February 20, 2012

terlambat....!!!

Assalamualaikum......

selamat petang....tetiba arini n3 dimulakan dgn ucapan 'selamat petang' kan..selalunya "selamat pagi".....

ntah kenapa b/band CELCOM arini t'sgtlah lemau...nak buka blog sendiri pun sekso bebenor lagi kan nak buka blog kengkawan2 yg lain....asyik2 disconnected jerk..naik menyampah pun yer...haishhh...dah ptg2 sikit ni baru lah ok...itupun masih semput2 juga lah...

sambil dok try nak connect b/band tu sempat lagik aku sarapan ubi rebus yg aku dah grg cicah sambal tumis  n sempat lah baca metro n majalah mingguan wanita....sajer nak bagi hati sejuk kan....


~ inilah sarapan pagi tadi....makan panas2 mmg syok,plak tu hujan lebat kat luar..lagi lah nyaman...lps makan mata pun kuyu layu jer...heheheee... ~


~ bagi close-up sikit... ^___^ korang penah makan ke ubi rebus yg di grg??? xceli ni ubi rebus lbh smlm petang aku bawa bekal tepi pantai...citer tu nxt n3 ea... ~


~ firas pun sarapan ubi kayu rebus....tp yg dia punya aku x goreng la kan..sian plak kat dia... dok kat kerusi baru beli semalam...sian kat dia selama ni kami makan atas meja dia dok t'pinggir kat bawah nun... la ni blh lah duduk 'setaraf' dgn mama,baba n kakak2.... ^_____^ tp bila dok kat kerusi ni x reti diam lah plak...dah satu kejaan nak pegang dia sbb dia asyik lah nak b'diri...maklumlah org kemaruk nak jalan kan... ~

t/hari plak buat laksa penang...buat ikut apa bahan yg ada kat umah ni jerk...jadi lah janji ada rasa laksa...lupa nak rebus teloq...layan je lah....


~ saja aku boh kacang panjang buat ulam...heheheee....(ampun ya org penang...) klu ikutkan laksa penang ni aku penah makan mcm2 versi...ada yg letak daun pudina,ada juga yg letak daun salad yg dihiris kasar, ada yg tambah nenas (yg ni aku suka tp buat skrg x leh nak makan...) cuma blm penah rasa yg ori dari penang... ~

korang sarapan n makan t/hari menu apa arini....?????

sat lagi klu b/band ni baik hati dapatlah aku melawat blog kawan2 yg lain.......klu idok mmg tunggu mlm sikit lah yerk... ^____^





p/s: jap lagi nak buat apam eno utk minum ptg.....hujan2 ni perut asyik lah minta di isi kan......kena lah buat makan2 sikit.














8 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak bak mai laksa dgn ubi tu sepiring....

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Perghhhhh!!
Kak!!! Teliur kak.. Meleleh dah ni..
Ubi rebus tu cicah sambal belacan & ikan masin pon sodap.. ;)

adarnadzmie said... Reply To This Comment

sedapnya ubikayu tu..lama x mkn...hehe... baru jer buat laksa penang... sedappp...

lieyalatif said... Reply To This Comment

ADOIYAI!! piyasss!! apeni mkn ubi rebus solo2...meh cuap aunty syikit....penat dah aunty nganga ni ekekeekekekek....

lieya pun suke style lia buat, rebus pastu tak abis nanti celup tepung n goreng....perghhh mmg sedap...lagi2 cecah sambal ikan biliskan...ish harus esok pi pasar cari ubi ni...tapi tu laa ubi kalo belikat pasar ni takut kene yg masuk angin jek...rugi jek beli kang ....kalo kat kampung best, main cabut jek belakang umah ekeekekekeekekeek......

mamalieyna said... Reply To This Comment

Ya Allah..dh meleleh air liur tengok laksa! hukhukhuk..baru je habis pantang, ngidam nak laksaaaaaaaaa...tp org kata kena pantang lama sket laksa ni.huhu~

dapnye ubi kayu..biasa rebus jer..tmbh2 cuaca mendung je sini..best tuu...

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

tang ubi tu sedapnye kak..makan plak waktu hujan2 camni...heheh...

tapi ubi ni angin..hehe

juliaakmal said... Reply To This Comment

sedapnya ubi rebus tu.....terliur...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

dah lama tak makan laksa penang kak... terliur lagi...