February 14, 2012

3 serangkai!!

Assalamualaikum.....

bukan nak citer ttg inject 3 serangkai tu yerk..tp ini kisah '3 serangkai' yg menjadi penghibur hatiku....x lama lg dah nak jd '4 serangkai' plak...ngeeee....

syukur atas kurniaanNya...w'pun dulu agak lama menanti kehadiran permata hati,kini aku bahagia dgn kehadiran damya,afiqah n firas dan......... ^_____^ agak2 bby boy ke girl..???? klu dulu mmg kami sgt xcited nak tahu jantina bby yg bakal lahir...tp kali ni dah kurang sikit lah...bukan x xcited tau...tp kali ni kami mmg terima apa saje..x kira lah lelaki/perempuan.....yg penting semua selamat...

masa mula2 dapat tahu aku pregnant lagi en.suami ada tanya "baju anak2 yg lama2 dulu ada byk lagi kan...."  , "haish..mana ada lagi baba....aritu masa nak pindah kan kita dah bagi baju2 lama anak2 kat pekerja MDKT satu plastik besar tu....baju mya/pika masa bby dulu dh bagi kat nuha & ariesya....sehelai pun dah x der....yg ada baju2 firas je lah..."

sungguh...mmg aku dah x de simpan baju2 lama mya/pika, bukan kerana dah plan x nak pregnant lagi tp kebanyakkan baju2 tu mmg dah lama x guna n terlalu byk...memikirnya adik mya/pika ni lelaki tu yg bagi baju2 dia org ni kpd yg lbh memerlukan & baju masa bby dulu dah pun di'turun'kan pada anak2 sdra yg lain...jd kali ni klu yg bakal lahir bby boy...kuranglah modal nak shopping baju bby. tp klu yg lahir bby girl nampak gaya shopping lebih sikit lah kan....tp cuma baju je pun. yg lain2 mcm set tilam n bantal,lampin,barut semua tu ada lagik....masih disimpan dgn sempurna... ^____^

perjalanan masih panjang,ada lbh kurang +/- 6 bulan lagi...tp setiap kali melabuhkan kepala kat bantal..mcm2 yg dah difikirkan...b'salin kali ni due seminggu sebelum raya...mmg SAH x balik kampung. klu dulu masa b'salinkan firas umah dekat dgn mak/ayah n mertua.jd,dia org kerap dtg ke umah...sepanjang aku b'pantang pun mak mertua yg jaga...tp kali ni dah jauh dr family b'pantang sorang2 bersama dgn "3 serangkai" ini rasanya mmg kene ada semangat yg kental... ^______^ 

dan yg menjadi masalah skrg ni masih x tahu sapa yg akan 'take over' tugas aku sbgi driver m'hantar/ambil anak2 pergi/balik sekolah....ada tanya dgn teacher anak2 ni tp katanya skrg dah x disediakan transport utk pelajar yg balik pukul 12 t/hari.....masih x dpt jln penyelesainnya....

semoga semuanya akan dipermudahkan nnti.....AMIN.

x mo pening2 la kan pepagi nih...moh kita layankan gambar2 kenangan "3 serangkai" ni......


~ dah mula sesekali panggil firas "abg chik",x sangka firas dah nak jd abang..... ^_____^ ~


~ pantang dgr lagu kat TV..x kira lah lagu apa2 pun sibuk lah dia nak b'joget2....cute jer..geram nengok.. ~


~ ouchhhhh....nak t'balik plak...hahahaaaa....dah 13 bulan tp masih blm 'dapat kaki' lagik...klu b'jalan sambil pegang sofa tu mmg laju lah...jatuh/bangun tok sah cakap le...mmg asyik t'golek2 je....tp bagusnya dia mmg ssh nak menangis,maklumlah org kemaruk nak belajar berjalan... ^______^ ~


~ OUR HENSEM BOY....comel..cute..semua ada.. ^____^ firas ni mmg byk ikut baba....cool je orgnya... ~


~ kakak2 yg selalu 'bergaduh' dgn mama.....tp mereka lah penyeri n penghibur...klu slh sorang x der mmg rasa 'kosong' je umah...dah blh di harap bila mama minta tlg jaga adik, dua2 ringan tulang membantu.....dah pandai kemas bilik tido sendiri w'pun x sempurna mcm mama buat...dah blh basuh pinggan sendiri....cuma masak je mama x bagi lagik....tunggu besar sikit nnti yer.. ~

PERMATA MATA HATI MAMA & BABA
mama & baba saaaaaaaaaaaaaaayang semuanya.... (tetiba hati jd sebak....)



doa mama & baba semoga semua anak2 mama akan menjadi anak2 yg soleh & solehah.....amin.






p/s: menghitung hari...... ^_____^



6 cerita dari hati:

izan mama mia said... Reply To This Comment

Assalamualaikum,pertamanya,tahniah bakal dapat babay baru.
kedua,comel anak2..geram tgk firas,bulatnya mata...
ketiga,..salam kenal
:)

lieyalatif said... Reply To This Comment

comey 3 serangkai lia nie...bile laa 3 serangkai lia nak betemu dengan 3 serangkai lieya plak kan....sure kecoh satu dunia rasenye ekekeekekek.....

nampak piyas dah besar dah hah...tak sangka nak jadi abang dah...ooo panggilan piyas abg chik ye lia...sgt tomey okeyyyy!....

same la kite lia, lieya pun kalo no 4 nanti dah tak kisah kot jantina ape....tapi kalo dpt boy cantik laaa....lengkap 2 laki 2 pompuan kan he he he....lieya pun kalo preggy no 4 nanti, n katenye girl mmg takde baju dah....baju mia mija dulu kan pakai turun temurun sampai buruk2 dah berbulu ekekekeekekk...so byk dah buang dah .....kalo dpt girl harus kene soping baru haahahah (alasan tu)

okey laa lia, jage diri okey...jgn buat keje berat2....

AnneRaini said... Reply To This Comment

amboi si firas tu..makin besar makin ensemlah..gigit sikit!

mamalieyna said... Reply To This Comment

Insyaallah nnti mesti ada jln penyelesaiannye tu.. moga dipermudahkan~

bestnye nk btmbh ahli lagi...mesti happening rumah..kalau boy lg sorang cun la kan... ada la geng firas nnti..^_^

tomei2 semuanya, maknye rajin masak..anak2 pun sihat...cute2 plak tu..^_^

adarnadzmie said... Reply To This Comment

comel2 la 3 serankai lia ni... sejuk jer mata memandang...semoga besar nanti jadi anak yang baik buat lia n suami...

ieja amieja said... Reply To This Comment

insyaallah lia, pasti ada jalan penyelesaiannyer nnt..sweet tgk 3 serangkai tu..mesti dorang x sabar nak tunggu no 4..hihi