October 25, 2010

balik batu pahat......

ini kisah kami balik ke batu pahat last saturday.....sempena meraikan majlis perkahwinan sepupu aku...

awal pagi kami b'tolak dr umah sbb nak ke gelang patah utk ambik adik n wife dia....nasib baik lah anak2 x meragam sbb kene kejut n mandi pagi2....sampai x sempat kami nak b'sarapan pagi tue...dek kerana mengejarkan masa....

seronok bila dapat balik kampung n kumpul ramai2....

cuaca pulak t'sgt lah panas....mmg b'peluh2 la kami ni...ditambah pula para tetamu yg t'sgt lah ramai...bila dah mcm ni anak2 pun mula lah m'ragam....damya asyil b'tanya "mama...bila nak balik??"

~ pelamin yg cantik....~

~ pengantin lelaki yg t'sgtttttt pemalu...lansung x mau angkat muka...aduhai...jenuh la suruh pandang ke depan tp asyik la pandang ke lantai..... ~

~ damya & auntie zuraiha....rambut damya dah kelam kalibut....uhuhuhu!!!!~

~ adik with mak ngah noe...masa ni afiqah dah bad mood...sempat lagi minum air sirap.....~

~ cik abg masing2 dah sibuk sms...."bila nak balik nih....???" biasa la kan...org lelaki mana tahan suruh tunggu lama2.......~


on the way balik ke johor bahru hujan lebat sepanjang p'jalanan.....di tambah dgn kabus jerebu...mmg x nampak jalan.....

b'kali2 aku pesan kat en.suami supaya memandu b'hati2....biar lambat asal selamat........

alhamdulillah pukul 9 mlm kami semua selamat sampai......


2 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

wah banyaknya bunga.. macam dlm taman! kelakar laa pulak tengok pengantin yg tunduk tu.. sure susah cameraman nak amik gambar..

nasib baik ada air sirap yek.. tengok muka fiqa mcm dah ready nak mengamuk ;-)

Mamamya said... Reply To This Comment

btl la dia...mmg t'lalu byk bunga lah.....

bab pengantin lelaki tu mmg x tahan lah dieya..ssh btl nak ambik gambar dia....x penah lg jumpa pengantin yg mcm tue....

fiqa tue masuk jer dlm kete terus tido...penat sgt agaknya.....sian dia.