November 08, 2010

selsema + batuk lagi.....

dugaan...dugaan....

pregnant kali dah 2 kali kene batuk + selsema....mujurlah batuk kali ni perut x sakit n pedih mcm batuk yg 1st time aritu....cuma badan ni jd letih n x b'maya jer...mungkin sbb x cukup tido...bila mlm batuk2 jer...mmg x blh nak lena tido nih.....

en.suami sibuk suruh pi klinik ambik ubat batuk n antibiotik....tp aku kata cukup lah minum madu & air masak byk2 jer...risau pulak klu byk sgt makan ubat nnti effect plak pd bby yg kat dalam ni....

harap2 selsema n batuk ni x b'jangkit pula pd anak2.....sgt ssh hati bila tgk anak2 sakit.....

nak share gambar anak2 p makan2 sblm blk kg minggu lps....

` anak2 jer makan...mama & baba x order apa2 pun sbb tau dia org ni makan mmg jarang habis...mintanya kemain lagik...tp makan sikit jer....klu x di ikutkan kesian pulak....layan je lahhhh....~

~ makan roti.....~

~ adik paling suka makan kentang putar ni......~

~ dah nak balik sempat lagi minta baba belikan gula2 chupa nih...mama sgt x suka sbnrnya bg kat adik n kakak makan...tp bila dia org nie dah buka "sound speaker" smpi b'gegar jusco tue...mmg x de pilihan la nampaknya.......aduhai anak2....sabar je............. ~


4 cerita dari hati:

wahida said... Reply To This Comment

kalau dah sampai sound speaker menjerit, mmg kena lah beli...apa pun kita mmg kena byk sabar je la kan dgn perangai anak2 ni..

JaJa'Z said... Reply To This Comment

a;ah la kak..baru jaja perasan baju diaorang ni sama jek manjang..ish...geramnya lah tgk minah ni...dua2 nak kena gomoi2 ni..jaja tau, mama ngan bab dia tak order sebab lepas tu mama ngan baba jugak yg bagi settle kan??/ hehhehe

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

he3..mmg parah klu 'sound speaker' tu asyik b'bunyi....

ragam anak2 ni kdg2 m'hiburkan hati.... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja..

99% baju dia org mmg sama jaja...bukan jer baju jalan...baju harian,baju tido...spendo pun semua sama!!!!

anak2 ni mmg gitu la jaja...klu makan kat luar skrg akak x penah order air...sbb blm sempat akak order mya n fiqa akan kata "sirap suam 2!!" :D

pastu bukan minum habis pun....mama n baba dah jadi mcm "majlis bandaran" la....tukang habis makanan....utk elakkan p'baziran.... ;)