January 16, 2011

TERIMA KASIH Dieya........

thanks again dieya.....n3 ni mmg khas buat dieya.......

siapa dieya???? kami mmg x pernah lg bersua muka....suara merdunya (merdu ker...????ehehehe..) pun aku x pernah dengar lagi.....kenal pun melalui blog....rasanya blm sampai setahun pun sbb aku mula buka blog ni bulan mac tahun lps.....

tapi........

aku rasa spt dah b'tahun2 kenal dgn dieya....bergurau n bertegur sapa hanya melalui komen2 kat n3 masing2...sesekali b'balas komen kat fb......

1st time buka blog dieya....yg aku baca adalah n3 ttg pengalamannya kat Kem Sg.Udang Melaka....tp masa tu aku dah ketinggalan jauh lah....sbb dieya publish post ttg n3 tu bulan feb....tersenyum2 aku baca...lbh2 lagi ttg mr.cc...dek kerana cerita mr.cc lah rasanya aku makin serasi dgn dieya...sampaikan en.suami pun sibuk2 merisik mr.cc utk dieya..... :D

hujung tahun lps bila dieya kata nak bercuti ke South Africa...aku mmg x sangka dia akan ingat kat aku n anak2.....rasa terharu sgt bila dieya bg msg kata ada belikan gift utk kmdo jr. (w'pun masa tu firas x lahir lagi....) ingatkan utk firas jer...rupa2nya utk kakak2 firas pun ada juga......utk mak sdra firas pun ada tau......!!!

~ gmbr ni jaja yg mms....gambar sewaktu dieya kat south afrika.....klu nak tgk n baca cerita ttg pengalaman dieya kat sana blh la pi kat blog http://ronaldieya.blogspot.com/ mmg kelabu mata baca n3 dieya n tgk gambar2nya masa kat sana........~

~ bungkusan yg dah basah lenjun sbb masa posmen sampai kat cni tgh hujan...nasib baik lah isi 'perut' dalam bungkusan ni selamat.....tp dieya...don't worry kotak tu w'pun dah remuk..ehehe...akak akan ttp simpan......^__^~

~ ok lagi kan kotaknya.....comel mcm dieya....ngeeeeeee~

~ ini lah antara brg2 yg dieya bagi....thanks!!!~

~ cenderajiwa dari MAS pun ada...ehehehe......~

~ key-chain ni satu utk cu manis punya....en.suami dah pilih yg belah kiri tue... :) ~

~ t-shirt utk kmdo jr. blh digayakan masa hari raya nnti.... :) klu ada rezeki blh jumpa auntie dieya masa pakai t-shirt ni nnti....amin~

~ yg ni utk mya n fiqa.....masa gift ni sampai mya terus cuba t-shirt ni...dia yg pilih nak yg ada gambar star.....ngam2 jer saiz ni...w'pun agak ketat tang perut tu..uhuhuhuhu....tp blh pakai lg....blm sempat ambik gambar dia org menggayakan baju ni.......~

sgt2 berharap semoga ada kesempatan utk jumpa dieya satu hari nnti......bukan ajer dieya...tp klu blh lbh ramai lagi......

alhamdulillah....sejak b'blogging ni aku jumpa ramai kawan2 baru.....semoga silaturahim yg ada akan berkekalan sampai bila2......AMIN.



10 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

alhamdulillah rezeki anak2

JaJa'Z said... Reply To This Comment

sama la kita kak...jaja pun tak sangka apa yang dapat melebihi dr apa yg dipesan..skali sampai sekotak daaaaa...suka sangat2 kan..wpun kita semua tak pernah jumpa..tapi mcm dekat jek di hati ni...ala2 tv9..dihati ku...harap2 satu hari nanti kita semua dapat jumpa kan kak....

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

itulah indahnya persahabatan kan..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord....

alhamdulillah....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

harap2nya mcm tu lah...mmg t'ingin sgt2 nak jumpa dieya n jaja..... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

along....

btl la long.....tetiba rasa rindu kat kawan2 lama....

dieya said... Reply To This Comment

sama2 kasih k lieya!!!

betul laa, kalau tak kerana training kat kem sg udang tu, sure kita tak kenal2 kan! and mr. cc, your hubby, mejar n****n.. habis semua terlibat skali :-D

alaaaaa.. no worries.. sekali sekala kan ;-)
tapi ketat sikit laa pulak baju mya yek.. nampak sgt dieya tak biasa beli baju budak2.. hehehe..

mmg teringin nak jumpa k lieya & k jaja & k lelord jugak! jom gi karaoke, kita testing suara merdu tak merdu.. hahaha!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya....

karaoke...wallah...kompom pecah speaker klu akak yg nyanyi....wakakaka.......:D

insya'allah ada rezeki & pjg umur....kita mesti jumpa..amin.

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

alahai, murah rezeki lia....tu la lia...kawan2 kat alam cyber ni lagi rapat ngan kite sebenarnye wlupun tak bersua muke .......tu yg seronok ade blog ni.....dpt kawan dr merata tempat....

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

btl la lieya....rasa seronok sgt jumpa ramai kawan2 dr seluruh m'sia....rasa rugi plak sbb lambat join blogger2 yg lain..... :)

tp klu la dapat bersua muka dgn semua kawan2 kat blog ni alangkah bestnya kan...:)