February 02, 2012

Melawat ZOO MELAKA..


Assalamualaikum.....

update blog kali ni blh resize gmbr jadi beso2...puas sikit nengok kan ^___^ org lain dah lama pandai buat gini aku baru t'kedek2 blajo dgn adik.. masih x berapa terror lagik..

sblm pindah melaka dulu sempat bawa anak2 melawat ke ZOO JOHOR, kali ni da dok melaka kita melawat ZOO MELAKA la plak kan...

benonya tujuan ke sana menunaikan hajat afiqah yg b'hari2 m'rengek2 nak pi zoo...katanya semua kawan2 sekolah dia dah pi zoo, dia sorang je yg x pegi! yg kelakar tu blh plak dia kata "cepatlah mama & baba kita pi zoo...nnti elephant tu dah pindah ke kota tinggi...!! " hahahaaaa..lawak lah fiqa...

so,weekend aritu b'ramai2lah kami ke zoo melaka..kebetulan cu manis pun ada kat sini,lbh meriah la kami... sblm pegi perut dah isi kenyang2 dulu tp aku bawakan jugalah makanan utk kudapan sikit2..ye lah bila penat b'jalan perut mesti cepat lapar n yg penting air utk anak2... 2x pengalaman pi zoo melaka mmg aku dah agak semua akan kehausan..penat wooooo.... klu naik train rasa rugi plak sbb dah bayor mahai2 x dapat nak bawa anak2 tgk haiwan tu dekat2....

masa aku upload gmbo kat fb ramai yg tegur baju sedondon kami kaler merah menyala tu....kebetulan plak baru lps CNY kan..heheeee sbnrnya x de plan cenggitu pun kebetulan masa bagi anak2 pakai baju cu manis cakap "kak long pun kene pakai baju kaler merah tau!" aku pun terus pakai le baju tu...tp nampak cntik plak bila tgk kat gmbr sbb kaler merah tu mmg menyerlah kan..... ^_________^

mai le kita layan gmbo....



~ dalam perjalanan......hero ni x reti dok diam,kejap nak ke belakang kejap nak ke depan,konon mcm dah pandai jalan...tgk kakak2 riuh kat belakang dia pun x senang duduk nak m'jengah ke belakang... ~


~ kakak2 yg sgt xcited nak masuk zoo.... ~


~ masa baru sampai mendaki bukit kat sini dah mengah2...blm lagi masuk ke dalam...huhuuuu ~


~ damya tu muka tension jer sbb asyik kene ambik gmbar....nasib lah kakak mama & cu kan blogger, haruslah ambik gmbo byk2....muhahaaaahaaa... ~



~ mama wif kakak mya n pika, berhenti rehat kejap lps tgk tiger & lion... ~



~ gambar 1 family tp piyas plak x memandang ke sini...hero ni x de perasaan masuk zoo, baba dok sibuk tunjuk mcm2 haiwan yg ada dia buat x tau jer...hahahaaa... m'layan perasaan sendiri..tp bagusnya piyas ni w'pun masa ni mata dia benonya dah mengantuk sgt2 tp dia steady jerk..x der lah mengamuk2 bagai.... good boy!! ^______^ ~


~ dah penat....nak jalan pun x larat..... ~


~ sebelum balik WAJIB ambik gmbr kat sini....tp dgn cu je lah,mama dah x larat nak ambik gmbo...baba n firas masa ni pun dah hilang ntah ke mana sbb lps tgk elephant firas terus t'lelap smpi la ke rumah ~


byk lagi gmbr2 kat zoo ni tp x larat nak menunggu b/band yg 'lemah lembut' ni loading...ari selasa aritu dah register streamyx tp org dr TM x smpi2 lagik...smlm katanya line umah ni blh pakai unifi je pulak dah...x tau lah blh guna streamyx ke x...aduhai mcm2....







p/s: minggu ni anak2 x sihat,semalam dua2 x sekolah batuk n muntah2...pagi afiqah masih batuk2 lagi tp gagah ke sekolah juga...klu arini cuti lagi dah 3 hari dia x sekolah...byk pulak yg ketinggalan nnti.....

8 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Firas buat tak tahu sebab dah letih agaknya Lia... mujur dia tak mengamuk. Kakak dia yg dua dah pandai menikmati keseronokan...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

tu la kan..bleh plak semuanya pakai baju merah..baba je tak..hehehhe...jaja pun dah lama tak gi zoo melaka kak..kalau gi pun zaman2 blom akil baligh dedulu jek..heheh

mamalieyna said... Reply To This Comment

zoo melaka tak pernah sampai lg, zoo johor ada la..bab ni, anak2 suka la kan..tp kalau sebensar firas tu, hehe..layan perasaan sndiri jerlah dia..hee~

aduhai..musim cuaca panas camni kot, mudah kena demam..eina pun mcm ala2 nak demam, kuar g klinik jp hari tu..then, plg sadis si kecik pun dh demam..huu~

hope anak2 cepat sihat~

lieyalatif said... Reply To This Comment

ALAHAI...sedey dengar anak2 lia tak sihat...musim ni lia....harap sume cepat baik yeak lia...lia pun jage diri tu..sebab awal2 preggy ni kan kene hati2 sikit tau...jgn stress dan penat sgt......(cewah, mcm doktor aku berckp hahaahahah)

lieya pun dah lame tak gi zoo ni lia...last dlu masa awal2 preggy kan dayyan.....ni nak gi jugak ni...tgu dayyan besar sikit lagi le...bagi die paham dulu laaa....he he he.....tapi mmg same cam anak2 lia laa, si mia mija pun dah memekak2 ajak gi zoo sebenarnye heheeheheh.....

shark said... Reply To This Comment

syok jalan2..:)

btw salam perkenalan dari saya :)

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy suke gi zoo melaka sbb murah..hahha...

syok kalau bawa ank gi jalan2 kalau die behave..kan...

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Amboi akak..
Anak beranak smua warna merah..
Awak incik hubby x pakai warna merah gak?!
Hik3!!!!

Izan Ishak said... Reply To This Comment

anak2 suka kalau jalan gi zoo melaka ni kak. pestime masa si kembar masih kecik . jalan kaki je pusing satu zoo sampai termengah2...