February 03, 2012

bila anak-anak tak sihat....

Assalamualaikum....

hari ini genap seminggu lah afiqah batuk & asthma yg dtg x mo pegi...klu ikutkan sbnrnya batuk n selsema mmg x penah elok pun fiqa ni...x tau lah nak buat mcmana..

selalunya klu mandi pagi mmg x penah basahkan rambut dia sbb takut selsema dia makin teruk,tp minggu ni batuknya makin m'jadi2...pastu dia ni cengeng sikit,pantang ada yg x kena asyik lah nak menangis smpi t'sedu2...haduiii...kdg2 smpi bengkak2 mata....

hari selasa lps damya plak tetiba demam,masa ambik dia kat sekolah cikgu kata dia muntah2 kat sekolah...balik je teruk melepek kat sofa & tertido..damya jenis yg payah tido siang kecuali klu dia btl2 x sihat...

hari selasa & rabu afiqah cuti,damya cuti ari rabu jer....ari khamis dua2 pi sekolah w'pun afiqah masih batuk lagi,sblm pi sekolah ambik neb & bila t'hari balik sekolah teacher kata afiqah plak muntah2....aduh lah hai.....rasa b'salah juga kat cikgu dia sbb mcm dah menyusahkan plak,tp x kan nak cuti sekolah smpi seminggu..??? byk plak yg t'tinggal nnti...

pagi td afiqah m'rengek2 x mo pi sekolah,dia kata takut muntah lagi..tp pujuk dia elok2 & b'tau arini ari jumaat balik awal...baru dia nak ke sekolah w'pun dgn muka monyok dia tu....nasib baik lah weekend ni cuti agak panjang juga lah sbb ada cuti maulidur rasul...harap2 batuknya tu b'ansur2 hilang.....



~ kalau masuk neb mmg dia akan buat mcm ni...mata sakit katanya sbb bila on neb tu kan keluar mcm asap...pastu mula lah dia menangis...puas pujuk baru ok ~


~ muka fiqa dah mcm angry bird....huhuuuu...mcm2 alasan klu soh ambik gmbo bila mood x ok ~


~ mata kuyu je...nampak sgt muka org x sihat..... ~


bila anak2 x sihat ni nak wlu pun cuti panjang mmg x ke mana2 lah jawabnya.....lepaking di rumah sajo lah.....







p/s: tetiba rasa nak makan ubi rebus cicah sambal tumis....dah lama x makan mcm sedap je makan panas2 kat tepi pantai puteri tu kan...ehehee! & hari ini ayah b'susah payah pos kan petai utk org mengidam....huhuhuuuuu......

10 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

alahai kesiannya fiqah...memang susah hati kalau anak batk tak baik2 ni. kesiankan..

adarnadzmie said... Reply To This Comment

betul tu klu anak2 x sihat kita susah hati... moga anak2 isma cepat sembuh...

mamalieyna said... Reply To This Comment

aduhai...anak2 demam berturut2 ye..kesiannye..mak pun kesian, kenalah hadap peel anak tengah demam kan..cuaca mmg tak bape ok la skrg, eina keluar sekejap time pegi klinik hari tu pun, balik rasa tak sedap badan je..apatah lagi anak2, hari2 keluar pergi sekolah tu..

apapun hrp mereka sihat cepat ye..
eina tgh tunggu en suami balik ni, nasib la Hakeem diam tido nyenyak je ni.. Arif melayan kartun dia..

Kakzakie said... Reply To This Comment

Ada budak yg athma masa kecik aje Lia. Bila dah besar ok. Kesian jugalah kalau asyik kena guna alat itu tak selesa mestinya

eB ezrin said... Reply To This Comment

alahai, bahaya astma nih kan? harap drg cepat sembuh yer. aminnnnnn :)

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

alahai!! kesian afiqah..
cukup x sanggup nengok deme sedut neb ni sis..
Aqil pun maca CNY aritu kene sedut neb 2 kali..
Tgh mlm dgn pg..
Sian nengoknya..
Nak tido pun menonggeng..
Kesian sggh..
Take care sis & happy weekend.. ;)

::NureeN:: said... Reply To This Comment

get well soon... hope semua ok... dah 3 4 blogger nureen BW td anak x sihat, risau kan skrg musim ni..

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kalau anak2 tak sihat mmg kita risau tak sudah2 kan kak... alahaii.. sian plak tgk dia masuk neb tu...

akak mengidam petai ye? ingat lagi aritu balik kg... isteri sepupu izan pun dok mengidam nak petai...

ermayantizakaria said... Reply To This Comment

hai.. sy erma. nice blog n anak2 pun cute n sweet like mom dia la kan.. jom lawat blog sy @ http://ermayantizakaria.blogspot.com/

Teratak Hami said... Reply To This Comment

dah dapat lum ubi rebus tu? Bagitau kat mana ada. Tetiba akak pun teringin.