November 18, 2010

suka suki... :D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA & selamat pagi....

masih dalam mood hari raya korban lagik...maklum lah lauk pauk semalam masih byk berbaki....pagi ni pun buat sarapan lempeng jer..makan dgn rendang ayam & daging.....

tp pagi td en.suami awal2 dah sms....suruh masak ikan tenggiri...pening katanya asyik makan ayam n daging jer.....smlm masa nak balik mak en.suami (mak mertua I lah... :) !! ) ada bawakan 2 kg daging korban & tulang lembu..blm tau lg bila nak masak tu...

alhamdulillah,tahun ni ramai yg buat ibadah korban...kat kampung semalam 6 ekor lembu tumbang...

tp mcm yg aku b'tau dlm n3 sblm ni...sambutan raya korban ni kami sambut secara serba sederhana...tp meriah....

x sempat pun nak pose2 gambar.....lps en.suami sembahyang raya..sessi makan2 kejap pastu aku balik umah mak....

sampai sana..makan2 lagik...pastu dah sibuk masing2 nak balik..maklumlah cuti singkat kan...cuma sehari.....

gambar raya x dak...yg ada cuma gambar2 kami masa on the way balik ke umah semalam ptg.....

~ as usual...afiqah yg mmg x reti dok diam klu kat dalam kete....w'pun dah b'kali2 jatuh kat dalam kete ni....~

~ konon2 jer buat tido bila suara mama dah jadi mcm 'tarzan rimba' uhuhuhu......~

~ anak2 mama & baba.... ~

~ lorrrrr...pejam mata la pulak......~

~ gambar ni kakak yg snap.....nmpk sipi2 jer ler..... ~

p/s :pagi ni saja gatal2 tangan try tukar "cat" umah ni.....ye lah kan tgk iena asyik tukar kaler jer umah dia.. :) nak jg try kan....

tp ni baru tukar 'cat' jer....blm buat apa2 renovation....nnti lah...ptg2 sikit kot.....he3..


10 cerita dari hati:

wahida said... Reply To This Comment

geram giler tgk anak2 awak...very the bam bam...

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe...eina mmg sengaja nak suh org len pun main tukar2 background gak cam eina..=P

selamat hari raya! bestnye byk dpt daging free..eina takdo lgsg! huhu..

ooh anak2 yang bumbum..gewaam! ^_^

dieya said... Reply To This Comment

baru je puji langsir cu cantik manis yg comel.. kakak dia pun dah cat baru rupanya! suka laa design baru looks so nice and neat.

hahaha kelakar laa fiqa.. mama jadi tarzan dia jadi sleeping beauty pulak yek!

gambar k lieya ngan fiqa pejam mata tu.. u look young laa :-)

Ena said... Reply To This Comment

chubyy nye.. geram pulak tengok.. hihi..
budak2 memg tak reti dok diam kan kak.. alahai..

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

anak2 ni masa kecik2 mmg geram tgk bila tembam mcm ni...tp klu sampai besar montel jer,ssh juga...nnti suruh mama & baba dia anta pi Slim World plak.... he3...!!

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

he3..ye la tu...td lia try cari yg kaler hijau...(i like green....) tp x der pulak....cuba yg ni dulu...nnti agak2 boring tukar lg ;)

alahai siannya...klu lah dekat blh lia hulur 1 kg tu...kami ni kurang sikit makan daging.....

geram juga tgk ariff yg sgt cute!! :D

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

uhuhuhu...cantik ker? :) thanks yerk....

mmg m'jangkit dr umah cu manis lah ni....he3!!

sbnrnya dah lama t'cari2 design yg simple2 jer..td sajer tgk2...last2 b'kenan pulak...tu yg gatai nak try..:P

itu budak kan..mmg selalu buat mama dia marah2 tau!! haih...mmg sentiasa m'uji kesabaran.....

alamak..!! malu I lah....ekekekeke (gelak ngada sambil t'sipu2 nih....) look young ker? dah 30++ la dieya... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

ena...

btl lah ena...kdg2 x tau nak ckp mcm mana.. dah b'kali2 jatuh pun x serik juga... :)

Lelord said... Reply To This Comment

ekekekekee rajin2 la tuko cat

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

uhuhuhu...sesajer nih...nak tempah mcm ko punyer x b'kemampuan... :P