January 05, 2011

sgt sibuk....

Smlm mmg x sempat lansung nak jengah blog....apatah lg nak ziarah kawan2.....agak sibuk menguruskan anak2 ke sekolah......cewahhhhhh...org dah ada anak sekolah....ngeeeeee....bukan apa...semalam adalah kali pertama anak2 ke sekolah naik bas...jd,dia org kene bersiap awal...pukul 6.30 pagi dah kene kejut bangun sbb nak siapkan 2 org dan bas pulak pukul 7.30 pagi dah sampai......

nak menyiapkan afiqah mmg sgt mencabar.....dah la malam sgt ssh nak pujuk dia tido awal...so,bila pagi mmg sgt kelat n liat nak bgn...mcm2 alasan n ragam dia.....memerlukan tahap kesabaran yg sgt tinggi.....dgn situasi n keadaan mama yg tgh sarat ni...aduhai...sabar ajelah.....sebenarnya kesian tgk dia kene kejut awal pagi mcm ni...tp nak buat macamana....kene la buat juga sementara menanti mama bersalin n habis pantang.....lps ni blh la bgn lewat sikit sbb kelas start 8.30 pagi.....

pastu semalam lps anak2 balik sekolah (minggu ni dia org balik pukul 10.30 pagi...) aku n en.suami pi hantar mak/ayah ke airport pulak.....dia org kan nak pi sarawak.....

nak dijadikan citer...flight mak/ayah pukul 12.15 t/hari....on the way nak ke airport jalan jem la pulak...aduhhhhh....mmg risau sungguh lah....takut x sempat...

sampai jer kat highway ulu tiram-senai..en.suami pecut smpi 140/kmj aduhai.....mmg menakutkan.....tawakal jer lah klu x burn plak tiket RM1k...!!! nasib baik sempat.....pukul 12 t/hari kita org sampai airport...b'lari lah semua org ke Balai Berlepas......aku yg tgk sarat2 ni jd lupa pada keadaan diri...... (bahaya kan...nasib baik x jadi apa2.....)

lps anta mak/ayah kami ke johor bahru kejap menguruskan dokumen p'belian kete kancil...sempat lagi singgah Smart cari ikan.....

melayankan pula kerenah damya yg ntah kenapa tiba2 nak sgt makan ikan merah.....aku dah mula rasa letih masa tu....tp en.suami nak juga carikan ikan merah utk kakak...bayangkan lah masa tu dah pukul 2.30 ptg....dgn perut yg kosong (cuma makan kek....) bby pun dah mula m'gelodak sbb lapar agaknya......kami terus ke kota tinggi pula......

sudahnya sampai kat KIp Mart ada 1 kedai jer jual ikan merah...pastu mahalnya.. Ya!ampunnnnnnnnnnnnnnn...seekor RM78....perghhhhhh....x kan nak beli kot......puas lah aku pujuk damya....nasib baik last2 dia nak beli ikan kerisi jer 4 ekor.......

dek kerana 'hilang ingatan' kejap masa kat airport tu & terlalu penat + letih...aku x bgn pun mlm tadi...dari petang perut rasa sakit b'denyut2...bby pulak kejap2 mengeras.....semua org dah risau....termasuk tuan punya badan ni lah.....nak b'gerak punyalah seksa....sakit yg amat...tp tanda2 nak bersalin blm ada......sampai la ke t/hari ni....perut still b'denyut lagi.......

ok lah...layan gambar anak2 n kat airport semalam.....

~ tag mya n fiqa ke sekolah.....~

~ ready nak ke sekolah......masa ni adik dah ceria sikit.....~

~ sempat pose dgn baba....en.suami sambung cuti lagi sehari sbb takut afiqah x nak naik bas....tp alhamdulillah...dia org ceria jer naik bas......siap babai mama n baba lagi....~

~ tunggu bas sampai......penat berdiri duduk....penat duduk berdiri pulak.....ngeeeee...sian anak2 mama.....~

~ teacher jay....pengetua sekolah mya n fiqa....sgt sporting n peramah....~

~ adik x sempat nak tukar baju pun...balik jer sekolah terus jer ikut mama & baba anta atok n nenek pi airport...sgt kelam kabut masa ni.....~

~ sempat makan kek jer utk alas perut....dekat pukul 4 ptg baru makan nasi...aduhhhh...lapar gilerrrr....~





10 cerita dari hati:

wahida said... Reply To This Comment

comel je anak2 liya pakai uniform school...
semoga liya dipermudahkan bersalin nnt..amin...

mamalieyna said... Reply To This Comment

alahai...penat..smbl baca smbl bayangkan..cian awak..huhu..

ada anak2 bertmbh tugas kan..cian kena bangun awal..huhu..

kiut je diorang berdua ni beruniform!

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida....

terima kasih....nnti klu wahida ada anak pompuan mesti comel2 juga...:)

terima kasih atas doa tu yer.....amin.

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna...

aduhai iena...mmg sungguh penat...

dgn keadaan yg sarat n anak2 yg dah sekolah + aktif ni mmg mencabar ketahanan diri.....

x sabo nak tgk arif pakai uniform..mesti hensem.... :)

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

aduhai lia oiiii...lieya yg bace ni pun naik seriau tau...terbyg dah kelam kabutnye korang mase kat airport tu....kite ni dah sarat2 bukan leh stress sikit, siap laa si kecik ni mengeraskan...kejang rase perot......dah2, ni dah settle ni, pas ni rehat2 okey.....

dieya said... Reply To This Comment

dasat sungguh harimau malaya bunting ni.. boleh berlari kejar flight tu!

amboi beso nyer nametag mya & fiqa.. macam nametag org keje opis ;-)

seronok tengok fiqa senyum je nak gi sekolah. good girl!

p.s. k lieya.. kalu bersalin nnt sms tau!

Izan Ishak said... Reply To This Comment

dapat izan bayangkan camna bznya mama... tp kek tu boleh jadi terapi pengubat segala kepenatan.. hehehe

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

btl la lieya...mmg 'hilang ingatan' kejap masa tue...dek krn risaukan ayah/mak t'lps flight.....nasib baik x jd apa2....

tp mlm td mmg x larat nak bgn...bby ni kerap mengeras..sampai sesak nafas dibuatnya.....

arini MIL dah bising2...suruh rehat jer....tp lia jln2 juga lah..x larat nak baring jer....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

uhuhuhuhu...namanya wife komando kan....kene la 'ganas2' sikit....^__^

tu la pasal...beso yg amat..tali pun pjg...fiqa punya tu smpi ke lutut....

insya'allah akak sms nnti yer...doakan yg terbaik tau!!

Mamamya said... Reply To This Comment

izan...

eheheh..btl2...sebenarnya beli 3 jenis yg berlainan m'ikut selera anak2...tp makan pun kongsi 4 org..jd mcm x blh nak menampung rasa lapar mak buyung ni..... :)