January 31, 2011

hujan oh!! hujan


selamat pagi isnin yg sejuk beku....^__^

mcmana cuaca kat tempat lain yer? hujan mcm kat cni juga ker? dah 3-4 hari hujan lebat kdg2 renyai2 tanpa henti kat sini....tp sejak semalam hujan mmg sentiasa lebat...

kain baju usah cerita lah...kalah kedai dobi gamaknya...bau softlan pun aku rasa dah x der lagi dah...rasa mcm nak basuh semula baju2 tu tp kat mana la nak di jemur....semalam en.suami dah beli 1 lagi hanger bulat saiz XXL...w'pun kat umah ni dah ada 2 biji hanger bulat tu tp still x cukup....

bila hujan mcm ni aku t'ingat masa kejadian banjir besar melanda daerah Kota Tinggi masa awal tahun 2007 (klu x silap lah...) masa tu damya kecik lagi n en.suami berkursus kat PULADA Ulu Tiram....aku dok kat umah mak,dek kerana banjir besar waktu tu..aku kehabisan stok susu untuk damya....

~ gambar2 kenangan waktu banjir di kota tinggi....ehsan dari google~

kat dalam umah nak pijak lantai pun rasa sejuk jer....pakai la selipar mickey mouse ni...(MIL belikan masa dia ada kat sini) rasa hangat juga la kan....

harap2 ada la cahaya matahari utk hari ini......


jumpa lagi...jgn lupa klik kat sini......tq!!

5 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

kl kejap hujan kejap berenti.. mendung sepanjang hari. pagi ni renyai2. kalau tido memang best!
p.s. selipar comel!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

kat kota tinggi air dah naik dieya....sian cu manis x dapat blk umah mak...t'sangkut kat umah abg dia kat gelang patah....

hujan lebat masih berterusan tanpa henti kat sini....:(

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

betul tu lia....ujan jek kan...johor pun dah ade tempat yg air dah naik kan.....semlm call mak lieya pun die ckp tgu mase jek umah naik air, tapi kalo ujan benti tak jadi laa naik airynye....

lia camne pantang....sejuk2 ni sure sedap jek tido kan...baby firas pun sure cepat lapa heheeheh

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

hujan masih lebat lg ni lieya...x berhenti pun..x tau la mcmana kat umah mak lieya....dgrnya kota tinggi dah mula banjir....

alhamdulillah dah makin sihat ni....arini en.suami dah start keje...kene la mula buat semua keje umah sendirian.....

firas mmg sentiasa lapar...ehehehe..x hujan pun asyik susu jer.... :D

JaJa'Z said... Reply To This Comment

sama la kat ktn ni pun kak...pagi td bercinta nak bangun pi sekolah..mandi pun kus semangat sejuk kemain...akak hati2 ek..harap2 peristiwa banjir tu tak berulang lagi...

selipar comel!!! teringat jaja..dulu2 masa study kat umah sewa semua member ada selipar umah mcm ni beli kat bkt kayu hitam..jaja punya kepala garfield!!!