindah dulu yang mmg aku x buka pun sejak 2 tahun yg lepas.....bawah tu ada 3 biji toyogo lagi semuanya isi barang kaca..toyogo ni nnti terus angkat je malas nak susun semula.... ~

~ sebahagian brg2 dalam stor yg x pack lagik....periuk belanga n barang2 carca marba ntah apa2... kotak ada baki 5 je lagik, aku minta en.suami tambah lagi 5 kotak...harap2 mencukupi lah hendaknya... ~

pindah umah ni 2x penat, sebelum pindah penat pack barang....lps pindah penat susun barang, tp ini lah rutin yg akan di lalui selagi en.suami x pencen or x beli umah lagik (umah dah ada tp jauh lah plak.....dalam proses nak jual n maybe nak beli kat melaka)




p/s: tiap hari bila online asyik klik SINI


9 cerita dari hati:

lieyalatif said... Reply To This Comment

fuh....mmg serabut bile ckp pasal pindahumah ni kan lia....lieya baru jek laluinye..dah le mase tu baru lepas pantang dayyan....aduh mmg seksa....penin tgk rumah serabut .....harap urusan lia sume dipermudahkan yeak....

comel tgk gambar si piyas menyeboksame tu.....die pun nak mengemas jugak yeak ekeekekek....

AnneRaini said... Reply To This Comment

betullah kak, memang super penat bile pindah ni.. stkt ni sy dah 3 kali pindah...dok kuaters nilah yg kekal rasanya smpi beli umah sendiri..tak larat dah...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kalau sebut pasal pindah..memang la memenatkan kak...jaja ni selama bujang dulu 3 kali pindah sekolah..and mengemas sorang2..mujur la takde barang sangat..tapi yg paling seksa masa nak pindah dr kuarters ke umah skang ni..jaja mengangkut barang2 dr tingkat 4 tau..angkut tv segabak besar rasa macam nak terberanak jek..kebetulan time tu zack takde je lagi...kalau tak, bleh gak mintak tlg dia..

rasp said... Reply To This Comment

tengok kotak2 rumah u pun dah leh bikin i rasa penat....
memang kalo pindah randah nie akan memenatkan kita sebulan dua kan sis...

Mamaleesya said... Reply To This Comment

adehhh baru tengok gambar je dah penat, yang mengemas tu apatah lagi.

Lelord said... Reply To This Comment

hehehehe bestnya....senang nak jumpa ko nanti

sabar yek...aku ni pun tatau le bila kena pindah

mamalieyna said... Reply To This Comment

aduuuh penatnye..tak sunggup bab2 ni..tp sapa lg nak buat, kalau bkn kita kan...hrp semuanya berjln lancar...penatnyeeeeeeeeeeeeee..hu~

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Mmg penat bab pindh umh ni kn sis.. X pe anak2 rajin bantu tu.. Hik3!!

akiratoriza said... Reply To This Comment

sy yang tgk pun dah rasa penat ni kan plak akak yang kemas... alahai penatnyeerrr....