November 23, 2010

astro oh! astro.....


sian anak2 arini.....biasanya celik je mata ayat pertama dr damya " mama bukakan 613" (channel wajib utk anak2...)

tp pagi ni buka jer astro...tu ayat yg t'pampang kat screen tv.....

sbnrnya masalah ni dah b'larutan beberapa minggu yg lepas...tp still blh elok semula bila sim card astro tu di 'gosok2' (konon mcm nak bersihkan lah...kot2 ada byk habuk....)

tp 2-3 hari ni dah makin kritikal plak....klu cuaca mendung sikit jer terus x dapat......

paling kronik semalam lah...cuaca panas b'denting pun still x dapat channel......

last2 en.suami call astro,ingat nak tukar dekoder...sbb aku punya astro ni yg jenis lama tu..kaler hitam ( brand PHILIPS) klu x silap aku beli masa thn 2004....masa tu mahal lagi klu nak pasang astro nih....bukan mcm sekarang RM50 dah dapat tgk astro....

ptg td,agen astro pun sampai.....rupanya mother-board kat dalam tu dah rosak.....

sekarang dah ok.....damya lah paling gembira sbb dapat tgk kartun2 dia tu.....

6 cerita dari hati:

hanees said... Reply To This Comment

org astro dtg umah, kena charge ape2 tak kak?

wahida said... Reply To This Comment

dgr citer astro nak naik lg caj thn depan...mmg bengang je dengar!!

mamalieyna said... Reply To This Comment

ALAAA TD DH TAIP..MANA PI NTAH!

TERJAHAN MALAM HARI..LALALA..

ARIF PUN SUKA CHANNEL 613..HOHOHO!

HERM..ASTRO MACAM2 HAL!

SUKA HEADER BARU NI...CUNLAH! ^_^

Mamamya said... Reply To This Comment

hanees...

kene charge RM50 tp barang yg dia tukar kat dekoder tu free jer...

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

alaaaa...yer ker? service dah la suam2 kuku jer kan..iklan pun dah byk skrg....cerita ulang2 jgn nak kata lah...naik jemu tgk....nak naikkan charge lagikkk.... :(

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

613 ni mmg channel utk anak2...kdg2 t'paksa lah mama & baba dia mengalah....

cantik ker 'header' tu....:) tq2!!! tp x leh lawan la iena punyer... :D