November 10, 2011

Jom tgk konsert...!!

Assalamualaikum.....


ececeeehhhhh....konon nak ngajak tgk konsert yerk...konsert dah lama b'akhir pun,tp sampai arini masih terasa kegembiraan melihat aksi anak2 kat atas pentas...mmg happy sgt!! dan aku rasa skrg ni mmg tgk 'musim' konsert di sana sini kan...maklum lah x lama kan da cuti sekolah...mmg comel tau tgk aksi anak2 kecil ni...asyik nak gelak jer...

kami b'siap seawal pukul 5.30 ptg sbb pukul 7.30 mlm dah kene ada di Dewan Jubli Intan, Kota Tinggi & sebelum tu kena ambil FIL kat bandar sbb dia sampai lewat dr MIL, abah b'gerak dr tempat kejenya terus ke sini.

seperti yg penah aku citer kat sini...aku sempat buatkan anak2 apam lady/angry bird n bee utk di bawa bekal makan2 kat dalam dewan...tp nan hadoooo.....apam tu kami t'lupa nak bawa sbb kalut sgt nak pegi & aku rasa klu aku bawa pun mungkin x sempat pun nak makan sbb ralit tgk persembahan anak2 n melayan ragam firas yg x selesa dgn suasana bising....

~ apam angry/lady bird & bee...sudahnya kami bawa bekal makan2 dalam kete menuju ke batu pahat.... ~

~ ini je make-up yg aku gunakan...huuuu....aku mmg bukan jenis b'make-up pun klu pi mana2...pakai yg asas sajer asalkan x nampak pucat lesi muka tu...~

~ damya! baju dia lambat sampai...hampir pukul 4 ptg ari jumaat baru teacher hantar ke rumah,risau jg mana tau klu2 baju tu x selesa da x sempat plak nak modified...nasib baik jahitannya kemas n mmg cantik bila damya pakai...rantai tu mama punya...uhuuuu..lama dah x pakai sbb mama guna bila p meeting rasmi sajor...~

~ afiqah! penat mama make-up dia,blm sampai ke destinasi make-up dah cair...sibuk lah dia dok lap2 segala make-up yg mama tepek kat muka...sabau2!!! dia ni mcm ada resdung plak sbb bila letak compact powder or dusk blusher...mula lah hidung dia gatal2...tu yg dia dok tenyeh2 hidung sampai hilang le r segala make-up.... ~

~ wan datang memeriahkan suasana ^________^ seronok tgk cucu2 dia b'joget2 kat atas pentas..huhuuuu ~

~ atok pun ada...sian sgt2 kat atok sbb masa ni dia penat n lapar, balik je dari tempat keje terus naik bas ke Kota Tinggi....demi meraikan cucu2 tersayang......terima kasih abah!! ~

~ afiqah BFF....eva amacoli ocus.. sehari klu x sebut nama eva ni mmg x sah...sikit2 eva...sikit2 eva....eva ada tumbler baru lah...eva ada bekal b'tingkat2 lah...eva ada pencil box baru...semua nak mcm eva punya.....kdg2 kene marah dgn baba sbb x habis2 dok sebut nama eva ni... balik je sekolah..masuk kete mesti sebut nama eva,haihhh..afiqah! mesti dia rindu kat eva bila dok melaka nnti.... ~

sambil menunggu acara bermula....ada plak sessi photoshoot hero ensem ni (harus lah mama dia puji kan.....huhuuuu.... ) w'pun mood dia x stabil malam tu sbb x selesa dgn suasana yg bising n ramai org... kejap dia ketawa kejap dia menangis.....

~ malam tu guna khidmat photographer utk ambil gambar anak2 sbb x dak DSLR lagik...sob...sob...sob... (bila la tabung ayam ni nak penuh....uhukss ) ~

~ firas with mak long jun.....wife pada en.photographer ^______^ sepupu en.suami... ~

~ SWEET MOMENT bila damya di umumkan mendapat tempat pertama lagi ( 1st semester dulu pun dia dapat no.1, blh baca kat SINI ) syukur alhamdulillah...dan nampaknya mama/baba kene tunaikan permintaan damya, tp permintaan tu dapat ditunaikan selepas selesai segala urusan pindah umah n sekolah baru utk anak2....pending ke tahun depan lah nampaknya.... janji ttp janji...mama/baba x akan lupa, cuma lambat n cepat je utk tunaikan permintaan kakak tu....kene tgk kesesuaian waktu n keadaan ~

disebalik kegembiraan damya ada terselit sedikit kisan duka.....knp???? kita citer esok yer.....




p/s: semua ibubapa mengharapkan yg terbaik utk anak2nya kerena meraka lah HARTA kita di DUNIA N AKHIRAT



11 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

alalala comelnye dak berdua tu... mesti bestkan kak tgk konsert budak2 kecik...happy jek...

nak gi genting tu ajak sy sekali ye..hehe

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak paling suka menghadirkan diri pada majlis yg ramai budak-budak Lia. Tak jemu... mesti senyum dan hati rasa senang sangat...

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Tahniah untuk damya. Comel sungguh budak berdua tu. Make-up macam artis. Model SilkyGirl lagik!!!

Sure mak bapak tersenyum lebar sepanjang konsert kan.

rasp said... Reply To This Comment

Tahniah buat damya. Memang sronok pergi konsert budak2 nie. Tak kering gusi tengok gelagat budak2 :)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

suker tgk bebudak berdua tu bersiap2 nak buat persembahan..cute sangat...pandai mama dia makeup kan..hehhe

apa yg kisah duka tu kak..suspen ni...

chinta... said... Reply To This Comment

alololo...cute je dak2 kecik ni...geram nengok pipi..
uit2..kisah duka? x sbr nak baca n3 seterusnya..;)

akiratoriza said... Reply To This Comment

sy pn tak sabar nk tunggu konsert Adam ari ahad nih.. tak sabat nak tgk aksi Adam atas pentas nanti...

erm anak punyer konsert tp mak+pak yg sungguh2 kan...

ieja amieja said... Reply To This Comment

sempat yer lia buat apam tu..
comelnyer budak berdua tu..arina skrg ni cbuk praktis dancing, tp x tau la bila concertnyer...

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

alololo comelnya artis ni.. hik3!! kak, apam tu nampak menarik ler.. ;D

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

lawa la akak draw apam tu. huhuhu

mamalieyna said... Reply To This Comment

huu ~ baru sempat baca kisah konsert ni..taksempat la..

waah meriahnye..siap ada wan n atok lgi. bertmbh2 meriahnye..

herm..bila turn eina lak nak merasai semua ni..lmbt lagi lorr..hee~