November 18, 2010

kes culik??? Ya! Allah minta dijauhkan lah......

takut...mmg menakutkan.....

t/hari td en.suami call...tetiba jer tanya "anak2 main kat luar ker?"

"iskh..x de lah...dia org main kat luar petang jer...itu pun klu baba ada...knp???"

en.suami kata,pak cik ia baru call n b'tau ada kes culik 2 org budak kat taman aku nih....

sejak akhir2 ni mmg ada 2-3 kes jenayah kat sini...itu yg buat en.suami tambah risau bila dia terpaksa m'ninggalkan aku n anak2 kat umah....

aku pulak bukan x mau dok kat kampung kat lama2...mmg lah antara umah aku n umah mak sekarang dah dekat...45 minit dah sampai...tp anak2 semakin lasak n nakal sekarang....bimbang menyusahkan mak yg x sihat...

maklum ajer lah anak2 ni bila kat kampung...manja sgt2 dgn atok n nenek.....

tp bila memikirkan bahaya mcm ni aku rasanya x der pilihan.....

org kata biarlah hilang harta...jgn hilang permata hati ni......

Ya! Allah...Lindungilah kami.....

td sepupu en.suami yg b'tugas kat Balai Polis Kota Tinggi bg aku no phone skuad kereta peronda polis...in case klu ada apa2 yg mencurigakan anytime blh call no tu utk dia org buat rondaan.....

~ Harta mama & babah....dunia n akhirat....semoga adik n kakak n sentiasa didalam lindunganNya....amin~



6 cerita dari hati:

win@momyShaneQeisha said... Reply To This Comment

ya betul tu, minta kita dijauhkan dari semua itu.comel betul 2 adik beradik tu

Lelord said... Reply To This Comment

Is take care...kunci jek pintu,org bg salam kenak tya pape ke wat dono jek, kalau komando ade ok la

Mamamya said... Reply To This Comment

win...

zaman skrg ni kat mana pun kene sentiasa b'waspada kan.....

tq...anak2 win pun comel2.. :)

p/s:dah habis kursus ker?

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

tq ingatkn aku...tp pintu pagar n grill mmg sentiasa b'mangga bila aku ada kat umah....kecuali klu kmdo dah balik....

tp still risau juga...lbh2 lg klu bab2 pukau2 tue...aduhhhh..... jauhkan lah dr perkara yg x elok.....

wahida said... Reply To This Comment

mintak dijauhkan family kita dr malapetaka sebegitu rupa..amalkan membaca 4 Qul...mudah2an selamat semuanya...amin....

Affan Ruslan said... Reply To This Comment

bahaya skrg ni. mmg banyak kes penculikan. hati2 lah kalau anak2 berkeliaran atau main kat luar rumah sekalipun