October 29, 2010

Masuk awal arinie....

salam pagi jumaat.....

arini masuk awal...bukan masuk office yer..maklumlah surirumah sepenuh masa...tp masul awal kat blog ni utk ziarah kawan n buat n3 ringkas jer sbb slps nak mengemas apa yg patut.....

insya'allah slps sembahyang jumaat nnti kami sekeluarga akan balik kampung.....

esok ada kenduri kat umah mak mertua....kenduri utk 'mak buyung' ni lah.....klu ikut adat org2 tua kata kenduri 'lenggang perut' tp aku lbh suka pada kenduri 'doa selamat'....

pada aku adat2 lama tu mmg x der salahnya....tp kan lebih afdhal (btl ke ejaan nih....?) klu kita dahulukan m'ikut hukum.....semoga dgn iringin doa selamat ni aku akan dipermudahkan semasa melahirkan zuriat yg ke-3 nnti.....insya'allah....~amin~

sambil tue sajer nak share gambar2 masa majlis cukur jambul damya 4 tahun yg lalu......

~ majlis cukur jambul & akikah damya...masa nie kakak dah besar...klu x silap umur dia 4 bulan....~

~ dengan baba....~

~ kumpulan Qasidah....meriah sgt dia org ni...insya'allah klu buat majlis cukur jambul bby baru nnti nak jemput dia org lagi.....~

~ sebelum di'botakkan'.....~

~ sampai t'tido2 kene cukur rambut......~

~ taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......rambut dah x dak....!!! sian sgt kakak masa nie....pi mana2 pun pakai topi jer....tp rambut kakak mmg jenis tebal n lebat...kejap je dah tumbuh semula... ;) ~

~ see....rambut damya yg lebat dan tebal...klu gunting rambut x tau nak buat fesyen n gaya apa.....potong tegak je la nampaknya....~


7 cerita dari hati:

mamaaerish@eb said... Reply To This Comment

a'a la lebat betoi... ader petua lain ker nk lebatkan rmbt yang?...

Mamamya said... Reply To This Comment

eb...

yg lia tau klu rajin letak minyak kelapa (yg buat sendiri tue...) rambut akan jadi lebat...

tp damya ni lia cuma ltk minyak zaitun yg byk jual kat kedai tu jer....rambut dia mmg dr asal lebat.... :)

dieya said... Reply To This Comment

aduh.. kesian tengok mya kepala botak.. dah macam mini komando pulak! dieya suka tengok mya nyer fesyen rambut bob cut macam gambar pakai baju pink putih kat right panel tu. so comel macam anak jepun!

selamat balik kg and berkenduri. amik gambar byk2 tau! bila k lieya sebut lenggang perut tiba2 terbayang inul daratista goyang dangdut.. hahaha!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

itulah dia klu jd anak kmdo...sbb blm dapat kmdo junior lagi anak pompuan pun jd mangsa..ehehe.....

damya punyer fesyen rambut mmg bob cut jer ler...x blh buat pattern lain..x sesuai utk dia...penah akak gunting rambut dia n t'salah fesyen dah jd mcm boy pulak....bising la atok/nenek dia.....

thanks dieya....insya'allah nnti akak snap byk2 ea....

opsss....klu inul tu "lenggang gerudi" ekekekeke....(lawak lah..ada2 jer dieya nih....!!)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kak lieya: wah!! selamat berlenggang kangkung..eh? salah2..lenggang perut..semoga semuanya selamat...

mamalieyna said... Reply To This Comment

semoga selamat sampai ya! syoknye balik kg! eina dulu, tak sempat wat kenduri pun..cuma bidan mai umah je lenggangkan perut =P..

ooooh damya rambut lebat eh..best la..arif rmbut halus2x..

Lelord said... Reply To This Comment

wei kim salam mak ayah...