October 10, 2011

NUREEN DAMYA HAZIQAH

Assalamualaikum.....

alhamdulillah akhirnya t'laksana sudah menunaikan impian damya utk buat majlis ulang tahun kelahirannya yg ke-5. majlis ringkas tp meriah... ^____^ mmg x jemput ramai cuma ahli keluarga n jiran t'dekat (5 family jer... ) cukuplah utk buat kakak gembira....citer ttg majlis ni nxt n3 yerk...

sebenarnya ada nak buat n3 khas utk dia masa 8hb aritu....tp biasalah bila dah weekend ni waktu mmg sgt 'sesak n padat' x sempat nak buat....nak buat autopubish pun x t'kejar....

jadi...mama abadikan n3 khas utk kakak hari ini supaya suatu hari nnti blh dijadikan kenangan utk kakak mya bila dia besar......

NUREEN DAMYA HAZIQAH ( cahaya/ keberkatan/ cerdik)

TEMPAT LAHIR : Hospital Putra, Melaka Bandaraya Bersejarah

TARIKH & MASA DILAHIRKAN : 8 Oktober 2006 / 2.22 ptg

BERAT KETIKA DILAHIRKAN : 3kg

~ damya 1 tahun ( hari ke-2 pandai berjalan... ) seksi la pulak gmbo ni... ;) ~

~ damya 2 tahun.... ~

~ damya 3 tahun ~

~ damya 4 tahun ~

~ dan alhamdulillah....kakak dah genap berusia 5 tahun....doa mama/baba semoga kakak menjadi anak yg solehah...cemerlang di dunia n akhirat....semoga cita2 kakak utk jadi doktor gyne akan menjadi kenyataan.....amin. sesungguhnya kakak adalah ANUGERAH TERINDAH dariNya utk mama/baba...........~


kakak mya....anak yg sgt2 mudah dijaga sejak lahir hingga ke hari ini.....lemah lembut w'pun kdg2 agak "ganas" juga sbb bila marah suka buat bunyi mcm harimau mengaummm.... haummmmmm!!! heheheee.... manja, mudah tersentuh hatinya....kdg2 baru mama psiko sikit dah b'derai2 airmata... ^_________^, mudah mengalah w'pun hari2 asyik b'cekau dgn adik fiqa.....rajin tolong mama...w'pun kejenya x sempurna tp dah cukup memadai utk mama, alhamdulillah..kakak terang hatinya....mengaji pun dah nak habis iqra' x lama lagi blh mengaji muqaddam....dah pandai membaca dgn lancar.....syukur, semoga pencapaian kakak hari ini akan kekal sampai bila2....cuma satu je yg mama x tahan bila kakak merajuk....amboi haiiii....t'jerit2 smpi mama hilang kata2.....sabar je tau!!!

hadirmu membawa 1000 KEBERKATAN.....mama,baba,adik fiqa n firas saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang kakak!!




p/s : hari ini hari pertama damya n afiqah exam utk 2nd semester.... semoga kakak n adik dapat menjawab semua soalan dgn lancar.....amin (hati dub..dab...dub...dab....mcm lah anak2 nak ambik exam besar kan....pada hal baru Tadika jerk....haihhh.... )


21 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

Happy belated besday kak damya! moga membesar jd anak bijak pandai dan solehah ye..

tulah kan, bila anak dh masuk sekolah, si ibu yg lebih2 berdebar bab exam2 ni..padahal baru tadika..dpt bayangkan kalau eina di tmpt lieya nnti..hee~

AnneRaini said... Reply To This Comment

selamat hari jadi kakak mya...comel sungguh die masa kecik2..dah besar ni lagiiiiii comelll...

lieyalatif said... Reply To This Comment

alhamdulillah....membesar dgn sihat dan ceria....

selamat hari lahir sayang..semoga terus sihat, bijak dan mejadi anak yg solehah....amin....

Lelord said... Reply To This Comment

Selamat ulangtahun mya...hadirmu memberi sinar
Uwaaaaa aku yg nak berderai airmata ni Is

*SiRibenMerah said... Reply To This Comment

wahh.. hepi besday to u.. kita share besday bulan sama, hari lain2..

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

terima kasih auntie iena...amin..

tu la hati b'debar2 jer takut dia x blh nak jawab...lbh2 lagi si adik tu...lbh main dr blaja...

Mamamya said... Reply To This Comment

anne...

terima kasih auntie anne... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

terima kasih auntie lieya...amin.

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord....

dia 'anugerah' terindah....syukur alhamdulillah... :) huaaa...aku pun nak nangis...sob..sob...sob....

Mamamya said... Reply To This Comment

iyra...

terima kasih...bila b'day?

Mamaleesya said... Reply To This Comment

epy bufday damya...semoga menjadi gula-gula hati mamadamya yang paling syomel dan penyejuk hati mama papa yeaa :)

rasp said... Reply To This Comment

hepi belated bufday damya...
sungguh sungguh puteri sulung u sis...

Hanis Azla said... Reply To This Comment

semoga kakak mia menjadi anak soleh yg sentiasa membahagiakan hati ayah ibu, selamat panjang umur untuk si manis Damia..

Mamamya said... Reply To This Comment

mamaleesya...

terima kasih...amin.

Mamamya said... Reply To This Comment

rasp...


terima kasih... ")

Mamamya said... Reply To This Comment

kak hanis...

terima kasih kak....mudah2an dimakbulkan doanya...amin,

dinor's family said... Reply To This Comment

happy balated besday to....

Papa Mifz said... Reply To This Comment

happy besday damya...semoga menjadi anak yg solehah bilo bosar nti...

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

happy belated birthday kak long..
kak.........
ayu rasa sayunya dengan entry khas untuk damya..

moga kak long menjadi anak yang solehah...amin

Pepel BoNda AmaNi said... Reply To This Comment

selamat hari lahir dear..

ieja amieja said... Reply To This Comment

alamak ketinggalan ketepi la plk aunt ni mya..btw hppy besday ye sayang..moga satu hari nnt menjadi ank yg solehah dan taat padaNYA n x lp pada mama n baba jg...