October 18, 2010

dumpling vs dim sum

sebenarnya n3 ni nak buat semalam....tp spt yg tlh di beritahu kat n3 sblm ni...mood tu kadang2 hilang m'layang2 ntah ke mana2.....tu yg lambat nak post kat sini...

tapi jaja n mamanajla a.k.a lelord dah tau la citer ni sbb aku dah sembang2 dgn dia org kat fb....

sbnrnya aku mmg x penah pun makan dim sum ni...tp ntah knp blh plak t'ingin nak makan.... so,ari ahad tu aku pi la mencari dim sum yg instant....cari punya cari x jumpa plak...yg aku jumpa dumpling...(rupanya seakan dim sum juga lah.....)

en.suami kata.." x per lah...beli ajer dulu.." sbb masa tu kami dah kesuntukan masa nak pi cari tmpt lain...k'btlan pula minggu ni en.suami mmg t'amat lah busy....

so,dah jumpa dumpling tu...beli je lah.....

jaja kata dumpling ni biasanya di masak utk sup..wantan pula utk di grg.....

nampak gayanya kene tunggu minggu depan baru la pi cari lagi.....

~ ini lah rupa dumpling tue...aku beli dua jenis...yg 'golden siew mai' tu lbh sedap rasanya.....~


8 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

hai...rasa cam lama je tak jengah sini..huhu..

ohho..eina lgsg tak pernh rasa..lawa je nmpk..hehe..sedap eh ^)^

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna...

x per ieyna....jgn terus lupa nak singgah sini sudah... ;)

lia pun 1st time rasa dumpling nih...rasanya blh tahan la sedap...sbb inti ayam....ariff suka kot klu buat sup.....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

takpe lah kak..mana yang jumpa..akak bedal dulu..dimpling pun sedap jugak..akak buat sup lite2 then campak dumpling dalam tu..sedap jek..next2 week ajak lagi mr komando pi cari dim sum yek...sian akak jaja sorang ni..

Lelord said... Reply To This Comment

huhuhu xpe la dapat gak rasa

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

beginilah nasib jd isteri perajurit negara....ehehehe....

x per lah,akak pun x la nak sgt makan dim sum tu...masih blh b'sabar lagi... ;)

tu la ada separuh lg yg akak nak try buat sup tu...anak2 suka makan sup....

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

hehehe...x per lah makan jer dumpling ni dulu...azie kata suruh tgk kat sushi king...may ada jual dim sum kat situ...

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

a'ah la is..jusco tebrau city masih ada sushi king..may be ko leh tgk kat sana kot..

. de baloon. said... Reply To This Comment

hehe sedap la jugak kan kak.. xpe nant ajak along g sushi king. try kat situ