November 15, 2010

kenangan......

mesti semua org tgh sibuk dgn persiapan utk menyambut kehadiran Hari Raya Aidiladha hari rabu ni kan....tgh m'congak2 apa menu yg nak di hidang di pagi raya nnti.....

aku x buat apa2 pun..he3....rileks2 jer...ptg td pi ronda2 kat pasar mlm..ramai yg dah mula sibuk membeli ayam & daging....

insya'allah esok ptg kami akan b'tolak balik ke kampung...pastinya selepas en.suami balik dr kerja...tu yg aku x buat persiapan apa2...sampai kat umah mak nnti baru lah aku buat apa yg perlu.....

tp secara jujurnya...sambutan aidiladha ni biasa kami sambut secara sederhana....

kali ni aku akan sambut raya kat umah mak mertua sbb masa raya puasa aritu dah sambut kat umah mak...tp aku x kisah pun sbb umah mak aku n mak mertua dekat jerk....maklumlah kami sekampung...jalan kaki pun blh sampai....

so...mmg x der masalah bab2 giliran balik raya ni....

kali ni sajer nak share gambar2 raya aidilfitri yg lepas.....masa org lain dah sibuk tepek2 gmbo raya aritu aku tgh berendam aiamata sbb laptop tgh 'sakit'...x kira lah w'pun aku dah k'tinggalan aku ttp nak tepek gmbo raya ni juga...

~ ni gambar family aku....maaf la gambar ambik guna hp....x brp nak clear...~

~ geng2 wanita....~

~ kenangan b'gambar dgn wan (nenek en.suami) ~

~ dengan keluarga mertua.... ~

~ keluarga besar ibu mertuaku.... ~

~ damya dgn aksi 'peace'nya....anak2 lah paling ceria bila hari raya.....~

~ afiqah yg x reti diam.....~

~ tembammmmmm :D ~

~ susah btl nak suruh dia pose elok2....~



11 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

jaja pun masak biasa2 je kak...takde eria2 sangat..takut takde orang datang pun nanti..hehhe

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Reply To This Comment

kak liah...
jom dtang umah...kita makan2...hehehhe

kak, suka lihat pic raya...rasa mcm ada kat sana masa raya aidilfitri..

kita beraya dgn erti kata..raya sbb en zalie sihat dan sembuh..serius..tak der jalan3..tapi en zalie sembuh dah bermakna

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

sama lah jaja....aritu ada bincang2 juga dgn mak...ingat nak suruh mak buat sate grg jer makan dgn nasi impit n buat soto.....

raya haji ni biasanya sambutannya simple jer....

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

insya'allah...klu akak nak dtg nnti akak call ayu dulu yer....

raya ni anak2 jer yg meriah ayu.... ;)

alhamdulillah..gembira bila dgr zalie dah sihat..t'bayang2 lg masa ziarah dia kat hospital dulu....

semoga zalie akan semakin sembuh n sihat...amin.

Lelord said... Reply To This Comment

meh raya umah aku is

mamalieyna said... Reply To This Comment

Alahai....raya haji tahun ni, mcm takde perasaan nak sambut, dgn cuti seharinya..dgn mcm2 hal opis nk disetlekan..takde perasaan! tp tetap la kena msk2 gak..balik kije kang la kelam kabut msk ituini..huhu..

bestnye balik kg!

oooh warna tema kita sama eh, raya puasa ari tu..sweet anak2 nye...meriaah bila dpt bergmbr beramai2...ada kenangan kan..walaupun guna HP jer..huhu..

*selamat menyambut aidiladha!

dieya said... Reply To This Comment

gambar fiqa ngan teddy bear tu adalah TERSANGAAATTT COMELLL !!! i like! pandai k lieya snap gambar :-)

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord....

alalala...klu ko dok bp or melaka blh ler...jauhnya nak terbang ke qatar.... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

tu la...mlm td ada juga baca kat blog iena...

sabar je la kan...dugaan org yg bekerjaya..lia dok umah ni mcm2 keje juga nak settle,x habis2 rasanya.... :),lia pun balik kg kejap jer sbb en.suami pun cuti cuma sehari...mujurlah dekat dgn kampung...klu dok jauh2 mmg x sempat lah nak balik.....

a'ah..baju kita sama tema kan...warna kelabu...sbnrnya dh xtau nak pilih kaler apa...hampir semua warna dah penah pakai....lat minit pilih kaler ni...tp cantikkan.... :D

~ selamat menyambut aidiladha juga utk iena n family.... ~

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

tq...:D tapi gambar tu mmg cameraman yg ambik...he3.. sepupu pada en.suami....

mya senang sikit nak suruh pose..tp afiqah memanjang nak lari jer.....

wahida said... Reply To This Comment

selamat hari raya awak...berhati2 di jln raya yer...