January 01, 2011

SELAMAT DATANG 2011 & menanti detik 10 january.....

selamat tahun baru pada semua sahabat2 blogger.....semoga tahun baru akan membawa sinar baru dalam kehidupan kita.....insya'allah....

w'pun n3 ini blh di katakan agak t'lewat tp still masih di tarikh yg cantik lg kan...1.11.11..org lain semua buat n3 tahun baru di awal pagi....tp ntah kenapa b/band ni mlm sampai lah di awal pagi td mcm x bagi jer aku nak post apa2 n3....kejap2 putus....sabar je la...

sudahnya dapatlah aku buat n3 selepas makan t/hari.... :) arini aku x masuk dapur sbb MIL ada kat sini...so,manja2 lah sikit kan...kan..kan.... (ehehehe...anak menantu ker anak 'antu' nih.....???) bukan aku x nak masak...tp mak yg x bagi...katanya biarlah aku b'rehat2....

aku suka jer....ngeeeeee..... (w'pun malu juga benonya...) sbb semua keje mak yg buat...dari buat sarapan pagi sampailah masak t/hari.....dan rasanya sampailah ke menu minum ptg ni....

smlm lps p check-up kat klinik aku balik kampung kejap ambik MIL.FIL & SIL....maklumlah dah menanti hari ni kan...risau klu aku tetiba sakit x der sapa yg nak tlg jagakan anak2.....tambah lg esok anak2 dah start register sekolah....

doktor pulak kata bby dah turun n berada di 'laluan'nya...anytime blh deliver..subuh td pun bby dah mula b'gerak2 s'olah mencari jalan keluar...dari pukul 4 pagi mmg mata x blh nak lelap...en.suami dah sibuk b'tanya...dah sampai masa ker....? tp aku kata hold dulu sbb blm ada apa2 tanda lg....klu sakit2 sikit pi hospital confirm mesti kene balik semula klu 'jalan' x buka lagi.....lagipun yg penting aku x nak lepaskan peluang utk hantar kakak & adik ke sekolah esok......

lps register kakak n adik klu bby nak keluar...keluar lah yer.....ikut due aku bersalin 10 january.....(en.suami bukan main b'harap aku bersalin 11.1.11) ^__^

cuma in case sampai 17hb january aku still x bersalin lg baru lah aku kene refer ke Hospital Sultan Ismail (HSI)...tp aku lbh suka p Hospital Sultanah Aminah(HSA) sbb rekod mmg dah ada kat sana & adik ipar pun ada keje kat situ....GL pun en.suami dah buatkan utk ke HSA...tgk lah keadaan mcmana nnti....sbb klu memikirkan jarak perjalanan, HSI lbh dekat dgn umah...lbh kurang 20 minit dah sampai.....mudah utk en.suami b'ulang balik ke umah.....masih dalam di lemma lagi nih...x tahu mana satu nak pi...

berdebar sebenarnya menanti hari utk melahirkan ni...teringat lagi pengalaman 1st time naik ambulance dulu masa nak b'salinkan fiqa...ingatkan best sgt lah...maklum lah dapat sampai awal kan...rupanya bagai nak pecah perut..dah la mmg tgh sakit menanti hari dah bersalin...driver pulak mmg dah nak mengelak segala lubang yg ada dia langgar...m'nangis2 aku kat dalam ambulance tu....terasa jauh sungguh jarak antara kota tinggi -johor....

~ kali ni aku x mau dah naik ambulan lagi......biarlah pi sendiri naik kete by en.suami....aduhhhh...sgt menyakitkan naik ambulan....~

klu dulu afiqah aku overdue dekat 10 hari...kali ni x tahulah mcamana pula ragamnya....xper lah yg penting semuanya selamat...aminnnnnn

~ sebelum balik...kami semua singgah minum petang kat Restoran Rosemerah, Taman Daiman, Kota Tinggi..... ~

~ adik yg x tahan godaan tgk ABC mak su dia.....aku mmg x penah order ABC klu makan2 sbb risaukan afiqah ni....maklum lah dia kan ada asthma....mudah kene batuk.....tp kali ni benda dah ada depan mata...x bagi kesian pula...x per lah sekali sekala......~

~ 1st time order roti cheese sbb tgk kat blog wahida mcm sedap gitu......tp yg ni damya yg makan..mama tumpang makan sikit...sbb aku order roti sardin....~





3 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

boboy dh tak sabo nak kuo

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord....

uhuhuhu...aku pun x sabo na suruh dia keluar nih..x larat wehhhh....

wahida said... Reply To This Comment

wow wow wee...roti canai cheese...my feveret...