November 29, 2010

riang ria at TADIKA PINTAR

MORNING.....

kejap jer kan dah hari isnin....terasa cepat sungguh masa berlalu....

bila masa b'edar...usia pun makin bertambah.....

macam2 damya n afiqah.....rasa mcm x percaya dia org dah hampir melangkah ke alam persekolahan....dah besar anak2 mama & baba..... :)

hari sabtu lps,aku bawa anak2 ke TADIKA PINTAR...tempat kakak n adik akan menuntut ilmu..bukan main xcited lagi kakak n adik.pd mereka ni ari sabtu tu lah hari permulaan utk dia org ke sekolah.....

kakak siap tanya "baba x belikan lg beg n kasut sekolah kakak....mcamana nak sekolah??"

adik pulak terlebih gembira....happy jer nyanyi sana sini...... :D kdg2 kelakar tgk ragam anak2 ni...

aku share kat sini yer gambar2 dia org masa kat sekolah aritu....

~ Teacher Jay tgh ambik gambar....guna hp jerk...canggih kan sekarang.. :) kakak pulak muka takut2.... ~

~ ni pulak sessi try uniform sekolah....saiz paling besar nih XXL!!! nasib baik ngam2 jer dgn saiz kakak....w'pun nampak besar sikit tp dia kata selesa... ~

~ taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...comel x saya??? :D ~

~ ni baju Pj pulak...setiap isnin kakak kena senam2....mesti lps ni kakak blh slim... :D ~

~ turn adik pulak.....mama suruh senyum dia pejam mata.... :) adik punyer ni pun saiz XL..... ~

~ wallah....comelnya anak mama...ehehehe....(puji anak sndrik) ~

~ pose sebelum balik.... ~

alhamdulillah selesai sudah pendaftaran anak2 sekolah.....happy bila tgk kakak x lah takut2 sgt...bila teacher jay tanya dia blh jawab...klu adik x usah citer lah....sekolah tu dah mcm umah dia...habis semua kerusi kat sekolah tu dia angkat sana-sini...adehhhh...x tau lah mcmana bila ada kawan2 nnti....

teacher jay kata,utk nursery dia cuma ambik 10 org student jer....afiqah pelajar yg ke-7 mendaftar...nasib baik cpt kan...klu x mesti haru jer bila adik x dapat nak sekolah dgn kakak mya...


13 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

smart laa baju sekolah mya & fiqa! siap ada baju pj lagi. sekarang tadika pun ada pj yek? ingatkan sepanjang hari dok dlm kelas belajar ABC, kaler2, conteng2.. bagus yek, awal2 dah ajar cara hidup sihat!

mamalieyna said... Reply To This Comment

oooh bestnye dh try2 baju la..hehe..mmg kiut la mereka..! ^_^

ooh lambat lg turn eina nak melalui pengalaman ni..huhu..

wahida said... Reply To This Comment

x kira walau dah brape kali saya ckp, saya nak jugak ckp saya geram giler ngan anak2 lia ni...rasa nak peluk2 jer...geram giler!!!

Lelord said... Reply To This Comment

uhuhuhu bestnya...adeh najlaa lama lagi baru leh g skool 2012

Nazz@Purple said... Reply To This Comment

tomel..oo dah nak masuk sekolah ye..

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

Wah..seronoknya dorang!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

skrg tadika pun dah ada mcm2 aktiviti dieya...swimming pun ada... :) harap2 bila ada aktiviti mcm tu damya blh la slim sikit... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

kdg2 kita x sedar masa yg berlalu iena...tetiba jer anak2 dah nak sekolah....

x sabar nak tunggu arif yg encem tu pakai uniform sekolah...he3...mesti makin cute....^_^

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

ehehehe...klu dtg jb calling2 lah nnti kita blh jumpa...blh la peluk2 bdk2 nie... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

uiks...lamanya sampai 2012..kene genap umur 5 tahun ker baru blh register sekolah?

Mamamya said... Reply To This Comment

nazz...

a'ah...dah nak sekolah..xcited anak2 ni bila pakai uniform... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

mmg seronok...mama & baba dia pun happy juga..x sabar nak tunggu 1st day dia pi sekolah nnti....

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

comel2..

sangat comel...tak sabaor nk lihat mereka semakin membesar..
bestnya tadika pintar tu.