October 12, 2010

Teringin nak makan ni......

mcm2 kan ragam ibu mengandung nih.....tp sepanjang mengandung yg lepas aku x penah mengidam makanan yg aku blm penah makan.....ntah kenapa kali ni blh plak t'ingin nak makan makanan ni....



DIM SUM

aku x penah pun walau sekali pun makan dim sum...puncanya aritu aku tgk kat Asian Food Channel...ada chef tu tunjuk cara buat dim sum....tgk dia makan masa tgh panas2....rasa t'liur pulak...adehhh la......mmg t'ingin nak makan...

en.suami pun dah mula garu2 kepala (yg x gatal pun...) bila aku cakap nak makan dim sum....dok bising mana ler nak cari...sbb kebiasaanya dim sum ni ada dijual kat hotel2 jer....klu area KL maybe banyak n mudah sikit lah nak dapat...tp kat Johor Bahru ni x tau pulak ler kat mana...

ada member bagi tau kat Hotel Sofitel,Senai ada jual & mamatina kata kat Jusco pun ada....kene p cari lah ni.....mudah2an dapat & rasanya blh masuk kat tekak org batuk ni.....



10 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

alahai kalau dh ngidam tu, nak kena cari la jugak ye..huhu..seb baik boleh dicari =P

tke care!

Lelord said... Reply To This Comment

Is Pan Pac ade Halal Dim Sum

dieya said... Reply To This Comment

dim sum mmg yummy! kalau tak jumpa kat jb, datang laa kl kak lieya, banyak choice ada.

anyway dieya pernah beli yg instant punya kat supermarket (jusco ke carrefour.. tak ingat..) kat section yg jual frozen food. just steam then boleh terus makan. boleh tahan juga rasa dia.. sedap!

JaJa'Z said... Reply To This Comment

betul cakap dieya tu kak...jaja pun pernah beli tapi yg frozen jek..panaskan dalam microwave jek..sedapppp

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna..

tu la kan...tetiba plak nak makan dim sum ni...nasib la mudah di cari....

tq ieyna

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

tq dear...

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

tu la kan...ramai jg kawan2 akak b'tau klu kat KL lbh mudah nak dapat dim sum ni.....

klu blh akak mmg nak cari yg instant jer dieya....rasanya lbh mudah n murah kan...

biasanya klu ngidam ni bukan nak makan byk2 pun....dapat rasa sikit pun jadi lah....tp andainya akak x dpt cari yg instant tu....kene la en.suami anta pi pan pacific hotel tu...ehehehe....sesekali nak manja2 kan... ;D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja..

jaja beli kat mana yer yg instant tue? akak mmg klu blh nak cari yg frozen jerk....

Lelord said... Reply To This Comment

aah la is frozen pya ade kat jusco

JaJa'Z said... Reply To This Comment

jaja beli yang frozen kat giant..sedap semacam jek rasanya...