November 08, 2011

AIDILADHA 2011

Assalamualaikum.....

alhamdulillah....bertemu lagi setelah 4 hari bercuti...sejak dr ari jumaat ptg aku mmg x buka lansung lappy ni...cuti terus! sbb petang jumaat tu MIL n SIL dah sampai sini utk tgk konsert anak2 mlm tu...aku pun da sibuk2 urus itu ini (mcm lah byk sgt benda nak buat....xder apa sbnrnya tp ntah knp rasa mcm x cukup masa) kisah konsert anak2 nxt n3 lah yer....kita dulukan corat coret masa sambut aidiladha 2011...

tahun ni kami sambut raya haji di Batu Pahat sbb ada majlis p'tunangan sepupu en.suami kat sana n MIL ditugaskan utk jg 'master chef' ^_______^ so,kami mmg kene pi awal sehari lah (ari sabtu ), pagi tu aku sempat buat nasi lemak sambal sotong utk buat alas perut...ye lah kene sarapan yg berat sbb jauh jg p'jalanan nak ke sana kan....

~ kami b'gerak dr umah dah t/hari (lps zuhur) sepanjang perjalanan mmg kenderaan b'deret2...kat h/way pun pun sesak n byk pula lori2 kontena..masa ni kami b'henti sekejap di PLUS air hitam bg laluan 'penumpang' melepaskan hajat...ngeee... ~

sampai kat umah induk (mak sdra en.suami...org nogori panggil induk) lbh kurang pukul 4 ptg..w'pun da sarapan nasi lemak,tp bila sampai je sana perut dan m'nyanyi2 minta di isi....sempat lah aku n en.suami 'rewang' potong bawang sekejap sbb lepas tu kami ke rumah mak sdra aku plak kat area tu jg....mlm tu kami b'malam kat umah sdra aku. anak2 lah yg paling gembira dapat jumpa dgn uncle hakim....

~ ini lah uncle hakim yg sgt sporting n gigih melayan ragam anak2 buahnya....minta lah apa sajer mesti dia buat.... ^__________^ tu yg bila sebut "batu pahat" jer mesti anak2 dah jerit2 sebut nama dia.... ~

~ da penat uncle melayan kene lah massage2 pulak yer...damya tu crown x blh tinggal,sejak beli klu blh tido pun nak pakai crown...huuuuu ~

~ klu dtg sini mesti minta mainan ni....bila dah dapat lupa segalanya...suruh makan/minum pun dah x lalu...asyik lah dok memancing ikan2 ni.... ~

~ kononnya nak main train ni tp sayangnya train ni da rosak pulak....x dapatlah dia nak b'jalan di atas landasan... :( udahnya train ni x dipedulikan....sabau je lah... ~

malam tu ada acara m'bakar sate....mmg best!! dapat makan sate panas2 cicah sambal kacang, b'ulamkan timun + nasi impit homemade lagik....mmg meriah!! terima kasih yer cik anim sbb melayan kami sekeluarga....seronok sgt!

~ en.suami mmg pakar bab2 bakar sate nih...jd dia lg yg jd tauke sate malam tu...huuuu ~

~ inilah nasi impit homemade tu...lembut n sedap sgt2...aku dah belajar cara2 nak membuatnya...lps ni mmg x yah lah cari nasi impit kat kedai...buat sendiri lagik jimat.... ^______^ ~

~ juadah makan malam raya kami.... ~

bila buat n3 ni baru aku perasan kami x der b'gambar pun pagi raya tu...apatah lagi masa kat umah mak sdra en.suami sekeping pun xder sbb firas asyik menangis sepanjang majlis....mungkin sbb ramai org n cuaca yg agak panas buat dia x selesa..tambah pula sepanjang 2 hari kat sana dia x dapat tido kat buai...tu yg tido x cukup n time table tido pun lari2 & mood dia pun jd celaru....

mcmana sambutan aidiladha di tempat korang semua...mesti meriah juga kan....t'utamanya my BFF kemain lagik dia naik unta sambut raya haji yer.... ^________^




p/s: arini anak2 mama dia cutikan... (aci x...??? ) sbb umah ni dah mcm kapal karam! x sempat nak kemas2 lagi pun kat sekolah cuma ada aktiviti2 ringan sbb semua da habis belajar.....


13 cerita dari hati:

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Akak pun lalu sini hari Sabtu tapi awal skit dari uols. Semalam sempat singgah Ayer Hitam.

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Weeee satay.. Raya korban kami tahun ni pun tak meriah sgt sbb Aqil Naim demam pastu dia kena asthma kene tahan kecemasan jgk 3 jam.. ;(

Lelord said... Reply To This Comment

Weii is... Igt lg tak aku ngan wati kot penah ikut ko blk umah cik anim...hakim ni budak kecit tu ke

dieya said... Reply To This Comment

damya dah mcm paris hilton laa pulak pakai crown gi sana sini ;-)

rasp said... Reply To This Comment

princess damya in the housee!!
bestnya ada acara bakar2 tu :)

Pepel BoNda AmaNi said... Reply To This Comment

bestnya...macam2 acara ada....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia... kakak tengok hubby Lia bakar satey kipas guna tudung periuk sama macam kakak buat bbq, kipas guna tudung periuk juga hihi...

Zana Nordin said... Reply To This Comment

wah kak...meriahnya...
nak2 sekali ngan majlis pertunangan kan..lagi ler meriah...

bab2 nasi impit nie
yg buat sendiri lagi best kan kak....
lembut jerrrr

Hanis Azla said... Reply To This Comment

seronokkan bila kedatangan kita dirai.. meriah jadinya..

ieja amieja said... Reply To This Comment

sate tu melambai2 la lia..dpt buat sendiri puas hatikan..skrg ni klu beli rege bukan main..tp saiznyer kecik jer..tentu seronok gathering ramai2 mcm ni kan lia..

ieja amieja said... Reply To This Comment

sate tu melambai2 la lia..dpt buat sendiri puas hatikan..skrg ni klu beli rege bukan main..tp saiznyer kecik jer..tentu seronok gathering ramai2 mcm ni kan lia..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

meriahnya................
salam aidiadha kak...

hehehe, kak long macma umai.. kalau beli apa2 sure tamo renggang..

eB ezrin said... Reply To This Comment

sateeeeeeeeeeee, nakkkk. meriah la rayer. kami rayer kat spital. hu3